Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Krónikus hazudozás - Dr. Bartha László levele

Olvassa el Dr. Bartha László olvasói levelét, illetve Botka László válaszát.
Csörög a telefonom, sokadjára már tegnap. Barátaim, ismerőseim, sőt még ismeretlenek is hívnak. Tehetik hiszen a telefonszámom hosszú évek óta nem változott. Nem volt okom, nem akartam, hogy ne találjanak meg, nem volt miért.

Tehát csörög és csörög! Ki felháborodottan, ki elkeseredve, ki értetlenül kérdezi. Nem unják még ezek a .... a hazudozást a rágalmat?! Nem volt elég 8-10 év rágalmazás a szegediek tudatos félrevezetése az 1998-2002 közötti időszakról!? Próbálom Őket megnyugtatni, de elismerem úgy 10 éve szorják a hazugságaikat – sec Gyurcsány – Szegeden. Volt, amit csak pletykaként pártutasításra terjesztve, volt amit „hivatalosan" a sajtóban. Volt itt csődközeli helyzetről, csalásról, ki tudja már, hogy miről szó. Az élet, a független hivatalos vizsgálatok azonban mindenről megállapították, hogy szemenszedett hazugságok voltak. A város soha sem volt olyan stabil az elmúlt húsz évben mint 2002 év végén és 1998-2002 közötti időszak állította fejlődési pályára Szegedet. Igaz jó szokásuknak megfelelően ezeket az eredményeket is maguknak hazudták Botka Lászlóék. Számtalan alkalommal hívtam nyílvános vitára a fent nevezettet, soha nem volt mersze ezt felvállalni. Tudta, hogy ott szembesítve lesz az igazsággal.

Most is kijelentem. Az elmúlt 12 év szegedi fejlesztések 80%-a az 1998-2002-es országos és szegedi vezetés eredményei! Kettőben nem volt –Hál’Istennek- szerepünk az élményfürdő és a kötöttpályás tömegközlekedés fejlesztésében.

Mire is a cím? Van egy orvosi kórkép, mely a Krónikus hazudozást foglalja magába. A páciens általában gyermekkori traumák (szülő-gyermek kapcsolat) miatt válik kényszeredett hazudozóvá. A baj csak az, hogy egy idő után el is hiszi, hogy igaza van. Talán ezért nem büntetőjogi kategória, hiszen inkáb elmekórtani. Pedig bizonyos esetekben amikor igen nagy károkat okoz lehet, hogy bíróságon is vállalniuk kellene a felelőséget ezeknek az embereknek. Minden esetre én megteszem a megfelelő jogi lépéseket, hátha kirendelnek egy elmeszakértőt.

És még mindig áll a nyilvános vitára való invitálás a szegedi ügyekkel kapcsolatban. Remélem, Szeged érdekében, hogy ismét fejlődési pályára legyen állítva a város elfogadják és keresnek! Tudják az én telefonszámom azóta sem változott, nem volt miért!

Öszinte aggodalommal,
Dr. Bartha László


Botka László válasza Dr. Bartha László levelére

Tisztelt Bartha Úr,

Tulajdonképpen örömömre szolgál, hogy megszólalt ebben a kampányban és kifejtette véleményét városunkról, gyakorlatilag ugyanis ez az egyetlen fideszes politikusi vélemény, ami ebben a kampányban e tárgykörben elhangzott. Jelenlegi utódja, Bohács Zsolt ugyan számos felkérést kapott különböző médiumoktól és tőlem is arra, hogy vitatkozzunk Szegedről, a város, a térség jövőjéről, de egyetlen felkérésnek sem volt hajlandó eleget tenni. Mint szerdán kiderült, a hallgatásra jó oka volt – hiszen aznap reggel, amikor véletlenül „kiszabadult" és végre megszólalt egy televíziós műsorban, fény derült rá, hogy nemcsak programja vagy elképzelése nincs a jövőről, de saját körzetének településeit sem képes felsorolni.

Bartha Úr,

Én Önnel nem kívánok vitatkozni, hisz Ön fölött a saját pártja ítélkezett, amikor minden pártbéli tisztségétől – és a szegediek, amikor minden közéleti funkciójától megfosztották.

