Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Lakodalmas nagyüzem a vendéglőkben

Szeged - Javában tart a lakodalmas nagyüzem a szegedi és a város környéki vendéglátóhelyeken – van, ahol már most a jövő évi beosztást tervezik. Szállodában 7-8 ezer forintból, lovastanyán már 4000-ből megvendégelhetjük a násznép egy tagját.
Pénztárcafüggő, ki milyen lakodalmat képzel el magának. A hely kiválasztását azonban nemcsak az ár, hanem a vendégek száma is befolyásolja. A Novotel Hotelben maximum 200 embert tudnak megvendégelni, három összenyitható teremben. Ezekből szabad a kijárás a Tiszára néző teraszra. Az idei évadban eddig átlagosan havonta egy lakodalmat rendeztek a szállodában. Szabó Mihály igazgató azt tapasztalja, hogy a recesszió a lagzik szervezésében is megmutatkozik, hiszen sokkal kevesebb mulatságot bonyolítottak le idén, mint tavaly.

A szomszédos Pick Klubban azonban már tavasztól kezdve tolongtak a menyasszonyok és a vőlegények. Mészáros Tibortól, a vendéglátóhely üzemeltetőjétől megtudtuk, augusztusban hét lagzit tartanak, szeptemberben minden hétvégéjük foglalt, és már jövő nyárra is akadt érdeklődő. A Tisza-parti klubban 30 fős vendégsereget is kiszolgálnak, de a 200 rokonból, ismerősből álló násznépet is le tudják ültetni a négy terem valamelyikében.

Gyakori kép a domaszéki Rózsakert vendéglőből. Fotó: Miskolczi Róbert
Gyakori kép a domaszéki Rózsakert vendéglőből.
Fotó: Miskolczi Róbert

Aki filmbe illő, romantikus környezetben szeretné eljárni újdonsült házastársával a gyertyakeringőt, az a gyálaréti Borostyán Birtokot választhatja. Az étteremhez épített teraszon a kör alakú asztaloknál 120 vendéget tudnak kiszolgálni, a hagyományos négyszögletűekhez pedig 150 főre terítenek. Ha egybenyitják a belső termet a terasszal, akár 180 fős vendégsereg is elfér itt. A gyálaréti birtok közkedvelt a lagzihelykereső párok körében. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy idén 36 lakodalmat ültek a vendéglátóhelyen. Előfordult, hogy hét közben, akár szerdán vagy pénteken is mulatságtól volt hangos a környék. Zefer Levente üzletvezető elárulta: a jövő nyári időpontoknak már majdnem a fele elkelt.

Sátras lagzi

Akár 300-an is mulathatnak a domaszéki Rózsakert vendéglő udvarán felállított sátorban nyaranta. További kuriózum, hogy az ifjú pár a helyszínen is kimondhatja a boldogító igent. Csiszár Istvánné, az étterem vezetője elmondta: a vendégek igényeihez igazodnak, ha kell, 2000 forintos menüsort is összeállítanak.

A következő év beosztását tervezik már a Fehértói Halászcsárdában is. A Budapesti úti vendéglátóhelyen idén majdnem minden hétvégén felvágtak egy esküvői tortát. Radnóti Ramon értékesítési vezető elmondta: 800 főnél nagyobb vendégsereget nem tudnak kiszolgálni. Ilyen nagy násznépnél a meghívottak egy részét az étteremben, a többieket pedig az udvaron felállított két sátorban ültetik le. Kecsegtető a mulatozók számára, hogy aki elfáradt, ott aludhat a 120 férőhelyes panzióban.

Vacsoraárak egy személyre

Aki a Novotel Hotelben szeretné tartani a lagziját, annak egy vendége után minimum 7-8 ezer forinttal kell kalkulálnia. A Pick Klubban négyféle menü közül választhat az ifjú pár. A klasszikusért például 4400 forintot kell fizetniük, a pazar bőségtálas megoldásért pedig 5000 forinttal kell számolniuk fejenként. A gyálaréti Borostyán Birtok is többfajta megoldást kínál: 5300 és 6000 forint között változnak az áraik. A Fehértói Halászcsárda és Panzióban pedig minimum 6500 forintot kell fizetni egy vendég esküvői menüjéért.

Olvasóink írták

  • 2. Héhé 2009. augusztus 11. 23:17
    „A Borostyán Birtokon volt valaki már lagziba??”
  • 1. IVY 2009. augusztus 11. 08:45
    „A Rózsakert nagyon elit hely lett az utóbbi pár évben. Sok szegedi jár oda, -házasodni. (is)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angol–magyar esküvő Szegeden, körutazással

Szeged - Ragaszkodik szegedi gyökereihez, ezért az Angliában élő Török Tamás a Tisza-parti városban adta férjhez Cecília lányát. Tovább olvasom