Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Kutyák között kezdett új életet Vili

Kutyák között kezdett új életet Vili
A Tappancs Állatvédő Alapítvány kiskundorozsmai menhelyén kezd új életet Botos Vilmos, aki húsz évig járta Budapest utcáit. A tappancsosoktól élete első bejelentett munkahelyén kívül lakókocsit, élelmiszert és ruhákat is kapott a 37 éves férfi.
– Nekem jó itt. Dolgozni kell, és kész. Bejelentett munkahelyem még soha nem volt. Ez az első – mondta Botos Vilmos, akiről Bartha Máté, a vs.hu újságírója készített portréfilmet „Én értékszerző vagyok, a kukából" – egy kincsvadász története címmel. A 37 éves férfi Budapesten született, nagyszüleinél nőtt fel egy Nyíregyházához közeli tanyán, élt állami gondoskodásban is.

Botos saját megfogalmazása szerint profi értékszerző. Húsz éve járta Budapest utcáit, a bontatlan élelmiszertől kezdve a DVD-lejátszóig minden megfordult a keze között, munkáját kutyája, Lusti segítette.

Erre a filmre figyeltek fel a tappancsosok. – Állatgondozót kerestünk, az előző külföldre ment. Sok jelentkező azt hitte, ez egy simogatom a kutyát jellegű munka. Nincsenek tisztában azzal, mit jelent 160-170 kutya ellátása. Ez komoly fizikai munka, itt talicskában mérünk mindent. Láttuk, hogy Vili nem iszik és szépen bánik a kutyájával. Lusti csipezett és oltása is van. Vili mondta, hogy lakott már lakókocsiban. Olcsón találtunk neki egyet, amit az alapítvány fizetett – mondta Farkas Gabriella, az alapítvány elnöke. – Más világba csöppent, minden idegen neki. Tanulnia kell, de nagyon igyekszik– tette hozzá.

Vili február tizedike óta dolgozik a Tappancs tanyán.
– Meglepődtem, amikor az újságírón keresztül megkerestek - mondta lelkesen. - Nem akartam elhinni. Most mindent meg kell ismernem. Új munka, új város, ez egy új élet kétszáz kilométerrel arrébb. Olyan az agyam, hogy mindent felfogok. Beletanulok mindenbe, ezt csak így lehet.
 
Új életet kezdett a kutyák között. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A kutyákat már megismerte, minden eb ugrálva köszöntötte az új gondozót, aki munka után egy közeli, szintén a Tappancs tulajdonában lévő, lerobbant tanyaépület udvarában felállított lakókocsiba megy haza. Mosni, főzni, konzervet melegíteni és internetezni a Tappancs tanyába jár. A róla készült portréfilmet is itt látta először.
Vilinek nem hiányzik a nagyváros. Úgy fogalmazott, jobban szereti a kutyákat, mint az embereket, mert bennük nem lehet csalódni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapesten épít társasházat a csődbűntettel vádolt L. Gábor

Ma áll újra bíróság elé az a szegedi-makói vállalkozó, aki több százmillióval tartozik az államnak, a Raiffeisen Bank Zrt.-nek, valamint egy Vidra utcai projekt vásárlóinak. Tovább olvasom