Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Kultúra mindenhol: színpadon, vonaton, falunapon

Csongrád megye – Kezdődik az Armel operaverseny, falunap lesz Balástyán, szülői értekezlet lesz az állatkertben.
Pénteken és szombaton 20 órától játssza a Pinceszínházban Hubay Miklós Elnémulás című darabját az Impro Társulat.

Pénteken és szombaton rendezik a szegedi JGYPK Szabadidőközpontban és a JUGYU Klubban a III. Musical és Operett Napok keretén belül A musical hangja énekversenyt.

Zöldség- és virágfesztivál, falunapok Balástyán

Ezen a hétvégén rendezik meg a XIII. Balástyai Falunapok, Zöldség-, Virágfesztivál és Lovasnapokat. Ízelítő a programokból: pénteken 16 órakor lesz fesztiválfutás, 17 órakor Lendvai Zoltán rédicsi plébános gördeszkás bemutatót tart a sportpályán, 18 órakor adja elő produkcióját a Leon-Cavallo Lovasklub, 19 órakor érkezik a sztárvendég: Csepregi Éva. Szombaton 9 órakor kezdődik a fogathajtó verseny a Zrínyi utcai lovaspályán, 10 órától veterán járművek kiállítása a Vadásztanya Vendéglő parkolójában, 11.30-tól parasztolimpia a Rendezvényház mögötti téren. 12.50-kor kezdődik a kulturális műsor énekkarral, hastánccal, operettslágerekkel, népdalcsokorral, humoros színpadi műsorral, amatőr színjátszókkal, 18 órakor fellép Aradszky László, majd utcabált rendeznek. Vasárnap 8.30-kor kezdődik a lovaspályán a díjugrató verseny – B0 versenyszám, B1 versenyszám, C1 csapatverseny, 13 órától B2 versenyszám és Balástyai Virágkupa –, 12 órakor a Ride&Drive szórakoztató versenyszám, amelyben a lovasok más közlekedési eszközzel is összemérhetik tudásukat. A zöldség-, virág-, képzőművészeti- és gyűjtemények kiállítása megtekinthető a rendezvényházban pénteken 12.00–19.00-ig, szombaton 9.00–19.00-ig, vasárnap 10–15 óráig.

Szombaton sínbuszos jubileum lesz, ötödször csempészik a kultúrát: 11 órától sínbuszos utazás Szabadkára, zenei és irodalmi műsorok a vasútállomáson és a buszon – a tervezett fellépők között szerepel Erdős Virág és Szálinger Balázs is –, performance a határon, Szabadkán városnéző séta, Lakatos István képregény-kiállítása és koncertek a Studio 11.-ben (Tóth Kína Hegyifalu, Médeia fiai). Szombaton 13 órakor indul vissza a sínbusz zenével, felolvasásokkal és performance-szal, 19 órakor a Grand Caféban a Metanoia Artopédia adja elő Orthopaid rövü című darabját, 20 órától pedig a Wooden Ambulance játszik a Jazz kocsmában.

A Szegedi Nemzeti Színház előadásával kezd az Armel operaverseny 19 órakor a nagyszínházban: Umberto Giordano Andrea Chénier című darabját Bodolay rendezte, versenyszereplők: Leila Zlassi és Eduardo Aladrén. Az alkotókkal és a két versenyszereplővel pénteken 17 órakor a Korzó zeneházba szerveztek beszélgetést a Szegedi Operabarátok.

Szombaton és vasárnap Szegeden, az Alsóvárosi Kultúrházban rendezik meg a III. Domonkos András Vasútmodell Emlékkiállítást, amelyen megtekinthetők néhai Domonkos András vasútmodellező alkotásai, munkaeszközei, a szegedi BoBo Vasútmodellező Club és a békéscsabai Kandó Kálmán Vasútmodellező Szakkör működő terepasztalai.

Röszkén szombat reggel fél kilenctől délután fél hatig tartják meg a XXV. Szeged–csanádi egyházmegyei családnapot. Téma: a munka értelme – az ünneplés értéke. A nem hívők számára is nyitott rendezvényen egymást váltják az új ismereteket közvetítő előadások és a lelkileg felemelő programok. A gyerekeket koruknak megfelelő szabadidős tevékenységekkel várják.

Vasárnap vonatos túrát szerveznek Magyarcsanádra. A résztvevők Újszeged állomásról 7.51-kor indulnak Magyarcsanádra, ahol helyi vezetéssel láthatják a szerb, a román, a katolikus és a református templomot, valamint a Maros volt hídjának lábait. Apátfalván a „szigetházban" filmet láthatnak a helyi szokásokról, népdalt tanulhatnak, a citera- és tangóharmonika-zenére akár táncra is perdülhetnek. Jelentkezés Dósa Endrénél, a 30/838-9450-es telefonszámon.

A Szegedi Vadasparkban Örökbefogadók napja lesz az állatok világnapja alkalmából – az egyéni örökbefogadókat hívják meg egy állatkerti szülői értekezletre.

Vasárnapig 19 órától (kivéve: szombat, 15 óra) játsszák a kisszínházban John Steinbeck Egerek és emberek című Pulitzer-díjas színművét. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napos őszi kirándulóidő

Felhőből indul, és felhőben ér véget a hétvége időjárása. De még pénteken és vasárnap is a napsütésen lesz a hangsúly. Szombaton meg főleg. Tovább olvasom