Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Lakatos Krisztiánék háza a pincétől a padlásig zenél

Szeged - Gyermekkori légzési problémái miatt az orvosok kijelentették, hogy sohasem lesz énekes a megasztáros Lakatos Krisztiánból. A zenész család sziksósi otthonában jártunk, hogy megnézzük, honnan indult hódító útjára a magyar Frank Sinatra.
– Krisztián a születésétől fogva légcsőszűkülettel küszködött. Éjszakánként úgy lélegzett, mint aki éppen meg akar fulladni. Állandóan vigyáztuk az álmát: előbb az édesanyja őrködött mellette, majd amikor hajnalban hazaértem a zenélésből, magam virrasztottam tovább az ágyánál – mesélt a Megasztár kedvencének, Lakatos Krisztiánnak a gyerekkori betegségéről édesapja, Zoltán. A család orvostól orvoshoz járt, de Krisztián szívzöreje miatt nem ajánlották a műtétet. Az volt az egyöntetű véleményük, hogy kinövi majd a betegséget, de nem lesz belőle énekes.

– Kétéves lehetett, amikor a nagypapájától kapott egy pici játékhegedűt. Azt hordozta magával mindenhova, ez volt az ő „dandája", merthogy a hegedűszót még nem tudta kiejteni – vette át a szót az anyuka. Edit Krisztián gyerekszobáját is megmutatta nekünk, ahol egy szintetizátor és fiuk féltve őrzött kongaszettje a legfontosabb bútordarab. A sziksósi családi ház a padlástól a tetőtérig „zenél". Az alagsorban kisebb próbatermet alakítottak ki. A kellékek között egy menő dobfelszerelést, elektronikus gitárt és mikrofont is találtunk. A kis helyiségbe hárman is szűkölködünk, pedig olykor tizenegyen préselődnek be, hogy próbálhasson a zenekar.

Lakatos Zoltán és felesége fiuk képeivel. Kattintson a régi fotókért! Fotók: Segesvári Csaba

Vendéglátóink az ebédlőben kínáltak hellyel, itt is minden Krisztiánról mesélt. Frank Sinatra CD-lemezei, megasztáros videokazetták, fellépőöltönyök és egy rakás fénykép sorakozott a szobában. Az elénk terített fotókupacból kiderült, hogy Krisztián nem volt mindig mackós alkat, az utóbbi években gömbölyödött ki. A rajongók nem bánják a súlyfelesleget, kedves Maci Lacinak tartják a 18 éves fiút. Krisztiánnak a sertéshúsos milánói makaróni a kedvence, de nassolni is szeret. Szülei szerint egy doboz Pilóta keksz úgy tűnik el előle, hogy észre sem veszik. Ha az alakjára nem is, a megjelenésére mindig odafigyel a megasztáros zsűri egyetlen hölgytagját, Eszenyi Enikőt is elbűvölő fiú.

– Kis túlzással öltönyben született a fiunk. Hétéves korától maga köti a nyakkendőit, pucolja és bokszolja a cipőjét. Mindig tiptop, a sportos ruhákban nem igazán érzi jól magát. Odavan a szép zakókért, ha ritkán farmert húz, a zakó akkor sem maradhat el. Már gyerekkorában hozzászokott az eleganciához, hiszen a zeneiskolába is így kellett járnia – beszélt fia öltözködési szokásairól az anyuka.

Galéria kép
Krisztián hatévesen kezdett zenei előkészítőbe járni. Egy évre rá zongorára váltott, de inkább az ütős hangszerekért rajongott. Sokáig még a szülei sem tudtak arról, hogy milyen hangok rejtőznek a torkában, ugyanis csak 8 évesen kezdett el énekelni. Az első fellépése egy iskolai rendezvényen volt, ahol egy Zámbó Jimmy-dalt énekelt. – Miután ráébredtünk, hogy milyen fantasztikus hangja van Krisztiánnak, többször is elvittem magammal a szalonzenekarom egy-egy fellépésére a Virág cukrászda teraszára. Rendre hatalmas sikert aratott, még a villamosról is megtapsolták. Üstökösként ívelt felfelé a karrierje, hiszen különdíjat kapott a Sztárgyár című tehetségkutatón, majd 14 évesen a Zámbó Jimmy-díjat is kiérdemelte. A Délmagyarország pedig csodagyerekként mutatta be akkoriban – büszkélkedett az apuka, aki Nagy Imre Eriket, a Szegedi Nemzeti Színház volt karmesterét kérte fel a fia ének- és zongoratanárának.

