Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Lakatos Krisztiánnal fut a szekér

Szeged - Amerikában és a párizsi Moulin Rouge-ban is nagy dobásra készül a hamarosan új lemezzel jelentkező magyar szvingkirály, Lakatos Krisztián. A szegedi születésű énekes a Megasztár óta a fővárosban él, ritkán jár a csongrádi megyeszékhelyen, de nem felejtette el a jó barátokat, és örül, ha átutazóban ismerősként köszöntik egymást a benzinkutassal, rádudálnak és integetnek az ismerősök.
– A Megasztár óta úgy emlegetik, mint a magyar szvingkirályt. Mi mindenben változott meg azóta az élete?
– Ami tény: ezt a nosztalgikus jellegű szvingmuzsikát rajtam kívül nemigen vállalja fel senki Magyarországon. És hogy mi mindenben változott meg az életem? Sok mindenben, ugyanakkor a lelkem mélyén ugyanaz maradtam, aki voltam. Rengeteget tanultam a Megasztárból. Sokat fejlődtem abban, miként kell megfelelnem a váratlan, embert próbáló kihívásoknak. Hálát adok az Istennek, hogy megadta nekem ezt a lehetőséget. Úgy gondolom, ez egy olyan ugródeszka, amelynek segítségével megvalósíthatom az álmaimat.

– Ha már az álmoknál tartunk: azt hallottuk, ahhoz képest, hogy milyen fiatal, nagyon nagy fába vágta a fejszéjét. Nem csak itthon szeretné meglepni a közönséget, de külföldön is....
– Ha az új lemezemre gondolt, valóban készül, és valóban meglepetés lesz. Nem szeretnék sokat elárulni róla, azt viszont szívesen elmondom, hogy természetesen maradok a szvingnél. A műfajhoz illő nagyzenekari kísérettel éneklek majd rajta magyar nyelvű számokat. Ami pedig a külföldet illeti: készülök Amerikába, ahol a szárnyai alá vett egy producer, nagyon ígéretes, amit kínált, és van is kint rokonom, aki segít beilleszkedni, ezenkívül kínáltak nekem szerződést a párizsi Moulin Rouge-ba is, ahol egy revüműsorban fogok énekelni. Azt fogom csinálni, amit szeretek.

Krisztián a nosztalgikus hangulatú szvingmuzsikát kedveli. Fotó: Segesvári Csaba
Krisztián a nosztalgikus hangulatú szvingmuzsikát kedveli.
Fotó: Segesvári Csaba

– Ilyen népszerűség mellett biztosan sok a hölgyrajongója. Milyen a nőideálja?
– A nőideálom a barátnőm – mondja széles mosollyal. – Egészen romantikus körülmények között ismerkedtünk meg, hiszen az egyik fellépésen, amikor lejöttem a nézők közé – ezt általában megteszem –, a barátnői valósággal a karjaimba lökték. Táncoltunk, egész közel került egymáshoz a szánk, de akkor még nem történt semmi. A koncert után viszont odajött hozzám autogramot kérni, beszélgettünk, és kiderült, hogy nemcsak csinos, de nagyon kedves is. Azóta is együtt vagyunk. Egyáltalán nem zavar, hogy 31 éves, mindig is az idősebb nők vonzottak. Egyébként Oroszlán jegyű vagyok, ezért nekem a külső és a belső értékek egyaránt fontosak.

– Gyakran jár vissza Szegedre?
– Sajnos nagyon ritkán. Pesten élek, rengeteg a fellépésem, jó, ha két-három havonta eljutok Szegedre. Persze továbbra is nagyon sok jó baráttal tartom a kapcsolatot, és nagyon jó érzés, ha mondjuk egy fellépés miatt átautózok a városon, és ismerősként köszöntjük egymást a benzinkutassal, rám dudálnak, integetnek az ismerősök. Legközelebb május 23-án, a Móra parkban találkozhat velem a közönség.

Jó barátok Viktorral és Dáviddal

Lakatos Krisztián nemrégiben Makón, a Maros-parti szabadtéri színpadon lépett fel két Megasztár-vetélytársával, Király Viktorral és Fekete Dáviddal. Őket is megkérdeztük, milyen a viszony hármójuk között, hiszen a vetélkedő idején gyakran láttak hírek napvilágot a köztük dúló ellentétekről – most viszont gyakran lépnek fel hármasban. Viktor azt mondta, a természetes módon meglévő súrlódásokat a bulvármédia fújta fel, valójában nagyon jó barátok, olykor tanácsot is adnak egymásnak, bár ezzel mindig érdemes csínján bánni. Dávid hozzátette: fellépéseik többsége közös koncert, de ha valamelyikük egyedül lépne fel, szívesen megnéznék egymás produkcióját – csakhogy erre nincs idő, mindegyikük naptára tele van. Egy biztos: duettet olykor előadnak a közös koncerteken, hárman együtt viszont csak a fellépések végén énekelnek, ilyenkor a Csillagdalt adják elő.

Párizsi debütálálás

– Fantasztikus, hogy Frank Sinatrát énekelhetek a párizsi Moulin Rouge-ban – büszkélkedett Lakatos Krisztián a minap. Elárulta: mindig is erre vágyott, ez az ő világa. A tervek szerint két-három hónapon belül beléphet a földkerekség leghíresebb lokáljába, ahol egy revüműsorban szerepel majd. A debütálás előtt azonban még hosszú próbák várnak az egykori megasztárosra: egy teljes héten át, reggeltől estig tréningeznie kell a hangját, gyakorolni a show koreográfiáját. Tervei szerint a fellépések közben majd ingázik Franciaország és Magyarország között. Azt is tőle tudjuk, az egyedülálló lehetőséget a Budapesti Operabálon ajánlotta fel neki egy titkos jótevője, aki kapcsolatai révén próbál segíteni a magyar szvingénekesnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ákos szombaton lép fel ajándékkoncertünkön

Szeged - Szombaton fél nyolckor kezdődik az Ákos-koncert – a nézőket hattól engedik be.… Tovább olvasom