Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Kutyatestvéreket dobtak egy kertbe - fotó

Szeged - A két kutyust állatbarátok találták meg az elhagyatott kertben. Az apróságokat az Orpheus Állatvédő Egyesület vette pártfogásba.
A két kutyust (szemmel láthatóan testvérek) egy elhagyatott kertbe dobta be egy ismeretlen személy Szegeden. A négylábúakra állatbarátok találtak rá, akik a pici kutyusokkal nem tudtak mit kezdeni. Az Orpheus Állatvédő Egyesület segítségét kérték, az egyesület állatmentő szakembere a kutyusokat szakszerűen ellátta, majd pártfogásba vette. Ők és további sok - sok kutyus a www.ebangyal.hu oldalon keresi végső menedékét egy szerető örökbefogadó gazdi személyében.

Szerető gazdit keresünk!
Szerető gazdit keresünk!

Sokan engedik szaporodni házi kedvenceiket, emiatt sokkal több kutya és macska születik, mint amennyit felelős gazdák igényelnek... megelőzéssel csökkenteni lehetne az állatkínzásos bűncselekmények számát. Az Orpheus Állatvédő Egyesület jelmondata, hogy "Annak a kóbor állatnak a legjobb, amelyik meg sem születik!".

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. l3xi 2013. január 27. 14:29
  „Ha az állatkínzókat nem büntetik meg kellő képen és erről nem ad hírt a média - úgy - addig nem csökken a lakosság sunyi állatkidobásos cselekedeteinek gyakorisága!

  Történész: igen, de a háziállatokért az ember a felelős, az emberek a saját állapotukért pedig önmaguk okolhatók :(
  Bárcsak minden szép és jó volna ebben a világban!”
 • 28. ebrendeszet 2013. január 27. 13:31
  „Ha valaki tud szerető gazdit a kutyusoknak, várjuk a jelentkezést!
  Nekik és sok-sok társuknak is!
  Köszönjük a segítséget!
  Web: www.ebangyal.hu - klikk!”
 • 27. történész 2013. január 27. 13:06
  „Az emberek maguk is úgy élnek nagy részük mint a kutyáik...”
 • 26. Ebgondolat 2013. január 27. 11:06
  „21. ebrendeszet 2013.01.27. 09:06

  Teljesen egyértelmű, hogy az a hibás, aki inkább megszabadul a "kedvencétől", semmint gondját viselje! Ez nem vita tárgya. De, ha elterjed az a dolog, hogy szemrehányást, kioktatást kap az, aki hozzátok viszi, akkor nem fogják hozzátok vinni, hanem inkább elengedik a vakvilágba, agyonütik, stb. Ez a probléma!”
 • 25. főzelék 2013. január 27. 10:57
  „<moderálva>(alias ebrendészet), kritikán aluli a stílusod!!!!

  Látom nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel.”
 • 24. Emberségetavilágnak 2013. január 27. 09:31
  „Ti egymásra dobáljátok a sarat, mialatt a sok bába közt elvész a gyermek.
  Miért nem fogtok inkább össze?!
  Az az indulat tömeg, amelyet egymás ellen fordítotok, legyen tőkéje a nemes célnak.”
 • 23. l3xi 2013. január 27. 09:27
  „Chiby: hajrá, előre, legyél te is állatvédő! Ne félj szembeszállni a rendőrséggel, mert a járőrök fele (szerintem) csak pizzát enni és a kocsifűtés végett jár a munkahelyére!

  Ebgondolat sokban igazad van!

  Zorka: majd ha csinálsz valamit, akkor oszd az észt!

  Orpheus (ebrendészet): ismerem a munkátokat, csak gratulálni tudok! Nehéz és lélekgyilkos lehetett 2006-ban a sintértelep felszámolásába belevágni, és egy RENDSZERT váltani! De itt nincs értelme az igaz szó keresésnek, mert sokan álnevek mögé bújva csak lufit akarnak durrogtatni, netán exibicionista módon az elnyomott reál világuk pótcselekvéseit élegetik! (és nyugi: csak abba köthetnek bele, aki csinál is valamit)

  Ha közös a cél, akkor ne egymást egyétek meg, hanem erőiteket egyesítve ELŐRE!”
 • 22. CID 2013. január 27. 09:26
  „A fenét kell ezen a hozzáálláson csodálkozni, sintér, és sintértelep.”
 • 21. ebrendeszet 2013. január 27. 09:06
  „Ebgondolat: igen, a mi dolgunk az lenne, hogy minden állatot befogadjunk.