Neves felmenők

Nem véletlen, hogy Lakatos Krisztiánnak génjeibe kódolódott a muzsika. Egyik felmenője például az a Lakatos Ablakos Dezső, aki a tengerentúl egyik legjobb szaxofonosa, annak idején Frank Sinatrát is kísérte. Szintén a család kötelékébe tartozik az ország egyik vezető prímása, Lakatos József, ismertebb nevén Lassú Lali is.

Krisztián tökéletes angolsággal énekli bálványa, Frank Sinatra dalait, pedig amikor 15 évesen beíratták egy angol tanárhoz, a nyelvoktató négy óra után felhívta az apukát, hogy nem bírja tovább idegileg a kiképzést. Tanítványa képtelen koncentrálni a nyelvtanra, helyette inkább folyton dalra fakad. Zoltán addig-addig könyörgött, amíg mégiscsak folytatódtak a leckék.

A szülők még sokáig nem akarnak felébredni az álomból. Edit így dicsérte a fiát: – Nem is tudom, mihez kezdene, ha nem lenne tehetséges énekes. Csak a zene érdekli, lehetetlen rábízni bármit is. Porszívóhoz még nem nyúlt, és a fűnyíró is elalszik a kezében. A színpad az ő világa, ott még bennünket is meg tud lepni. Korábban soha nem hallottuk fütyülni, és táncolni sem igen láttuk még. Amikor egy iskolai rendezvényen rokiznia kellett, sírtunk a nevetéstől. Hihetetlen, hogy milyen jól összedolgozott a mozgástanárával, Karsai Zitával. A Megasztár színpadán teljesen kinyílt, Bicska Maxiként például lehengerlő volt.

