Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Kutatók éjszakája a TIK-ben

Szeged - Ismét kinyíltak az egyetemek és a laboratóriumok kapui a kutatók éjszakája elnevezésű európai rendezvénysorozaton.
Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjában tegnap este 6 órától várták az érdeklődőket. A zöldstandon bárki megmérhette ökológiai lábnyomát, tanulhatott a környezettudatosságról, és jelentkezhetett a kazántúrára.

Bölcsészettudományi karon őskori állatok maradványaival is megismerkedhettek a látogatók. Fotó: Segesvári Csaba
Bölcsészettudományi karon őskori állatok maradványaival is megismerkedhettek a látogatók.
Fotó: Segesvári Csaba

Egy másik helyszínen az energiatakarékos izzó spektrumát lehetett megmérni. Az EU-sarokban az uniós országokról juthattak friss információkhoz az éjszakai baglyok. Nikola Tesla – egy zseniális tudós címen pedig híres, több százezer voltos tekercsről tanulhattak az amatőr kutatók. A vállalkozó szelleműek levegőből lézert építettek, megtudták hogyan működik a nitrogénlézer. A legkisebbek a szomszédos Bölcsészettudományi kar épületében papírból dinót hajtogathattak és megismerkedhettek a Mecsekben talált őskori állatok maradványaival.

Olvasóink írták

  • 1. szeti 2011. szeptember 24. 14:30
    „Azért bővebb tudósítást érdemelt volna a rendezvény...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállalják-e identitásukat a romák a népszámláláson?

Adósságai nagy részét rendezte a szegedi cigány kisebbségi önkormányzat. A 10 hónapja hivatalban lévő 4 képviselő azt tapasztalja: élénkül a közösségi élet, ébredezik a roma értelmiség. Tovább olvasom