Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Kutyaélet három lábbal

Szeged - Évek óta él a nagykörútiaknak ismerős Boney (M nélkül) három lábbal. 3 éves koráig átlagos spániel volt.
˝Átlagos˝ spániel volt az eb hároméves koráig, nap mint nap utazott, állandó helye volt az anyósülésen. Ám egy fuvar alkalmával valószínűleg elütötték: kiugorhatott a gazdi barátjának autójából, és a baleset után egyik első lábát már nem tudták megmenteni.

– Nehéz időszak volt a felépülés, naponta háromszor cseréltük a kötéseit, de nem lehetett megmenteni a lábát. Sokáig szégyellte magát sérülése miatt Boney, és rettegett az emberektől – fogalmazott Ábrahám Zsuzsa.

Kutyaélet három lábbal. Fotó: Kuklis István (Galéria)

Eleinte minket is bizalmatlan vakkantásokkal fogadott, de már két lábon várta a kutyatápot, majd fogadott fiával, a pár hónapos Pocokkal a velős csontot hátrahagyva lerohant a lépcsőn. – A kicsire sétáltatás közben találtunk rá, örökbe fogadtuk, azóta Boney a pótmamája. Hiába anya-fia viszony van köztük, időnként Pocok sétáltatja – mesélte nevetve Zsuzsa. Lánya, Evelin ekkor érkezett meg, heves farkcsóválás és ugrálás fogadta, bár Boney néha nyüszögött: szeretett volna az épp induló „falkavezérrel", Barta Péterrel tartani, és kedvenc hobbijának, az autózásnak hódolni. A hisztiből is látszott, ma már újra teljes kutyaéletet él.

– Mozgékony kutyus, mindig kiszalad a ház elé körülnézni, és mindennap sétálunk a környéken. Messzebb nem mehetünk, három lábbal hamar elfárad – mesélte Evelin ajtót nyitva Boney-nak, és már zörögtek is a ház előtt a levelek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1 kiló heroint rejtett a szerb férfi nadrágja

A férfi az övével rögzítve próbált drogot csempészni. Az ideges viselkedése buktatta le. Tovább olvasom