Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 31. hétfő - Erika, Bella

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Lábady Tamás előadása Szegeden

Lábady Tamás előadása Szegeden

Szeged - Ismét közös polgári kollégiumi ülést tartott a Szegedi Törvényszék és a Szegedi Ítélőtábla – a törvényszéken megtartott rendezvény a második állomása volt annak a folyamatnak, amely során a bírák felkészülnek az új polgári törvénykönyv alkalmazására.

Munkatársunktól - Délmagyarország napilap - 2012.09.14. 19:40
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Kemenes István, az ítélőtábla kollégiumvezetőjének bevezetője után Lábady Tamás, a Ptk. Kodifikációs Bizottságának tagja tartott gyakorlatközpontú előadást az új polgári törvénykönyvnek a szerződésen kívül okozott károkért fennálló felelősségi szabályairól. Elöljáróban elhatárolta a szerződésszegéssel, illetve a szerződésen kívül okozott károkért való felelősség szabályait; ezt követően a felelősség változatlan alapszabálya mellett ismertette az új Ptk. megoldásait. Az eddig a bírói gyakorlatban problémás okozati összefüggés új megközelítésén túl kifejtette a különböző kárelemek kérdéskörét, és bemutatta többek között a káron szerzés, a többek közös károkozása és a vétőképtelen személy felelősségének szabályait is. Előadását bel- és külföldi példákkal, uniós kitekintéssel tette élvezetessé – tájékoztatta lapunkat Cseh Attila sajtószóvivő, a törvényszék elnökhelyettese. A rendezvénysorozat októberben Kemenes István előadásával folytatódik.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. igazságkereső 2012.09.15. 00:22

Lábady Tamás egy komoly , felkészült jogi szakember! Épp ezért bízom abban, hogy tekintélyének latba vetésével a T. Kúriánál el fogja tudni érni mielőbb egy precedens értékű ítélet meghozatalát a magyarországi bankok indexálási trükkjeinek visszamenőleges és végleges megszüntetése tárgyában! Ebben segítségére lehet a közelmúltban Dr.Bihari Klára ügyvéd első fokon megnyert pere, amelyben a T.Bíróság kimondta: "Nem lehet devizahitelnek nevezni egy olyan hitelt, amelyet forintban fizet ki a bank és forintban is törleszti az ügyfél!....." Ideje lenne végre ennek precedens értékű kihirdetésének is, mert a bankok változatlan intenzitással teszik tönkre ügyfeleiket a nem létező devizahitel elnevezéssel és kamatcsalásaikkal! Nagyon bízom Dr.Lábady Tamás T.Kúriánál történő eljárásában, hogy végre és végleg nyugvópontra kerülhessen az Európai Unióban is ismeretlen banki indexálási trükk a Ptk. 209.§."A" pontjának bankok által történt súlyos megsértésének megszüntetése!!Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...