Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Kübekháza küzd az Operettfaluért

Kübekháza - Nem számít állami támogatásra Kübekháza önkormányzata, ezért idén először támogatói kártyákat adott ki, hogy meg tudja rendezni az Operettfalut. A település turisztikai attrakciója tavaly elmaradt.
A tizedik Operettfalu tavaly elmaradt, idén azonban megrendezheti Kübekháza a programot – ha bejön az önkormányzat terve. A minden évben ezreket vonzó, ezért a település számára igazi turisztikai attrakciót jelentő, hagyományosan július utolsó szombatjára időzített operettgálát 2008-ban anyagi okok miatt mondták le a szervezők. Az ORTT ugyanis akkor – a korábbi évektől eltérően – nem támogatta a nézők számára ingyenes rendezvényt. Az önkormányzat pedig nem tudta helyettesíteni az elapadt forrást.

Molnár Róbert polgármester azt mondta: okulva a tavalyiból és tapasztalva a gazdasági válságot, idén eleve nem is kalkulálnak állami támogatással. Helyette inkább támogatói kártyákat bocsátottak ki többféle értékben. A legdrágább 10 ezer, a legolcsóbb 1500 forint. A 10 ezres kártya feljogosít a művészeknek rendezett állófogadáson való részvételre is, amelyen a polgármester a vendéglátó. A 3-4-5 ezer forintos kártyákhoz kisebb ajándék jár. A támogatói szelvények birtokosai a VIP-szektorban foglalhatnak helyet az operettgálán.

Ezrek szoktak tapsolni a szabadtéri produkcióknak. Fotó: Karnok Csaba
Ezrek szoktak tapsolni a szabadtéri produkcióknak.
Fotó: Karnok Csaba

A szelvényekből befolyó összeg, az önkormányzati önrész és a szponzori felajánlások Molnár Róbert szerint elegendők a gála megrendezéséhez. A költségvetést ugyanakkor csökkentették. A korábban 10 millióba kerülő Operettfalut idén 6 millióból szeretnék kihozni. A polgármester szerint az oprettrajongó nézők ezt nem érzékelik majd, mert a reklámköltségekből vesznek vissza, és a tűzijáték lesz rövidebb.

Kübekháza május 15-éig adott magának határidőt. Addig a kártyák legalább kétharmadát szeretnék eladni. Ha sikerül, lesz Operettfalu 2009-ben. Érdeklődés egyébként már van, leginkább a 10 ezres szelvények iránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kesselyák dirigál Rost Andreának

Szeged - Rost Andrea világsztár szopránunk szereplésével, Kesselyák Gergely rendezésében, olasz nyelven kerül színpadra idén a Szegedi Szabadtéri Játékok tavalyi sikerprodukciója, a Turandot. Tovább olvasom