  És a lakosság dolga mi? Hogy kidobálja? NEM, a lakosság felelősséget kellene, hogy vállaljon az állataiért!

  Egy asszociáció:
  Minthogy a bűnözők léte se a rendőrség hibája, úgy a kóbor állatok léte se az állatvédők hibája! Gondolom ezt a hasonlatot nem kell elemezni! A kóbor állatokért a lakosság a felelős... csak sose vonja senki igazán őket felelősségre!

  Hogy egyértelműsítsem miért fontos a teljes igazság: nincs mindenre idő, kapacitás, pénz, energia! Nagyon rossz a helyzet! Egy ilyen ügyben fontos lenne a teljes igazság kiderítése és a felelősök FELELŐSSÉGRE vonása!

  Csak az igazságot írtam le mindenféle köret nélkül. Ha ez alpári, bunkó, bicskanyitogató... az az elkövetők (azaz az állatkínzó, kutyát utcára dobáló bűnözők) számlájára írandó!

  Szumma, és ügyzáró (és öröm az ürömben): a 2 kutyus jó helyen van, melegben, napi 2x tápláló eledelt kapnak, és gazdikereső program révén remélhetően örökbefogadásra kerülnek :)”
 • 20. Ebgondolat 2013. január 26. 21:44
  „ebrendeszet
  Most már tényleg nem értem. A ti dokgotok nem az lenne, hogy befogadjátok, majd új gazdit keressetek az odavitt állatoknak? Az teljesen irreleváns, hogy az állatot bevivő hazudik vagy sem! Inkább örülni kellene, ha valaki inkább beviszi, semmint kidobja vagy agyonüti. De a te hozzáállásod mindenkit elriaszt! Normális országokban normálisnak számít, ha valaki beviszi a neki nem kellő állatot, ahol az kvázi átmeneti szálláson van, amíg nem találnak gazdit. Azt azért remélem, ebben az országban sem a te hozzáállásod az etalon.”
 • 19. zorka 2013. január 26. 20:54
  „Ebrendeszet kedves!A stílusod bicskanyitogató...”
 • 18. Chiby 2013. január 26. 19:55
  „Gratulálok minden "kedves" "állatvédőnek", aki ilyen flegma, bunkó, paraszt módon tud reagálni a rendes, állatszerető emberek JOGOS panaszaira!!!! Nem ragozom, én is próbálkozok már egy jó ideje egy állatkínzás ügyében Szegeden, rendőrségtől kezdve, állatvédő szervezeteken keresztül mindent megpróbáltam, finoman szólva tettek a dologra! Kiröhögtek, lökdöstek ide-oda, fintorogtak. Kikérem magamnak és mindannak a lelkiismeretes állatszerető lakosnak a nevében, hogy ilyen hangnemben beszéljenek rólunk! Én elhiszem, hogy nagyon sokan vannak olyanok, akik így próbálnak megszabadulni megunt állatoktól, de könyörgöm, miért is kell általánosítani???? Nekem kell bebizonyítanom, hogy igazat mondok, amikor állatkínzást jelentenék be??? Fényképekkel igazoljam??? Mi vagyok én, fotóriporter, netán nyomozó??? Nekem vannak háziállataim és igenis foglalkozom velük, be is fogadtam párat. Amikor pedig állatkínzást látok, nem bírok elmenni mellette szó nélkül. Hosszú évek óta támogatok egy állatvédő szervezetet, és elhiszem, hogy mindent megtesznek, amit tudnak, de a stílusukon igenis van mit csiszolni!! Prosztó módon egy Tisztelt címzettet nem képesek legépelni válaszul egy hosszú, részletes bejelentésre, pofátlanul, kisbetűvel odaböfög 3 szót , se elköszönés, se semmi!!! Már elnézést, de ha én veszem a fáradtságot, és segíteni szeretnék, akkor a MINIMUM!, hogy emberi hangon reagáljanak, nem ilyen minősíthetetlen módon!!!! Ennyit erről! Nem adom fel akkor sem, addig megyek, amíg nem találok egy olyan szervezetet, akik méltók a nevükhöz, és hajlandók segíteni! A többiek pedig elmehetnek melegebb éghajlatra!! Akinek nem inge, nem veszi magára!”
 • 17. kiss.juli70 2013. január 26. 19:36
  „Valaki fogadja be a két tündibündit :)”
 • 16. ebrendeszet 2013. január 26. 19:24
  „Ebgondolat: ha nem a dolgunkat tennénk, talán most sem itt és erről írnánk... az állatoknak pedig nem mi ártunk (mi védjük őket), az állatoknak a felelőtlen állattartók ártanak! A lakosság jelentős része talált állatnak mutatja egy megunt vagy elajándékozhatatlan állatát / állatait - ez nem fikció, ez tény!

