Délmagyar logó

2016. 09. 28. szerda - Vencel 9°C | 22°C

L. Gábor szakértője szerint L. Gábor nem lehet hibás

Szeged - Magánszakértőt fogadott L. Gábor védelme, hogy cáfolják az igazságügyi könyvszakértők munkáját. A megbízás látszólag jól sikerült, az ügyésznek viszont maradtak kétségei. A per májusban folytatódik.
Hogy építkezhet L. Gábor?

„Azt gondoljuk, hogy a hatóság nemcsak hogy tehetetlen, hanem béna is. Miként nem szúr az szemet, hogy egy banknak több százmillióval tartozó építési vállalkozó fényűző életet él, és miközben csődbűntettel és csalással is vádolják, ő szabadon folytatja tevékenységét, s most épp Budapesten fogott építkezésbe?" – vetette fel Szabó Bálint a per előtt tartott sajtótájékoztatóján.
A második magánszakértőt bízta meg az L. Gábor védelmét ellátó ügyvéd. A lassan egy éve tartó tárgyalás tegnapi ülésén nem meglepő módon az derült ki, hogy a vádlott által fogadott szakértő szerint semmiféle szabálytalanság nem történt, vagy ha történt is, az nem lehet az egykori tulajdonos-ügyvezető hibája.

A mindössze húszperces tárgyaláson az is kiderült, a legutóbb december 15-ére ígért szakértői vélemény csak március elsejére készült el, így azzal az ügyészség is csak a tárgyaláson találkozott. Tatár Judit ügyész indítványozta, hogy a véleményt a bíróság ne mint szakvéleményt, hanem csak mint okiratot vegye figyelembe. Hangsúlyozta, az igazságügyi szakértők, a nyomozók is hozzáfértek L. Gábor cégeinek mintegy 2500 oldalas nyomozati anyagához, könyvelésekhez, érthetetlen, hogy a magánszakértő arra hivatkozik, hogy nem látta az adatokat. Tatár Judit megjegyezte, továbbra sem tudni, mi lett a zsalurendszerrel, a Raiffeisen Bank Zrt. sem fért hozzá a zálogjoggal biztosított ingatlanokhoz. Úgy fogalmazott, a Kész Fészek Kft. ugyan eladta tartozásait L. Gábor újabb cégeinek, de ezzel egy időben a vagyontárgyaknak is nyomuk veszett.

Ismert, a vádirat szerint L. Gábor 985 millió forintot tüntetett el fizetésképtelen cégeiből, a hitelezőknek 1,8 milliárd forinttal maradt adós. Az ügyészség csődbűntettel vádolja a vállalkozót, miután L. Gábor saját érdekeltségeibe játszotta át a felszámolás előtt álló vállalkozás vagyonát: készpénzt, autókat, ingatlanokat. A tárgyalás májusban folytatódik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Román állampolgárokat ítéltek el egy idős férfi kirablása miatt

Jogerősen nyolc év, illetve tíz év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön három román állampolgárt. Tovább olvasom