Nem hiszem, hogy lenne szegedi, akit emlékeztetni kellene arra, hogy Ön és helyettese, Tímár László irányítása alatt mik történtek Szegeden.

De nem is ez a lényeg, hiszen Ön már a múlt. Inkább az a baj, hogy szomorúan állapíthatjuk meg, Orbán Viktor elnök úrnak igaza van: pártjának leggyengébb pontja a szegedi Fidesz, ugyanis Ön és Tímár László után csak egyre felkészületlenebb és egyre színvonaltalanabb jelöltek jönnek.

Őszinte aggodalommal Szegedért:
Dr. Botka László

Olvasóink írták

64 hozzászólás
 • 64. Öcsi2013 2012. november 15. 12:46
  „Kedves olvasók! A fenti témához nincs mit hozzáfűznöm, ami a Botka rágalmazásait illeti [tőle megszoktam]. Rólam csak annyit, hogy a Fidesz szimpatizáns voltam 2010 -ig. A bal-liberális média és a személyes konfliktusaim közepette 2002 -be, elfeledkeztem az MSZMP utódpártról, és bevallom önös érdekeim-sérelmeim miatt nem vettem részt a választásokon. Elcsesztem. Mint aki a jobbközép szimpatizánsa én is bűnösnek tartom magam, hogy az akkor még többségben lévő szoci tábor bértollnokai elfeledtették velem a baloldali lelket [ha van olyan]. Az MSZ(M)P fennállása óta az ország és a magyar nemzet ellen dolgozik. Miért is nem említjük meg 2004 december 4. -ét, amikor támadás indult a magyar nemzet ellen Gyurcsányékkal - és itt értem az összes baloldali manager politikust akik már rég a nagytőkét képviselik. Így a nagytőke Szegeden segíti Botka Lászlót századik bakija ellenére is. Kedves polgártársaim, főleg a délmagyarországi régióból szeretnélek tájékoztatni szeretnélek benneteket, ha már a kis - huszár tollforgatók nem teszik. Botka hozzá nem értése onnan fakad, hogy életében még nem dolgozott, mindent a személyes- szülői pártkönyvnek köszönhet. Még csak gondjai se akadnak, mert a sajtóbirodalom [a szegedi is] biztosítja számára a fényezést. Igen késő találtam meg ezt a cikket de szeretném figyelmükbe ajánlani a következő cikket:

  http://szegedma.hu/hir/szeged/2012/10/bartha-zokogni-fog-aki-botka-utan-polgarmester-lesz.html”
 • 63. joy 2011. június 01. 15:40
  „Bartha úr!
  Nem dumálni, szövegelni kellett volna, hanem építeni a várost, keményen dolgozni érte!

  Ne gondolja, hogy az EUrópa díjat a látványberuházással, /Krász korzó-Klauzál tér/ érdemeltük ki, hanem a teljes Belvárosi rekontrukcióval, amelybe bele tartozik a házak homlokzatának fölújítása, an Kiskörút korszerűsítése, és az azóta folytatott -akkor már terveként bemutatott- építések.
  Nem tettek önök semmit, csak a maradék ipart tönkre. Állt távol Szegedtőlaz autópálya, tovább romlott a vasúti megközelítés, a városi tömegközlekedés, maradt az ocsmány piac a Marson...
  Önt és kompániáját a Város elhajtotta, és nem is óhajtja soha többé.
  Most épül, szépül a Város, újra ÉL Szeged, amely az önök bitorlása alatt halódott praiban.”
 • 62. klj_54 2011. május 03. 11:54
  „Dr. Bartha egy alkoholbeteg ember!
  Ez ugye köztudott tény, ahogy az is, hogy ő sebész és nem közgazda.
  Ezek után az ő állításai egyenlőek egy alkoholbeteg ember lázálmaival.”
 • 61. rt0831 2011. április 24. 14:20
  „47. Tóthimi 2010.04.23. 14:39
  Gondolom viccnek szántad,akkor jót nevetek rajta,ellenkező esetben
  neked orvosi segítségre van szükséged (nem Barthára!)
  Ha valóban olyan vezetője lenne szegednek,(mindegy melyik pártból) ki a város érdekeit szolgálná, én remélem egyszer ez lesz, ezt szeretném!”
 • 60. queenmargareth 2010. december 27. 07:46
  „a-ha!Megint jó válasz! Gratulálok!

