Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

László Boldizsár lánya tinibandában nyomul

Két évvel ezelőtt alakult egy tinibanda, akik szinte teljesen önerőből elérték, hogy mára rendszeresen fellépnek budapesti és vidéki klubokban, a "nagyok" előtt. A Dark Notes egy hét múlva Szegeden is megmutatja, mit mitől jók: őszinték és romlatlanok.
Négy tinilány két évvel ezelőtt egyszer csak összeállt, és alakítottak egy bandát. Dalokat írnak és zenélnek, és egy évvel később (tavaly áprilisban) már az egyik budapesti klubban játszottak, az elmúlt évben körülbelül húsz fellépésük volt. A Dark Notes tagjai tizenéves lányok, akik az életről írnak dalokat úgy, ahogyan ők látják. Őszintén és egyszerűen, mert őket még nem rontotta meg semmi, dalaikban nincs keserűség és hazugság, az igazit játszanak - magyarázta László Boldizsár. A szegedi színház operatagozatának énekese azért ismeri ennyire jól az együttest, mert lánya, a 15 éves László Dorina (Dodó) is a tagja.

- Előbb zongorázni tanult a lányom, de azt nem nagyon szerette. Mikor kezébe került egy gitár, egy hét alatt megírt rajta egy számot. Innen nem volt megállás, megalakult a banda - mesélte a büszke édesapa. Azt mondta, nem gondolta volna az elején, hogy ilyen kitartóan és ügyesen fogják csinálni a lányok. Az első fellépés után döbbent rá, hogy a lányok komolyan gondolják a zenélést.

Dorina látta édesapja munkáját, a Cotton Club Singers idején együtt élt a zenével ő is. Éppen ezért a Dark Notes tagjai részint tudatosan, részint ösztönösen alakítják a dolgaikat, felnőtteket megszégyenítő gyorsasággal és haszonnal használják az internet adta lehetőségeket, ahol önerőből reklámozzák magukat.

Dodó, Flóra, Zsófi, Boldizsár és Ildi a tavalyi Viva Cometen. Fotó: DM/DV
Dodó, Flóra, Zsófi, Boldizsár és Ildi a tavalyi Viva Cometen. Fotó: DM/DV

- Pont abban a korban vannak a lányok, amikor ha elkezdenek komolyan zenéni, akkor nagyon szép karriert futhatnak be - magyarázta László Boldizsár. Mindent megtanulnak, ami a zenekar érdekét szolgálja, egyikük, Szeltner Zsófi például egy oktató DVD segítségével sajátította el a basszusgitározás alapjait. Mára olyan összekötéseket csinál zenélés közben, amit másnak évekig tart elsajátítani. A honlapon is az van a neve után írva: bármin játszik, amit a kezébe adnak.

A Dark Notes a korosztályukra jellemző témákat dolgozza fel a dalokban, mint pldául a szerelem, a magányosság, vagy a tanár, akit nem kedvelnek. Mégis: rosszindulat nélküi szövegek ezek, öszinték, ironikusak, ahogyan a koncertek is magávalragadják a közönséget - mesélte az operaénekes. Hozzátette: a bandának nem származott komolyabb érdeke abból, hogy ő alkalomadtán segített nekik. saját maguk érték el azt, ahol most tartanak, ahogyan azt is, hogy az egyik kereskedelmi rádióban már többször lejátszották a számaikat, és rendszeresen ők a SID nevű együttes előzenekara a koncerteken. Így lesz ez egy hét múlva is: a romlatlan és őszinte együttes, a Dark Notes május 6-án lép fel a szegedi IH Rendezvényközpontban.

Olvasóink írták

 • 19. apátfalvifaszagyerek 2010. április 29. 21:16
  „17. Kinek a pap, kinek a papné... Ha neked a gyilkosokat éltető Vádló Bitófák tetszik, a te nyomorod....”
 • 18. lidi 2010. április 29. 18:49
  „hát, a cikk (tegnapról mára megváltoztatott) címe, a teljes cikk, valamint a mellékelt fénykép mind-mind az önerőt támasztja alá...

  ettől persze még lehetnek ügyesek, tehetségesek, lehet önerejük is (bár gondolom, Avril Lavigne gitároktatójától tanulni Amerikában tizenvalahányévesen nem az önerő kategória), de ez azért így röhejes - bár tény, hogy a címcsere óta megnőtt a kommentek száma és nyilván a kattintásszám is - és gondolom, úgyis ez számít”
 • 17. greg 2010. április 29. 17:07
  „Ez nem zene, ez zaj. :D”
 • 16. apátfalvifaszagyerek 2010. április 29. 15:08
  „13.

