Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Lábát törték a szamárnak

Lábát törték a szamárnakGarai Szakács László mutatja, melyik lábát törték ki a betlehemi szamárnak. Fotó: Török János
Egyetlen napig sem állt a lábán az a szamár, amit Sándorfalván, a Szabadság téri betlehemi jászolban állítottak ki múlt hét csütörtökön.
A szamár lábát azóta visszahelyezték, a térfigyelő kamerát pedig a jászol felé fordították.

– Észrevettem, hogy a szamár eldőlt – mesélte Garai Szakács László helyi lakos, aki azonnal le is fotózta a megrongált jászolt, a képeket pedig feltöltötte a Facebookra. Garai Szakács elmondása szerint a rongáló a helyszínen hagyta a szamár letört lábát, és ennek köszönhetően – fogalmazott – az önkormányzat munkatársai még aznap megjavították a makettet.

– Meggyőződésem, hogy rongálás történt, hiszen a jászol előzőleg teljesen ép volt. Elszomorító, hogy egyetlen napot sem bírt ki sértetlenül a betlehemi jászol – mondta Garai Szakács. Hozzátette, ő maga kizártnak tartja, hogy keresztényellenes megnyilvánulás történt.

Az ügyben megkerestük a település polgármesterét, Gajdosné Pataki Zsuzsannát is, aki a további rongálásokat egy térfigyelő kamera segítségével előzné meg. – Van egy kamera, ami mostanáig főleg a buszmegálló környékét és az odahelyezett kerékpárokat vette. A rongálási eset óta azonban ráirányítottuk a kamerát a jászolra is, így a rendőrség ezentúl több területet is megfigyelhet – – mondta a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasóink is véleményezték a halászléket

Olvasóink is véleményezték a halászléket
A halászlébotrány után három évvel végre dicséretet is kaptak halászcsárdáink a neves étteremkalauz kritikusaitól. Tovább olvasom