  Botka itt már olyan lesz, mint Orbánnak Gyurcsány----Orbán úgy félt Gyurcsánytól, mint a tűztől! Ezért szerettem csak Gyurcsányt! Mindig olyan spontán szépen, orbán szavaival alázta le:)

  Nos, itt van! Ez a "pali" Tud valamit! Okos és még mindig nem veszik észre a narancsosok, hogy ők segítik Botkát az állandó alávágással:)

  Ő meg egyre erősebb lesz.
  Mellesleg Bartha anno csak a Kárászt újíttatta fel...”
 • 59. Hammada_Fleet 2010. december 17. 13:21
  „Botka megint nagy hibát követett el, tárgyszerű cáfolat helyett személyeskedett, ezzel általános közéleti normává emelte a fütyisz stílusát. Persze Botkát is meg lehet érteni, nyilván nagy példakép a fütyisz és orbán, akikkel az az egyetlen probléma, hogy ellenfelek. Mert máskülönben feltűnően sok a hasonlóság. Botka is az erő(szak) megszállottja és vajmi keveset törődik a gyengékkel és a gyámolításra szorulókkal, amint azt volt alkalmunk megtapasztalni, amikor két óvodát bezáratott, hogy a haverjai (vagy a fütyisz haverjai???) kaszinót nyithassanak a városközpontban. De az se volt semmi, ahogy lefeküdt a Leisztinger-birodalomnak és hagyta, hogy szétverjék a Gombát (a város két úszómedencéjébe került) meg a SZUÉ-t (további egy úszómedence veszett kárba), hogy aztán Leisztinger úr mostanában az egész seggáztatós csődtömeget valami kamu cég nyakába varrja, a város meg tűnődhessen azon, hogy a francba fognak megint normális körülményeket teremteni az újszegedi uszodákban.
  Nyilván sehogy.”
 • 58. KolomparBeyonce 2010. november 06. 07:38
  „Gondolom Bartha ur megin az ital hatasa alatt irta ossze ezt a sok hulyeseget”
 • 57. Fremen 2010. október 16. 22:44
  „Lacikám!

  "Van egy orvosi kórkép, mely a Krónikus hazudozást foglalja magába."

  Botka bolsevik, a bolsevik meg lop, csal, hazudik, rabol és gyilkol, ezt tudjuk hazánk elmúlt 100 éves történelméből.

  Ennek a szerencsétlen bolseviknek kiderül a leveléből, hogy téged még mindig Fideszesnek hisz, mert ennyire érdekli őt a város sorsa.

