Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Lakók kérték: felszedik az utcabútorokat a Bartók téren

Szeged - Fokozatosan felszedik az összes utcabútort – székeket, padokat és asztalokat – a szegedi Bartók Béla téren. Kedd reggel két padot távolítottak el a buszmegállóból.
A hajléktalanok, akikre évek óta folyamatosan panaszkodnak a környékben élők, átköltöztek a szomszédos padra. A városrész önkormányzati képviselője, Szondi Ildikó kérte meg a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t, hogy szedje fel a hajléktalanok lakhelyéül szolgáló padokat.

– Felszámolunk minden helyet, ahol tanyát vertek a hajléktalanok. A Facebook segítségével folyamatosan online kapcsolatban vagyok a lakókkal, mindig jelzik, mi történik a téren – mondta a képviselő.

 Két padnak már hűlt helye. Az összes utcabútort felszedik a Bartók téren. Fotó: Kuklis István
Két padnak már hűlt helye. Az összes utcabútort felszedik a Bartók téren.
Fotó: Kuklis István

Korábban többször megírtuk, a hajléktalanok életvitelszerűen élnek a téren, esznek-isznak, oda ürítenek. Nemrégiben arról is beszámoltunk, hogy esténként fiatalok veszik birtokba a Bartók téri asztalokat, trágárkodnak, kiabálnak, isznak és oda hánynak. A lakók több alkalommal tettek bejelentést a rendőrségen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motoros fesztivál a hétvégén a Partfürdőn

Szegednek mint fesztiválvárosnak egy ilyen rendezvény még hiányzott a kínálatából - mondta sajtótájékoztatóján a főszervező. Tovább olvasom