Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Lányok, fiúk együtt rúgják a bőrt Ruzsán

Ruzsa - Négy csapat képviselte a ruzsai körzetet a OTP–MOL BOZSIK Intézményi Program Országos Bajnokságon.
A mórahalmi IV. korcsoportos fiúk 4. helyezést értek el, a bordányi IV. korcsoportos lányok és a zákányszéki III. korcsoportos lányok bejutottak a 16 közé. A ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény II. korcsoportos csapata volt az egyetlen az indulók között, amely vegyesen, lányokkal és fiúkkal állt ki. Kazi László edző elmondta: harmadszor jutottak be a bajnokságra, idén összesítésben a 16. helyet szerezték meg a 20-ból. Négy meccset játszottak, és nincsenek elkeseredve, mert ezen a bajnokságon komoly játékerőt képviselő iskolák vettek részt. A harmadikos és negyedikes gyerekeknek óriási élményt jelentett a telki létesítményben futballozni, hiszen ott kizárólag a magyar válogatott edzhet.

A kivételes ruzsai vegyes válogatott.
A kivételes ruzsai vegyes válogatott. Állnak: (balról) Teleki-Horváth Ádám, Bernáth Laura, Pázmándy Viktor, Kazi László (edző), Papp János, Kispál Endre. Térdelnek: Tóth Adrienn, Rácz Lívia, Bóka Ivett, Bóka Dávid, Vetró Norbert, Kolompár Adorján, Kis Tibor. Elöl: Malatinszki Ádám.


– A fiúk ovis koruktól, a lányok egy éve fociznak, vonzza őket a fiú osztálytársak sikere. A 170 diákból 100-an focisták, hetente kétszer tartok edzést a korcsoportoknak az iskola melletti sportpályán. A lányok gyorsan beilleszkednek a fiúk közé, eleinte ugyan ijedősek, de őket jobb edzeni, mert szófogadóbbak. Jól megállják a helyüket, ha kell, keményen oda is lépnek. Ellenfeleik, látszik, óvatosabban játszanak ellenük – tette hozzá az edző. A lánycsapat is jól teljesített az idén: a megyei döntőig jutott. Az iskolai csapatoknak nyáron szünidő van, ősztől az iskolával együtt kezdődnek majd az edzések és a versenyek. Indulnak az egyesületi és a diákolimpiai programban, valamint barátságos mérkőzéseket vívnak a környékbeli csapatokkal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamar meglett a szatymazi palatolvaj

Az azonnali segélyhívásnak köszönhetően az eltulajdonított értékek is előkerültek, így a kár is megtérült. Tovább olvasom