Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Különleges ruhákat terveznek

Szeged - Organzából, selyemből készült, gyöngyökkel díszített különleges, egyedi ruhadarabokat láthatnak a látogatók november 27-éig a Százszorszép Gyermekházban Buknicz Ildikó és Fenyvesi Tünde divattervező kiállításán.
Meseerdő költözött be a Százszorszép Gyermekház egyik emeleti termébe: a falak mellett farönkökbe állított bambuszágak magasodnak a plafonig, a talajt moha és mucs borítja, a levegőben pillangók lebegnek. A varázslatos helyszínen Buknicz Ildikó és Fenyvesi Tünde divattervező mutatja be ruháikat.

– A kiállítás címe: Regék, mesék, mondák. Ezért törekedtünk az álomszerű környezet megteremtésére – magyarázta Ildikó, aki egy szeged divatiskolában tanulta ki a ruhakészítés fortélyait. Nyáron divattervező tábort szervezett a gyermekházban, jelenleg szakköröket tart. A ház igazgatója, Orbán Hédi kérte fel: rendezzen kiállítást munkáiból. Ildikó szívesen tett eleget a felkérésnek, egykori iskolástársával, Fenyvesi Tündével karöltve. A két divattervező munkái között láthatunk bőrből készült indián öltözékeket, amelyek a régi indián regékhez kapcsolódnak. A kiállított különleges, egyedi darabok között vannak indiai ihletésű ruhák és tündéres, romantikus stílusú darabok. A babák szinte életre kelnek az organzából, tüllből, selyemből készült kreálmányokban, amelyek közül a tervezők többet gyöngyökkel is díszítettek.

Buknicz Ildikó és Fenyvesi Tünde a gyerekeknek szeretne példát mutatni fantáziadús kollekciójával. Fotó: Miskolczi Róbert
Buknicz Ildikó és Fenyvesi Tünde a gyerekeknek szeretne példát
mutatni fantáziadús kollekciójával. Fotó: Miskolczi Róbert

– A kiállítással példát szeretnénk mutatni a gyerekeknek. Fontos, hogy ne ragadjanak le azoknál a ruháknál, amelyeket a butikokban látnak, hiszen nem csak az lehet szép, ami a legújabb trendet követi. A szakkörön is az a célom, hogy más látásmódot tanítsak a gyerekeknek, hogy fejlesszem a kreativitásukat és a szépérzéküket – magyarázta Ildikó.

Tündért díszíthetnek

Buknicz Ildikó és Fenyvesi Tünde kiállítását november 27-éig nézhetik meg az érdeklődők a Százszorszép Gyermekházban. Az ide látogató gyerekek egy-egy tündért kapnak, amit kedvükre kidíszíthetnek. A kiállítás zárásaként a szervezők a munkákat elbírálják, és cserébe apró ajándékokat adnak.

Olvasóink írták

  • 1. eva45 2009. november 08. 09:43
    „Gratulálok a hölgyeknek hogy fejlesztik a gyerekek kreativitását és ösztönzik a saját ötleteik megvalósítására.
    Ha megszeretik az alkotás örömét később még nagyobb hasznukra válik. Nincs is annál jobb mint saját tervezésű ruhában tündökölni. Főleg akiben már van tehetség könnyebben boldogul és a siker is motiválja.
    Ebben a gépesített világban elveszik a kreativitás. Éppen ezért példamutató a teljesítmény és az ötlet.
    Sok sikert mindenkinek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visítás, szúrás, pörzsölés, bontás

A farok nélküli malac jobb, mint a hasonló tulajdonságokkal bíró hentes – derült ki szombaton a kilencedik balástyai böllérnapon. Tovább olvasom