Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Lassítson Szeged határában!

A sebesség korlátozására és a kerékpáros-gyalogos közlekedőkre hívja föl az autósok figyelmét a Szeged határában, a 47-es út szélén kitett új táblasor. Néhány hónapon belül sárgán villogó lámpát, és prizmasort is elhelyeznek az úttesten.
A tábla önmagában kevés, ha üzenetéhez nem tartják magukat az autósok. Fotó: Schmidt Andrea
Az év elején a Floratom kertészet és a Favilla vendéglő közelében történt halálos baleset következményeként a közlekedés biztonságának itteni javítására szövetkezett a rendőrség, a közútkezelő és az önkormányzat.

Lapunkban is beszámoltunk a tragédiáról: a munkába igyekvő Sz. Balázs szörnyethalt a 47-es úton. A baleset szemtanúi azt mondták, hogy a fiatalember kerékpárját „piros villogóval" kivilágította, s ruháján is viselt fényvisszaverő csíkot. Ennek ellenére, amikor kerékpárját tolva igyekezett átkelni a forgalmas 47-es úton, egy autó, majd néhány másodperc múlva egy autóbusz elgázolta. A tragédia ismét ráirányította a figyelmet az útszakasz veszélyességére.

A rendőrség javaslatára helyezték ki csütörtökön a közútkezelő kht. szakemberei a 70 kilométeres sebességkorlátozó és a „gyalogosveszélyre" figyelmeztető táblákat – tudtuk meg Rigó Mihály főmérnöktől. Így a 47-es úton járművel közlekedőknek változtatni kell szokásaikon: a Szeged-tábla és az azon túlra települt cégek telephelye közötti néhány száz méteres szakaszon vissza kell fogni a korábban megszokott (és a KRESZ-nek eddig még megfelelő) tempóból és jobban kell figyelni az errefelé gyakran fölbukkanó gyalogosok és kerékpárosok biztonságára.

– Mindent meg kell tenni, ami gyorsan, vagyis hatósági engedély nélkül megvalósítható – véli Gila Ferenc. E városszél önkormányzati képviselője összehívta az érintetteket és a pénzforrásokat keresi ahhoz, hogy a Floratom kertészet és a Favilla vendéglő körüli kereszteződésben gyalog vagy kerékpárral közlekedők biztonságát növeljék. Azt tervezik, hogy  A képviselő is szeretné, ha a Szeged környéki kistérségi társulás kezdeményezése mielőbb valóra válna, azaz megépülne a kerékpárút a város határától az algyői hídig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiabál lesz Szegeden

Médiabált rendeznek jövő héten szombaton Szegeden. Évek óta nem volt a Csongrád megyei sajtó… Tovább olvasom