Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Kutyakaja leszek, elásnak, azt mondták

Csongrád megye - Nyakánál fogva húzták ki a kocsmából, viperával és gallyakkal verték, és azt mondták neki: elássák – mesélte lapunknak az a 26 éves férfi, akit állítása szerint négyen kínoztak meg és kötöztek egy ágyhoz kedden az ópusztaszeri tanyavilágban.
– Kutyakaja leszek, elásnak. Ezt mondogatták, és ütöttek a viperával – mondta tegnap lapunknak a szegedi traumatológiai klinikán az a 26 éves férfi, akiről pénteken írtuk meg: az ópusztaszeri tanyavilág egyik házában négyen megkínozták és ágyhoz kötözték kedd este; végül kiszabadította magát és segítséget kért.

A férfi nevét nem írhatjuk le. Hosszú, vörös sebhelyek borítják a hátát. A fején tenyérnyi piros folt, a szeme alatt bíbor monokli. Jobb csukója gipszben van.

Fotó: Schmidt Andrea
Fotó: Schmidt Andrea


– Ültem a kocsmában (Hódmezővásárhelyen – a szerk.), ezek négyen bejöttek, és odatelepedtek mellém. Nagyjából ismerem őket, náluk dolgoztam, kőműves-vállalkozásuk van. Két hétig azon az ópusztaszeri tanyán laktam. Már korábban is győzködtek: be akartak húzni egy vállalkozásba, azt akarták, hogy hitelt vegyek fel. Erre akartak rábeszélni most is – állítja a férfi.

Ott akarta őket hagyni, de nem engedték – mesélte: nyakánál fogva húzták ki a kocsmából. A négy gyanúsított azt vallotta: pénzt követeltek tőle. 10 ezer forintot és 2 mobiltelefont zsákmányoltak.

– Először a hátsó ülésre raktak. Maroslele környékén álltunk meg, egy tanyánál. Viperával, gallyakkal kezdtek el ütni. Beraktak a kocsi csomagtartójába. Ekkor már nem tudtam a világomat, nem emlékszem, mi történt. Mikor magamhoz tértem, össze volt kötözve kezem, lábam. Kutyanyakörvvel az ágyhoz kötöztek. Mindenki elment, ez volt a szerencsém. Nem tudom, hogy szabadítottam ki magam, csak az járt a fejemben, el innen. Amikor a szomszéd tanyában megláttak, elzavartak, nehogy ott haljak meg. A másik szomszéd szerencsére kihívta a rendőröket és a mentőt – emlékezett a történtekre.

Még beszéltünk, a gyógyszerektől néha bágyadtnak tűnő férfi többször felpattant, idegesen járkált néhány másodpercig, kiköpött. Azt kérte, ne fotózzuk a karját – tetoválásai alapján beazonosítanák. A börtönben készültek. Nem árulta el, miért ült, csak annyit mondott: „Lehet, hogy megint lőni fogom magam. Egész nap mászkálok, kattogok".

– Mindenem a rendőrségen van, a pénzem, az irataim, két telefonom, a ruháim. Vissza akarom kapni a cuccaimat – fogalmazott. Szombaton tervei szerint elhagyja a kórházat. Családjára állítása szerint nem számíthat, legfeljebb egy-két ismerősre. – Az egyik barátom ígért egy pólót és 500 forintot a buszra. Most hazamegyek Mindszentre, lenyugszom kicsit. Egyiknek se adom meg azt az örömet, hogy még egyszer röhögjenek rajtam. Nem vagyok megijedve, nem félek tőlük. Csak egyszer lássam meg valamelyiket az én környékemen, megjárja.

Olvasóink írták

 • 9. senkisenemsem 2012. augusztus 27. 09:10
  „BeatMaster

  Egyet értek, fészen sajnáltatja magát, közben röhögős smile-kal körbefont érthetetlen mondatokat biggyeszt a falára. És mind emellett egy lőfegyver képét tartja az albumai közt ezzel a felirattal "ez van gyerekek" . Megérdemli a sorsát... én egy hangya.asznyit se sajnálom. egyébként, ki hol olvasta, hogy rezesek az elkövetők, mert én sehol.”
 • 8. BeatMaster 2012. augusztus 26. 21:34
  „Beszélgettem a sértettel... Ő sem egy "angyal", minden bizonnyal meg volt az oka amiért megverték... De azért kíváncsi leszek a törvényre hogy fog ítélkezni....
  Papika56 te meg ülj az asszony szoknyája mellett és hallgass!!! :))”
 • 7. Apátfalvi** 2012. augusztus 26. 02:38
  „Munkatáborba a tettesekkel! Ja, várjá´, nem vagyok európai... öhm, akarom mondani, kisebb képátlójú plazmatévét a csirkefogóknak a börtönben, valamint Xbox csak 2 hetente... na jóóó, hetente egyszer, de ez a plafon!!!”
 • 6. bozoeszter 2012. augusztus 25. 17:21
  „BÁRKI aki ilyet tesz :faji és nemre való tekintet nélkül nyerje el méltó büntetését!A rendőrségről ne is beszéljünk!”
 • 5. papika56 2012. augusztus 25. 16:23
  „Aki kocsmába jár, meg ilyen cimborái vannak : MEGÉRDEMLI !!!!”
 • 4. Grabowsky 2012. augusztus 25. 14:40
  „3. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012.08.25. 08:36

  Ott a pont!”
 • 3. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. augusztus 25. 08:36
  „Ezt most úgy higgyétek el, hogy ettől a kocsmától 10 méterre lakik egy rendőr, kocsija mindig ott áll a kocsma sarkába.
  Ha ezt 2012-ben így el lehet játszani, akkor mégis mit várunk egy olyan országban, ahol a "rend" szó kimerül a traffipaxolgatásba, meg a sárgán való áthajtók kamerázgatásában.”
 • 2. info 2012. augusztus 25. 07:58
  „egy két pofon és rögtön azt sem tudja, hol van-újból kezdik neki a puhítást....”
 • 1. Egyolvasó 2012. augusztus 25. 06:51
  „Nem sokára találkozhat is velük, ugyan is az elkövetőknek jogaik, míg áldozatuknak kötelességei vannak. Így nincs az a bíró aki el meri őket ítélni, mert nem vállalja fel, hogy azt mondják rá: RASSZISTA.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenezer látogató a sándorfalvi strandon

Az ötvenezredik látogatót köszöntötték tegnap a sándorfalvi Nádastó Szabadidőparkban. Tovább olvasom