Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Lakást és bútort is ajánlottak olvasóink a Kristó családnak

Szeged - Több lakást és számos használati cikket ajánlottak fel olvasóink annak a családnak, amelynek a háza július 24-én vált a tűz martalékává Béketelepen. A Lapcom Média Alapítvány továbbra is várja a jóakarat forintjait a 12096705-01312657- 00200005-ös számlaszámra, holnap délután pedig a Hungarikum Fesziválon lapunk standjánál várjuk a felajánlásokat.
A Lapcom Média Alapítvány szombat óta gyűjt Kristó Juditnak és két fiának. A család béketelepi háza – ahogy megírtuk – július 24-én égett ki. A ház lakhatatlanná vált, hiszen az elégett vegyi anyagok a falban rakódtak le. A családot nagyjából 2,5 millió forint kár érte, biztosításuk nem volt. A két fiát egyedül nevelő özvegy ideiglenesen anyja hódmezővásárhelyi lakásában tudott meghúzódni, ahol ötüknek kell másfél szobán megosztozniuk.

Olvasóink közül sokan ajánlottak fel használatra lakást vagy házat a családnak. Érkezett felajánlás Szegedről, Ferencszállásról és Tápéról is. A lakhatás mellett sokan bútorokkal és egyéb használati cikkekkel szeretnének segíteni a családon, amelynek szinte minden ingósága odaveszett a tűzvészben.

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged is gyűjtést indított a bajba jutott családnak – mondta el Hiezl József elnök.

Kristó Judit és fiai szerdán is, ahogy a tűzeset óta mindennap, a leégett ház romjainak eltakarításán dolgoztak. Az elégett holmik nagy részét már elvitte a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. hulladékkonténereket szállító járműve, szerdán a család a méreganyagokkal teli falakról próbálta lekaparni a kormot. A család eddig a tápéi nyaralóövezetben nézett meg egy felajánlott nyaralót, amely tetszett nekik, szerdán pedig egy lakást néztek meg Tápé és Petőfitelep határában. Örülnek az önzetlen felajánlásoknak, elmondásuk szerint a két héttel ezelőtt történteket mostanra sikerült úgy-ahogy feldolgozniuk.

Lapunk péntek délután 14 és 18 óra között a ma nyíló Hungarikum Fesztiválon is gyűjt a családnak a Délmagyarország-standnál a Széchenyi téren.

Olvasóink írták

 • 16. mivan? 2013. augusztus 09. 18:30
  „Na, szépek vagyunk! Így kérjen segítséget az ember!”
 • 15. skype66 2013. augusztus 09. 10:12
  „Nagyon büszke vagyok a hazámra, népemre, fajtámra, amikor egy segítséget kérőnek segítség a válasz.
  Nem keressük az okát , - nem tartozik ránk. a magam részéről mindig azt vallottam : bár a rosszak hangosabbak, a jók többen vannak. Csak így tovább magyarok !!”
 • 14. bömi 2013. augusztus 09. 08:31
  „Ennyi elvetemült id.ótát aki ide írogat és megmondja a frankót.Közbe azt se tudja, hogy mi van a család hátterébe.Szerintem mindenki söprögessen a saját háza táján aki ad-ad aki nem az nem.Nem vagyok rokon csak távolról ismerem a családot.Arra nem gondoltok hogy esetleg valamelyik gyereknek baja van és ezért nem tudja úgy magára hagyni vagy ezért kerül annyiba az iskola és ezért nem tud az a gyerek tanulás mellett dolgozni?Tudjátok mit nem baj süllyedjetek bele az itteni okosságotokba,de remélem hamarossan rólatok fogunk itt olvasni akinek volt biztosítása de nem fizet a biztosító vagy nagyon keveset.Na majd akkor jövünk mi.........”
 • 13. comment 2013. augusztus 09. 07:50
  „Magam részéről sajnálom a családot, de azokkal a hozzászólókkal is egyet értek, akik a biztosítás megkötését hiányoljták. De!......ha volt már valamilyen káresemény azok családjában akiknek volt biztosítása, azok megtapasztalták, hogy a biztosító egyáltalán nem segítőkész, húzza-halassza a fizetendő összeg folyósítását, többször kell irodai megjelenéssel ügyet intézni, stb. Ergo, a család szinte semmit "nem vesztett" azzal, hogy nincs biztosítása, hova tovább hamarabb jut segítő szándékú emberektől bármihez. Ezzel nem azt sugallom, hogy ne kössünk biztosítást, de ami egy káresemény bekövetkezte után vár a károsultra, az kész pokol, és nem segítség...
  Fogok adakozni a Széghenyi téri ponton a család számára! Ennyivel hozzá tudok még járulni 3 élet újrakezdéséhez.
  -- Jaaa, még a negatív hozzászólók, legyenek hasonló helyzetben, majd megtudják milyen az, ha "csak" jószót kapnak, többet nem! Ezeknek az embereknek a szótára hiányos, hiányzik belőle, hogy emberség!
  Szép napot......”
 • 12. Egyolvasó 2013. augusztus 09. 05:13
  „10. JABBA 2013.08.08. 20:38