Olvasóink írták

 • 19. gabianyu 50 2008. november 09. 18:09
  „Krisztián! Tegnap este is imádni való voltál!!!!
  Kívánom neked a legjobbakat!”
 • 18. karlos30 2008. november 08. 23:05
  „HAJRÁ TESÓ 4”
 • 17. 15nek 2008. november 08. 20:20
  „Az utolsó magyar királyunk IV. Károly, aki Ferenc József unokaöccse, Habsburg Ottó apja, valamint 1916-1918. között uralkodott.
  "Z. Jimi" nevű király nem volt a magyarok több, mint ezer éves történelme során!”
 • 16. 9nek 2008. november 08. 20:13
  „Totál igazad van a tökéletes angolság ügyében. Ilyet még az én nagybátyám sem mond soha magáról, aki hosszú évekig élt, tanított Angliában.
  Másik dolog, ami engem mindig felhúz, mikor valakiről így írnak: "A magyar Frank Sinatra".
  Eddig úgy olvastam, hogy a fiatalembert Lakatos Krisztiánnak hívják. Nem tudom, hogy milyen néven énekel, mert még soha nem hallottam, láttam, de elég furcsa lenne, ha Frank Sinatra lenne a művészneve.
  Esetleg helyesebb lenne a fogalmazás, hogy nagyon tehetséges, aki szépen énekli a Frank Sinatra által előadott dalokat is.
  Van egy öreg magyar énekes, talán Komár a neve, akit meg a magyar Elvisnek szoktak aposztrofálni. Elég érdekes.”
 • 15. benq11 2008. november 08. 19:11
  „és itt is van valami... klikk ide
  király vagy,cak vigyázz nehogy úgy járj,mint az elöző királyunk a
  Z Jimi”
 • 14. zizike 2008. november 08. 18:54
  „Ő a legjobb!!!!!Gratula Neki!!!”
 • 13. nyuszatka 2008. november 08. 18:01
  „Én nagyon szorítok Krisztiánnak, ő az egyik kedvencem! Szerintem semmi gond sincs a külsejével, jó pasi így, ahogy van!
  Sok sikert neki!
  N”
 • 12. yogi bear 2008. november 08. 17:26
  „Örömmel mondhatom, hogy többek között az ilyen cikkek miatt szinte már egy ismerősöm se veszi a délmagyart.”
 • 11. egyszeru polgar 2008. november 08. 17:20
  „A Delmagyar egy megyei ujsag, igy elsosorban a regionalis hireket tartalmazza. Akarhogy is nezzuk, Krisztian a varost es a megyet kepviseli. A korabbi cikkek igazan rovidek voltak, ez az elso amely egy kicsit hosszabb.
  Hogy a szulok miert elfogultak? Mert valoszinuleg almaikat valtjak valora krisztian sikerevel.Legtobb szulo igy van ezzel, csak a megnyilvanulas modja kulonbozo, miutan mindannyian masok vagyunk.
  Bizony evek kitarto munkajanak eredmenye a jelenlegi siker.
  Nem arrol van itt szo, hogy nincsenek korulottunk mas tehetseges vagy meg tehetsegesebb fiatalok,de most a megasztar egyike az aktualis programoknak.
  En tovabbra is a legjobbakat kivanom Krisztiannak.”
 • 10. abracka 2008. november 08. 16:10
  „Krisztiánnak drukkolunk ma is! És nagyon gratulálok a családnakis, hiszen a nagy nagy figyelem és támogatás a feltétele, hogy 18 éves korára a gyerekből ez legyen, amit látunk. Ha mégoly tehetséges is, a jó úton jó cél felé haladáshoz kell a háttér. Büszke lehet rá a család. De a város is.
  Hajrá Krisztián!!!!!”
 • 9. smooth.marion 2008. november 08. 14:08
  „Azért a "tökéletes angolság" erős túlzás, meg sok minden a fiatalemberrel kapcsolatban. Ne hagyjuk már magunkat befolyásolni, mert azért az országban még nem mindenki olyan buta, mint azt sokan szeretnék. És fülünk is van a halláshoz és szemünk a látáshoz..
  Nagyon sok tehetséges magyar énekes, zenész van, akik azért nem jelentkeznek ilyen és hasonlóan nevetséges műsorokba, mert ők TUDJÁK, miről szól ez az egész. Aki meg hagyja magát becsapni és másokat is felültet, az vessen magára.
  Krisztián jó adottságokkal rendelkezik, de azért ne essünk túlzásokba.”
 • 8. ALFADOG 2008. november 08. 13:42
  „mondja már meg valaki, hogy miért van benne minden héten az újságban?
  egy rókáról hány bőrt lehet lehúzni, kedves délmagyar?
  a fiú tehetséges, ez kétségkívül igaz, de a franc essen a szándékos sztárolásába. ettől megy el az ember kedve az újságolvasástól...”
 • 7. zolcsi44 2008. november 08. 12:40
  „Végre valami jo hir, hogy külföldön is sikert arattál. Gratulálok!!! Ez is valami, hogy büszkék lehetünk magyarságunkra, hiszen ezt tetted.”
 • 6. Krisztofer 2008. november 08. 10:20
  „Csak igy tovább Krisztián hozzad haza a kocsit had hajtsuk meg! :)”
 • 5. Egy nagymama szegedről. 2008. november 08. 09:10
  „Nekem te vagy a megasztár.Bár a többi is nagyon jó.Drukkolok neked szegedről.Csak így tovább.”
 • 4. Ági43 2008. november 08. 09:01
  „Szerintem, ha ma kiesne ( bár az azt jelenti, hogy csak a süketek szavaztak!), akkor is világsztár lesz belőle.
  A sok könnyen feledhető hang között végre egy unikum.”
 • 3. libero 2008. november 08. 08:53
  „Hajrá Krisztián! Azt hiszem ma is nagyszerű produkciót fogsz nyújtani!”
 • 2. Jockye 2008. november 08. 08:35
  „Gratulálok,fiatalember csak igy tovább mindenkinek öröm a tehetsége szoritunk mi is Dorozsmáról!!!!!!”
 • 1. gabianyu 50 2008. november 08. 07:26
  „Nagyon aranyos a Krisztián ezzel a mackós alakjával.Soha ne akard megváltoztatni magad mások miatt, ha Te így érzed jól magad !Én nagyon szeretem azt is ahogy énekelsz. Teljes szívemből szorítok neked. Sok sikert!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvezmény a Gőry Pincében és Belvárosi moziban lapunkkal

Szeged - A szegedi Gőry Pince Étterem hatalmas adagokban felszolgált ínyencségeit és a Belvárosi… Tovább olvasom