Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 21°C Még több cikk.

Lakásonként 800 ezer forint a felújításra

Az idei felújítási pályázaton nemcsak a panel- és a téglablokkos házak felújítására, hanem a környezetük csinosítására is lehet pénzt kapni.
Idén ötödször is meghirdette a pályázatot a kormány és az önkormányzat az iparosított technológiával épült tömbházak felújítására. A költségek kétharmadát, vagyis lakásonként akár 800 ezer forintot, a szegedi önkormányzat és az állam fizeti. Németh Istvántól, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatójától megtudtuk, ezúttal nemcsak a paneltömbök és a téglablokkos épületek korszerűsítésére kérhető pénz, hanem a környezetük parkosítására, játszótér, utak, járdák, parkolók helyreállítására is. Az elbírálás folyamatos, a pályázatokat augusztus 21-éig várják az IKV-nál.

– A tavaly ősszel benyújtott szegedi pályázatok nyertek, az 5282 szegedi lakás 3,6 milliárd forint értékű felújítása elkezdődött. A 136 lakóközösség három kivételével már szerződést kötött a támogatásról az önkormányzat fejlesztési irodáján – tájékoztatott Miskolczi Ferenc csoportvezető. A támogatott rekonstrukciók menete általában a következő: a nettó 15 millió forint érték feletti munkákra a nyertes társasházak közbeszerzési eljárást folytatnak le, és szerződnek a kivitelezővel. A vállalkozói szerződést bemutatják a fejlesztési irodán, a társasház önrészét elkülönített számlára utalják. A korszerűsítés elkezdődhet, a munka átadásáról jegyzőkönyv készül. A vállalkozó leszámlázza az árat, a város kifizeti a saját harmadát a társasháznak, és a ház számol el a vállalkozóval. Az állami támogatást koordináló Magyar Lakásinnovációs Kht.-nak teljesítési igazolást írnak, a hivatal egy hónapon belül utalja a kormányzat egyharmados részét a város számlájára, ahonnan szintén a társasháznak továbbítják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három szegedi vállalkozás is bekerült a Top 50-be

Három szegedi vállalkozás is szerepel az ötven legígéretesebb magyar céget bemutató országos… Tovább olvasom