Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Kukorelly Endre optimista a népszavazással kapcsolatban

Szeged - A képviselő szerit mindenki járt iskolába, a kérdéseket el tudja olvasni, és tudja értelmezni.
Az LMP kérdései

Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 260 nap legyen? Egyetért-e Ön azzal, hogy 100 napnál hosszabb próbaidőt munkaviszony esetében ne lehessen kikötni? Egyetért-e Ön azzal, hogy a tankötelezettség továbbra is annak a tanévnek a végéig tartson, amelyben az érintett személy a 18. életévét betöltötte? Egyetért-e Ön azzal, hogy az alapszabadság kétharmadát a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban legyen köteles kiadni?

A magyar társadalom alvó állapotban van, az LMP által kezdeményezett népszavazással fel lehet rázni az embereket – mondta Kukorelly Endre, a párt parlamenti képviselője szerdán Szegeden. Szerinte az általuk népszavazásra szánt és az Alkotmánybíróság által is jóváhagyott kérdések arról szólnak, hogy ne járjon túl rövid ideig a munkanélküli segély, a családok együtt tudjanak elmenni nyaralni, a gyerekeket pedig ne rakják ki túl korán az iskolából. Kiemelte: Puerto Rico a 19.-20. század fordulóján „igazi bűnfészek" volt, amit az Amerikai Egyesület Államok úgy kezelt, hogy különböző ösztöndíj programokkal a családok érdekévé tette, hogy a fiatalok egyetemre járjanak. Ezzel jelentősen csökkent a bűnözés. Hozzátette: Magyarországnak azt kellene tenni, amit Finnországnak: jelentős erőforrásokat csoportosítani az oktatás és a kultúra területére. A kormány ezzel ellentétesen cselekszik.

Arra a kérdésre, hogy hol tart az aláírásgyűjtés, nem tudott válaszolni, de azt mondta, hogy optimista, mert „újra nekilódult a dolog", és minden aláírás számít. Újságírói felvetésre – bonyolult a 4 kérdés megfogalmazása – így válaszolt: ezek jogi kérdések, de mindenki járt iskolába, el tudja olvasni, és tudja értelmezni azokat. Mindenki érzi a bőrén, hogy ha nem mozdul a társadalom, az jóra nem vezet – tette hozzá. Az LMP-nek április 2-ig kell összegyűjteni a 200 ezer aláírást ahhoz, hogy kiírják az őszre tervezett referendumot.

Olvasóink írták

 • 3. Mozimasiniszta 2012. március 21. 22:17
  „A LoMPos brigád naponta jön ötletekkel, javaslatokkal, beadványokkal, követelésekkel amelyekre csak gyomorból lehet reagálni ! Ezeket önmaguk sem tudják számon tartani, párton belül egyeztetni ! mivel nincs kiforrott párt arculatuk, nem tudják hogy zöldek-e vagy pirosak , nekem leginkább kéknek tűnnek ! Ehhez a népszavazásnak is úgy mennek neki , mint tót az anyjának! és aztán úgy járnak mint az üveges tót : a küszöbön hanyatt esett !
  1.-es ke maximálisan egyet értek!”
 • 2. DobóI 2012. március 21. 17:22
  „A kártékony, értelmes koncepció nélküli LMP elköltet néhány milliárdot népszavazásra.”
 • 1. achilleus 2012. március 21. 14:25
  „"Szerinte az általuk népszavazásra szánt és az Alkotmánybíróság által is jóváhagyott kérdések arról szólnak, hogy ne járjon túl rövid ideig a munkanélküli segély, a családok együtt tudjanak elmenni nyaralni, a gyerekeket pedig ne rakják ki túl korán az iskolából."

  Éppen ma írta Ertsey Katalin LMP-s képviselőnő a blogjában, hogy szerinte pedig a népszavazás erről szól: "új szakaszába lép az új ellenállás. Akinek eddig tartalmi fenntartásai voltak, azoknak azt üzenem: mi komolyan vesszük a kérdéseket, de innentől (sic!!!) a népszavazás már nem a kérdésekről szól, hanem arról: el kell zavarni a kormányt." http://ertseykatalin.blog.hu/ Mindezt abból kiindulva, hogy az Alkotmánybíróság nem döntött az ötödik kérdésben, amit még szeretnének megszavaztatni.

  Jó lenne, ha az LMP végre eldöntené, hogy miről is szól ez a népszavazás. Megjegyzem, a 2008-as szociális népszavazást Orbán azzal vezette be, hogy az ,,a hazugságokra épülő kormány sorsáról" is szól. Talán nem a körülbelül 40 000 aláírás összegyűjtése UTÁN kellene előállnia Ertsey Karalin képviselő az új értelmezéssel. Mindenesetre várom az LMP állásfoglalását, hogy mennyire fogalmazott meg magánvéleményt a képviselő, és mennyiben egyezik ez meg ez a párt állásfoglalásával.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt ne parkoljon Szegeden március 22-23-án!

Várakozási tilalom lesz érvényben március 22-én 18 órától 23-án 18 óráig. Sőt, van ahol nem is korzózhat! Tovább olvasom