Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Kutyákra koncentrált, de a vonatra nem

Szeged - Feltehetően ittas volt az a férfi, aki kedden este nekiszaladt egy személyvonat oldalának Szegeden, a Bajai úti vasúti átjáró közelében. A férfi három kutyája után futott – kettőt elütött a vonat.
Továbbra is súlyos sérülésekkel ápolják a szegedi új klinika intenzív osztályán azt az ötven év körüli férfit, aki kedden este kilenc óra előtt nem sokkal nekiszaladt egy Békéscsaba felől menetrendszerűen közlekedő, Szeged felé tartó személyvonatnak. A középkorú férfi a Bajai úti vasúti átjáró közelében „ütközött" a vonat oldalával.

Lapunkat kedd este egy olvasónk értesítette, aki a helyszínen beszélt a szemtanúkkal, és tőlük úgy tudta: a férfi öngyilkos akart lenni. A rendőrség szóvivőjétől azonban megtudtunk: nem akarta megölni magát – furcsa baleset történt. Információnk szerint a férfi ittas volt, és a vasúti sínek mellett három kutyája után szaladt. Az állatokat nem érte utol, az ebek a sínekre rohantak. Az egyik kutya még átért a személyvonat előtt, kettőt azonban elgázolt a jármű. A gazdájuk nem mérte fel a veszélyt, és nekirohant az előtte robogó személyvonatnak.

A mentők a férfit a traumatológiai klinikára szállították. Sérülései azt indokolták, hogy az intenzív osztályon lássák el. Információink szerint súlyos mellkassérülést szenvedett, de állapota stabil, és magánál van. Arra azonban nem emlékszik, hogyan történt a baleset.

Tegnap érdeklődtünk az állapotáról, de a különös baleset áldozata nem járult hozzá, hogy a klinika bármilyen információt adjon róla.

A rohangáló három kutya és gazdájuk egyébként nem sokáig akadályozta a vonatközlekedést. Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője arról tájékoztatott, a vasúti forgalom kedden este fél tízre – a helyszíni szemlét követően – helyreállt.

Gyepmesterre támadt

A gyepmesteri telep munkatársára támadt egy férfi Szegeden. A városi rendőrkapitányságra kedden érkezett bejelentés, hogy valaki kutyát sétáltat az árvízi emlékműnél, és az állat az arra járókat megtámadja. Amikor a telep munkatársa megpróbálta megkötni az ebet, a gazdája a gyepmesternek rontott, megragadta a ruháját, és lökdöste. A járőrök közbeléptek, és megbilincselték a férfit, aki ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt eljárás indult. A kutya közben elszökött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonkét életfogytig, plusz 3773 év

Szeged - Egyetlen panasz sem érkezett a szegedi táblabíróság ötéves működése során az Országos Igazságszolgáltatási Tanácshoz (OIT). Tovább olvasom