Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Lábady Tamás előadása Szegeden

Szeged - Ismét közös polgári kollégiumi ülést tartott a Szegedi Törvényszék és a Szegedi Ítélőtábla – a törvényszéken megtartott rendezvény a második állomása volt annak a folyamatnak, amely során a bírák felkészülnek az új polgári törvénykönyv alkalmazására.
Kemenes István, az ítélőtábla kollégiumvezetőjének bevezetője után Lábady Tamás, a Ptk. Kodifikációs Bizottságának tagja tartott gyakorlatközpontú előadást az új polgári törvénykönyvnek a szerződésen kívül okozott károkért fennálló felelősségi szabályairól. Elöljáróban elhatárolta a szerződésszegéssel, illetve a szerződésen kívül okozott károkért való felelősség szabályait; ezt követően a felelősség változatlan alapszabálya mellett ismertette az új Ptk. megoldásait. Az eddig a bírói gyakorlatban problémás okozati összefüggés új megközelítésén túl kifejtette a különböző kárelemek kérdéskörét, és bemutatta többek között a káron szerzés, a többek közös károkozása és a vétőképtelen személy felelősségének szabályait is. Előadását bel- és külföldi példákkal, uniós kitekintéssel tette élvezetessé – tájékoztatta lapunkat Cseh Attila sajtószóvivő, a törvényszék elnökhelyettese. A rendezvénysorozat októberben Kemenes István előadásával folytatódik.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2012. szeptember 15. 00:22
    „Lábady Tamás egy komoly , felkészült jogi szakember! Épp ezért bízom abban, hogy tekintélyének latba vetésével a T. Kúriánál el fogja tudni érni mielőbb egy precedens értékű ítélet meghozatalát a magyarországi bankok indexálási trükkjeinek visszamenőleges és végleges megszüntetése tárgyában! Ebben segítségére lehet a közelmúltban Dr.Bihari Klára ügyvéd első fokon megnyert pere, amelyben a T.Bíróság kimondta: "Nem lehet devizahitelnek nevezni egy olyan hitelt, amelyet forintban fizet ki a bank és forintban is törleszti az ügyfél!....." Ideje lenne végre ennek precedens értékű kihirdetésének is, mert a bankok változatlan intenzitással teszik tönkre ügyfeleiket a nem létező devizahitel elnevezéssel és kamatcsalásaikkal! Nagyon bízom Dr.Lábady Tamás T.Kúriánál történő eljárásában, hogy végre és végleg nyugvópontra kerülhessen az Európai Unióban is ismeretlen banki indexálási trükk a Ptk. 209.§."A" pontjának bankok által történt súlyos megsértésének megszüntetése!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt Szegeden a tiszteletbeli lengyel konzulátus

Segítse a lengyel állampolgárokat ügyeik intézésében, képviselje a régióban Lengyelországot: többek között ez lesz Karol Biernacki feladata. Tovább olvasom