  A 2 kutya jelenleg itt van és gazdit keres:
  http://www.ebangyal.hu/kutyus/1306.html
  http://www.ebangyal.hu/kutyus/1307.html
  (a 2 kutya kapcsán minden más link valótlan adatot tartalmaz)

  Milyen jó lenne mondjuk pl. a gazdikeresés kapcsán irkálni, nem pedig fals alapok végett kialakult indulatok kapcsán vitafórumozni!!!”
 • 15. Ebgondolat 2013. január 26. 18:17
  „ebrendeszet
  Azért kíváncsi lennék, milyen statisztika igazolja az állításodat, azaz, hogy az állatok megtalálóinak a fele hazudik. Lassan azt is kezdem megérteni (de elfogadni nem), hogy egyes emberek miért inkább kidobják az állatokat, mint hogy bevigyék hozzátok. Szerintem a nyomozás és annak megállapítása, ki hazudik és ki nem, nem a ti feladatotok. Ha most valaki, aki azon gondolkodik, hogy kidobja vagy hozzátok vigye a "fölösleges" állatát, valszeg az előbbit választja, mert nem kér az ilyen stílusból. Én elhiszem, hogy baromi nehéz, de a kiszolgáltatott, védtelen állatok érdeke az, hogy empatikusok legyetek olyan emberekkel is, akik nem szolgáltak rá! Ezzel a bunkó hozzáállással csak szegény állatoknak ártotok, pedig állítólag értük dolgoztok.”
 • 14. kistigris100 2013. január 26. 18:08
  „http://www.tappancstanya.hu/hu/gazdikereso/malna”
 • 13. ebrendeszet 2013. január 26. 17:41
  „Elég gyorsan rájött "Lilifélék", hogy a fb oskodástól nem lesz a kutyáknak szerető gazdijuk!

  Nem gazdihoz adta (mert a mai normák között nagyin nehéz), hanem továbbadta nekünk :)

  Szóval megtalálni, filozofálni esetleges, a problémát állatvédelmileg is megoldani pedig kedves 12-es: nehéz, költséges, és időigényes! Ha Lilifélék és Te vállalod a feladatainkat, gyere és folytasd/folytassátok tovább!”
 • 12. Ebgondolat 2013. január 26. 17:30
  „7. ebrendeszet
  "ha akkora állatvédő vagy, az állatokat el lehet vinni.."
  Érthetetlen ez a bunkó stílus! Szerintem az illető már azzal bizonyította állatszeretetét azzal, hogy pénzt-időt nem kímélve megmentette a két kiskutya életét! Én inkább amiatt aggódok, hogy ilyen bunkók kezében van az állatok sorsa. Amúgy bűncselekmény esetén be lehet menni magánterületre, megakadályozva a bűncselekmény folytatását.
  Én a magam részéről nyugodtabb lennék, ha a "lilifélék" törődnének az állatokkal, mint az ilyen bunkók!”
 • 11. ebrendeszet 2013. január 26. 16:56
  „Ráadásul: vajon miért maradt el a megtalálók által állampolgári kötelességként a bűncselekmény kiderítésére meglévő eszközként a rendőrségi feljelentés???

  Hiszen a 2004. évi X. törvény szerint gerinces állatot kitenni, elhagyni bűncselekmény...”
 • 10. ebrendeszet 2013. január 26. 16:42
  „A poisztban hazugság van: a bejelentő hölgynek nem azt mondtuk, hogy hagyja az állatokat magukra... hanem azt mondtuk, hogy magánterületről állatokat nem kellett volna kihozni, max. rendőrségi segítséggel bementünk volna érte! Hiszen így olyan sok variáció mondható az igazság helyett! (ettől függetlenül a területen maradhat és óvhatja a kiérkezésünkig az állatokat - ezt szabad akaratából bárki megteheti).

  Az állatokat találó emberek fele hazudik: megunt vagy elajándékozhatatlan állataiktól akarnak az emberek népmesékbe illő módszerekkel megszabadulni! Ezért szeretjük eredeti helyszínekről elhozni a bajban lévő állatokat!

  Ennyi!”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szerb konzul fogadónapja Szegeden

Szeged - A Szerb Köztársaság Budapesti Nagykövetsége január 29-én, kedden konzuláris napot tart Szegeden. Tovább olvasom