  Abban viszont igaza volt, hogy Fidesz kampány nem volt az önkormányzati választások előtt Szegeden. A Jobbik elnökét sanszos, hogy megvették, ennek köszönheti a posztját a város tönkretevője, Botka.:(”
 • 56. rókus1 2010. október 12. 15:41
  „....hát még ilyet ! sztem dr Bartának nem kellett volna megszólalni,de főleg így nem,mint a városunk "szemefényének",hiszen nem ő az a polgármester akikre bűszkék lehetünk....és tényleg sokat ártott a helyi Fidesznek ők azóta sem tudnak a városban 1-ről 2-re jutni.
  ....és még ő beszél nótorius hazudozóról!!!!ajaj ő is orvosi eset!”
 • 55. csősatu 2010. augusztus 23. 14:14
  „JAvaslom mindenkinek, hogy a HVG múlt heti számában megjelentek alapján anno (1998-2002) már OV is besokalt a szegedi vezetés korupciójátóll és hogy, hogy nem egy miniszteri biztos "hölgy" került a várost felügyelni.
  Vajon a tisztesség, a tudás párosult?”
 • 54. buha.istvanne 2010. július 25. 07:36
  „Na ezt jól meg mondta.”
 • 53. anatole 2010. július 13. 09:41
  „Ami kimaradt valami végett a cikkemből, 8 rendbeli bünüggyel van bíróság elött ez a nö akit a gyámügy foglalkoztat!!!”
 • 52. anatole 2010. július 13. 09:37
  „Sajnos egyik kutya másik eb. Egy fura ügyön dolgoztam. A gyámügy-IKV Rt-lakás maffia. Ez a háromszög már évtizedek óta tart. Most is több idős embert rug ki az IKV Rt, felmondással. Majd ez mellé társul a gyámügy, ök gyámügyi segitő név alatt gyám alá helyezik az idős embereket vagy idősek othonába zárja a szokásos hazugsággal. Majd a gyámügy alá helyezett ember felügyeletét egy lakás maffia oszlopos tagjára bizzák. Nem is olyan régen volt a DM lapjain Tenkó Ilona esete ahol a Gyámügy hülyének akarja nyilvánítani, az IKV Rt felmondott neki, és ezt kézben tartja egy nö aki Kamilla névre hallgat és 8 rendbeli bünügye van a bíróságon. Az idős asszony 3 fogát verték ki, pillanat ragasztóvakl ragasszák be a zárjait, postaládát vernek szét amit ráfognak, lépcsöről löknek le és bordái tőrnek,....Ezt a nőt 8 ( Kamilla )nevezte ki a gyámügy egy idős nö főlé ( szomszédja Tenkó Ilonának ) akit azóta nem sokat lehet látni az Anna kutnál lévő lakása környékén. Ez az üzleti állapot már a Bartha idejében is virágzott, de a Botkai idő is hozza a maga hasznát, mert az üres lakást eladja aki a gyámügyet képviseli. Ellenőrzést kérettem a Brüsszeli emberjogi csapattól, de a bíróság és a rendőrségnek is elküldtem a leírtakat és a tényeket. Sokat látok s ami fúrcsa, az emberek többsége Szegedet egy Pol-Pot városnak hívják, nem véletlen ahogy látom.
  Anatole Hongrois.”
 • 51. Arnika 2010. május 13. 08:35
  „Van bőr a képén Barthának!?
  Nagyon kihagy az emlékezete, meg van rá az oka.
  Úgy nagyjából elmondható nem igaz amit ír a munkájáról.”
 • 50. saturnus 2010. május 12. 08:37
  „Azért azt látni kell Lippai semmitse épített csak élt a városbol,utána Szalai sem, Bartha az kihasználta az vitt amit csak lehetett,jött Botka hát azóta fejlődik a város mindenki tudja egy építés felfordulással jár de amikor elkészűl kellemesebb az élet. Csak emlékeztetőnek 1985-re a mai pláza helyére el kellett volna készűlni a nagyobb és mai igényeket is kiszolgállni tudó autóbusz pályaudvarnak.Ebben az időben kellett volna az országhatárig/Röszkéig /elkészülni az autópályának. De sebaj az idő mindent igazolni fog elfogják felejteni a politikai párokat legalábbis elfog halványúlni és az marad meg ki mit épített és attól indult meg felemelkedni Szeged városa.Miért nem tették meg ők mert saját magukkal és cégeikkel voltak elfoglalva.”
 • 49. Zsoltee0716 2010. április 23. 21:19
  „Egyik sem kell ide fujj gusztustalan undorító politikusok, szánalmasak...”
 • 48. Tapasztalt 2010. április 23. 17:06
  „Tóthimi, rajta, szervezd meg, segitünk ....”
 • 47. Tóthimi 2010. április 23. 14:39
  „Szeretném, ha ismét Bartha Lászó lenne a polgármester-jelölt, nála karizmatikusabb 2002 év óta nem bukkant fel a Fideszben!!!”
 • 46. pazsu 2010. április 23. 14:15
  „Látom, azért van aki nem felejt! Bartha-Lengyel-Mr. 20 %, és társaik!”
 • 45. Zsoltee0716 2010. április 23. 09:01
  „Szánalmasak ezek....”
64 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak foltokban csillog a belvíz a megyében

Noha az utak mellett több területen látni belvizet, a Csongrád megyei összkép kifejezetten jó. A tél is csak a repcét viselte meg. Tovább olvasom