Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Kutyatámadások: amikor a vak kutya bokán harap

Megkérdeztük olvasóinkat, támadta-e már meg őket kutya? Több mint 200 válasz érkezett a kérdésre. A válaszadók 52 százalékát érte már valamilyen kellemetlenség. Azt is leírták, hogyan történt.
A kérdéseinkre adott válaszaikból az derült ki, hogy olvasóink többségét már támadta meg kutya. Viszont legtöbbüknek ebből nem szárazott maradandó sérülésük. Tíz százalékuknak viszont örökre megmarad a támadás nyoma.

Ennek ellenére nem tartanak a városban tartott kutyáktól, de úgy gondolják, hogy szigorúbb szabályozásra lenne szükség az állatok tartását illetően.

Arra a kérésünkre is több válasz érkezett, hogyan történt a támadás. A történetekből kiderült, hogy többnyire a gazdák hibája volt.

Olvasóink írták:

"Családban volt kutyatámadás. Nem a kutyákkal van a baj, hanem a gazdikkal. A kutya szeretete, foglalkoztatása nagyon fontos. Ne legyen a gazdi sem agresszív!!! És nem árt, ha ismeri a gazdi a pórázt. Sok nagyon magabiztos gazdi utálkozva reagál, ha számon kérik, miért van szabadon a kutya az utcán."

"Igen. 10 éves lányom sétált haza iskolából, amikor egy ordas német juhászkutya megtámadta. Ami a legbosszantóbb, hogy a gazdát csak azért büntették meg tízezer forintra, mert vadászterületen történt a támadás. Nem azért, mert a lányomnak súlyos sérüléseket okozott, plusz lelki traumát!"

"Felhergeltem és belém harapott. Én hibáztam."

"4 évesen játszottam az egyébként harapós kutyával, és amikor az orrához nyúltam, a szemöldökömet letépte, a karomat pedig megharapta. Több mint ötven éve történt, a nyomait ma is viselem. Ettől még szeretem kutyákat. Azt viszont egy életre megtanultam, hogy az orrát nem szabad érinteni sem!"

"Utánam szaladt és bokán harapott egy vak kutya. Nem volt megkötve, mert nem veszélyes. Állítólag."

"A szomszéd, a neveletlen kutyáját (labrador) van, hogy kint hagyja felelőtlenül az utcán, és nem egyszer nekem jött. Ugrálni kezdett, morogni, meg csorgott a nyála. Legutóbb biciklivel tekertem el a házuk előtt, mikor elkezdett kergetni a kutya, majd a vádlimba harapott. Szerencsére csak a farmer lyukadt ki, és nem mélyesztette belém a fogát, de nem sokon múlhatott volna, mert bekékült.
Most őszintén, ilyenkor hagyni kell, hogy megegyen, vagy fejbe rúghatom önvédelemből, attól nem tartva, hogy állatkínzásért elítélnek?"

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leesett egy jármű egy autót szállító trélerről az M5-ösön

Baleset történt az M5-ös autópálya 155-ös kilométerszelvényében a Szeged felé tartó oldalon. A… Tovább olvasom