  "Te meg tipikus adakozó vagy? "
  Én csak annyit adok másnak, amennyit én is kapni szoktam SEMMIT!
  Hiába kértem segítséget, valahogy mindig úgy tudták kiszámolni, hogy ne járjon, pedig egyedül rendelkezem jövedelemmel a családban, viszont ahol dolgozik a család minden tagja, azok kapta nem kevés segítséget.
  Én már hó közepén tologatom a forintokat, hogy ételt tegyek az asztalra, még jó, hogy a nagyszülők kisegítenek.”
 • 11. placcs 2013. augusztus 08. 21:17
  „8as, ha mindent megtett volna, lett volna pl. biztosítása. Akinek nincs, az az alapvető és minimális elvárást nem tette meg azért, hogy a vagyonát megvédje. Sírni tud az ilyen csak.”
 • 10. JABBA 2013. augusztus 08. 20:38
  „7. Egyolvasó 2013.08.08. 18:41

  Te meg tipikus adakozó vagy? Mert mi örülünk, hogy a hó végére tudunk mit enni. De apránként jutunk az egyről a kettpre. És azért azon nem változik semmi, mert elmondta, hogy más városban lett volna munkahelye, de a gyerekekk miatt Szegeden kell maradnia.

  Azt se értem, hogy ugyan miért kell fizetni 80 ezret félévente az iskolának.”
 • 9. JABBA 2013. augusztus 08. 20:35
  „8,? Persze. :D

  Idézek: "... Nem tudom, mi lesz szeptembertől, a fiúk taníttatása miatt Szegeden kell maradnunk, pedig az ország másik végében találtam volna állást. Korábban egy évig laktunk Lajosmizsén, ahol egy laborban dolgoztam - mesélte csüggedten Kristó Judit. ..." Forrás: http://www.delmagyar.hu/alapitvany/elegett_az_eletuk/2344199/”
 • 8. stewenson 2013. augusztus 08. 18:56
  „4-5
  Nincs igazatok. A hölgy megtesz minden tőle telhetőt.”
 • 7. Egyolvasó 2013. augusztus 08. 18:41
  „4-5-6 Tipikus Magyarok vagytok, ezért is áll így ez az ország, mert a benne élők inkább egymást szapulják, mi sem hogy segítsék.”
 • 6. placcs 2013. augusztus 08. 17:49
  „4-5-ös, egyetértek”
 • 5. pachakuti 2013. augusztus 08. 15:31
  „4.)
  Nem vagy egyedül a véleményeddel!”
 • 4. Ebgondolat 2013. augusztus 08. 14:15
  „Én a magam részéről azért nem tudok örülni, mert ez tovább erősíti azt a felelőtlen magatartást, amellyel amúgy is sokan rendelkeznek. Jelen esetben: minek fizessek biztosítást, hiszen ha történik valami, valaki úgy is megszán.
  Arról se feledkezzünk meg, hogy a történet főszereplője elmondása szerint korábban azért nem fogadott el egy jól fizető állást, mert nem akarta magukra hagyni 18-20 éves fiait!
  De miért is mozdítaná bármibe akár a kisujját is, ha mindig akad valaki, aki úgy is "ellátja" őket.”
 • 3. StencilAtya 2013. augusztus 08. 13:21
  „tessék mondani..ebből mennyi a politikus?”
 • 2. skype66 2013. augusztus 08. 10:27
  „gratulálok az eredményhez, sok sikert kívánok az újrakezdéshez <3 :)”
 • 1. Qllancs 2013. augusztus 08. 09:24
  „Vannak még jó érzésű emberek !Ha valaki bajba jut..min. segítsünk nekik. amit ígértem..én is segítek.
  Sokkal jobb adni---mint kapni ! Sok kitartást, erőt kívánok a családnak !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elementárisnak ígérkezik Alföldi Róbert István, a királya

Az összes jegyet eladták a jubileumi István, a királyra, így a szegedi és budapesti előadásokat 36 ezer néző látja majd. Tovább olvasom