Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Küszöbön az influenzajárvány

Csongrád megye - Egy hét alatt duplájára nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma Csongrád megyében. Elsősorban a serdülők és a fiatal felnőttek betegednek most meg.
Szegeden az esetszám elérte a járványos méretet: 100 ezer lakosból 200 már beteg. Ez éppen a küszöbérték, a megyei tiszti főorvos azonban egyelőre kivár a járványügyi intézkedések meghozatalával.

– Az influenzavírust még nem tudták kimutatni, a tünetek viszont erre utalnak: végtagfájdalom, magas láz és légúti panaszok – mondta el Tombácz Zsuzsanna. – Mivel még nem bizonyított, hogy valóban az influenza betegít, kivárunk a jövő hétig. Ha az adatok indokolják, akkor viszont előfordulhat, hogy a hét közepén elrendelem a látogatási tilalmat az egészségügyi intézményekben.

Országosan egyébként eddig 10 beteg szervezetében mutatták ki az influenzavírust. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ legfrissebb jelentése szerint január 20–26. között összesen 12 ország számolt be az influenza növekvő ütemű terjedéséről.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szatymazi haragosok: avagy a nagy liba-gólya ellentét

Normális esetben a fehér gólya a sarkvidéki tél elől délre repül. A természet rendjét felülírva Szatymazon maradt egy madár, majd beköltözött a libaólba. Tovább olvasom