Délmagyar logó

2018. 10. 19. péntek - Nándor 11°C | 22°C Még több cikk.

Kutatótábor középiskolásoknak

Tizedik alkalommal rendez élettudományi kutatótábort középiskolások részére a Straub Örökség Alapítvány, az idén a Richter Gedeon Nyrt. támogatásával és a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány közreműködésével.
A kéthetes programra 130 diák jelentkezett az ország minden részéről, Erdélyből és a Vajdaságból is, közülük a kuratórium döntése alapján harminc diák bővítheti biológiai tudását Szegeden. Amint Vígh László akadémikus az SZBK-ban megtartott tábornyitó köszöntőjében elmondta: a szervezők célja, hogy megismertessék az érdeklődő, tehetséges fiatalokkal az élettudományok legújabb eredményeit, megszerettessék velük a kutatói életformát, biztosítva ezzel szakterületük utánpótlását. A tábor minden napjára gazdag programot állítottak össze a szakemberek: akadémikusok, egyetemi tanárok és kutatók 36 előadáson, laborgyakorlatokon és műszerbemutatókon nyújtanak az iskolainál szélesebb ismereteket a tanulóknak. Az estébe nyúló programokon képet kaphatnak a résztvevők egyes kutatók életpályájáról is, és alkalom kínálkozik kulturális programokra, kirándulásra, városnézésre is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két hét múlva jön a hazai nektarin és a magvaváló - Barackból lesz idén a lekvár

Két hét múlva jön a hazai nektarin és a magvaváló - Barackból lesz idén a lekvár
Őszibarackból már most is lehet olcsón jóízű magyart venni, a sárgából még több volt a külföldi tegnap a Mars téri piacon, mint a hazai. Tovább olvasom