Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

KTI: gyakornoki program, garantált alapnyugdíj, kétkamarás parlament

Szeged - A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) választási programját ismertette Szili Katalin pártelnök sajtótájékoztatóján szerda délután Szegeden.
– Ez a párt több olyan civil szervezetből, kis pártból és mozgalomból alakult, amik már régóta dolgoznak Magyarországért. Visszautasítok minden olyan rágalmazást, miszerint a KTI a semmiből jött, bizniszpárt, vagy kamupárt lenne. Érték és programszövetség vagyunk: az elmúlt 25 év tapasztalatával akarjuk tovább finomítani a demokráciát, ami nem a gyűlöleten, hanem a párbeszéden alapszik – jelentette ki a pártelnök.

A KTI hatalomra jutása esetén kétkamarás parlamentet hozna létre: civilek, érdekképviseltek, önkormányzati szövetségek, egyházak és hazai nemzetiségek egyenlő joggal szerepelnének benne, és segítenék a parlamentet jellemző gyűlöletstruktúrát lazítani. Bevezetnék a pártfinanszírozást: az adózók a számukra szimpatikus politikai pártot adójuk harmadik 1 százalékával finanszírozhatnák. Vizsgálnák a képviselői vagyonokat a mandátum megszerzése és elvesztése után, a parlamenti képviselők visszahívhatóak lennének. Bevezetnék a diplomát szerző, de utána önhibájukon kívül három hónapon belül állást nem találó fiataloknak az állami támogatással megvalósuló egy éves gyakornoki programot. Garantált alapnyugdíjat állapítanának meg, hiszen – ahogy Szili Katalin fogalmazott – a ma közmunkásai és kényszervállalkozói aligha számíthatnak tisztes nyugdíjra öreg korukban.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott Németh István, a szegedi 1-es számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje is. A szegedi vállalkozó azt mondta: a látványberuházásokon túl végre valódi munkahelyeket teremtő beruházásokat kell létrehozni, amit a kis-, és középvállalkozó szektor kiemelt támogatásával is szeretnének megvalósítani. A gyakornoki programról azt mondta, hogy az Szegedet egyetemi város lévén különösen érintené.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titok, mit tanultak a közmunkások

Kedd óta megint dolgoznak azok a közmunkások, akiket télre beiskoláztak. Tovább olvasom