  Inkább ilyen zene, mint a mocskos skinheadek meg tetű hungaristák "zene"karai (akik a "Magyar" szigeten is rendszeres fellépők sajna)... Mondjuk ezen "magyarok" "lógni fognak, ha itt maradnak" (ahogy egy számuk is szól)

  A cikkbéli zenekarnak meg sok sikert!

  Ilyet játszatok: http://www.youtube.com/watch?v=9668AS1NzG0

  meg olyat, mint az előző :)”
 • 15. apátfalvifaszagyerek 2010. április 29. 15:01
  „ez zene: http://www.youtube.com/watch?v=HurcA3NFKcg”
 • 14. Szecskamester 2010. április 29. 14:42
  „Jajj, KEdves Szentgyörgy!! Ugyan mire tetszik gondolni??? :D”
 • 13. greg 2010. április 29. 14:01
  „Ez mi ez? Emos hitgyüli vagy mi ez? Zenéni az milyen nyelven van? Nyomuljanak a kisz titkárnál. :D”
 • 12. szentgyuri 2010. április 29. 12:36
  „Idézet a cikkből:
  "A honlapon is az van a neve után írva: bármin játszik, amit a kezébe adnak."
  Ügyes kislány:-))))))”
 • 11. bespin 2010. április 29. 12:02
  „10.Szerinted? keress rájuk, nem rossz, mások is így kezdték.
  Nálam minden órán 11 óra 51 van, a jövőből írtál?”
 • 10. IVY 2010. április 29. 11:55
  „ezek most emosok?”
 • 9. lebowski71 2010. április 29. 11:47
  „Blekukkantottam a youtube-on, hát még kell 10 év gyakorlás....”
 • 8. pt 2010. április 29. 11:19
  „Korukhoz képest jól zenélnek, és dicséretes, hogy ezzel töltik az idejüket és nem a tecsó előtt isznak. Viszont az is tény, hogy (szintén zenész szemmel) valóban itt-ott még gyengécske a produkció. Ez azonban a koruk miatt elnézhető :)

  Csatlakozom az előttem szólókhoz, sok sikert a lányoknak. Gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni és meg lesz a gyümölcse :)”
 • 7. westwood 2010. április 29. 10:12
  „Darkthrone?”
 • 6. bespin 2010. április 29. 08:42
  „Na jó, nem rossz, amit csinálnak.”
 • 5. bespin 2010. április 29. 08:39
  „Tini Bangles, ők is így néztek ki, amikor elkezdték. Csak akkor még zenének hívták az e fajta tevékenységet.”
 • 4. pocokkaa 2010. április 29. 08:37
  „Aranyosak és tinik. Jobb, hogy ezt csinálják, mint hogy csapatba verődve üvegeket törjenek, de 3. hozzászólóval kell egyetértenem. Az összes fennlévő zenét meghallgattam egy hálózati megosztó portálon. Kicsit fájt. Ez önerőből sehova ne elég, Boldi sokat segíthet nekik zeneileg és kapcsolatok szempontjából is. Hogy érdekes és aranyos az nem kétséges. Én is jópofának tartom, de ebben zeneileg gyakorlatilag még semmi nincs. Mivel magam is gyakorló zenész vagyok, ezért hallom, hogy a dobban nincs time, a zongora, csak pirickál, a gitár nem tiszta, a basszus nincs együtt a dobbal, az ének érhetetlen.
  Azonban, ha a lányok szorgalmasan és sokáig csinálják, esetlegesen tanárt is találnak maguknak akkor ez sokat fejlődhet. HAJRÁ LÁNYOK, én szurkolok nektek!!!”
 • 3. alkonyat71 2010. április 29. 07:50
  „Azért a szinte teljesen önerőbőlt hagyjuk..Megnéztem,meghallgattam őket. Nagyon aranyosak, ügyesek, tinik, de apuka nélkül egy rendezvényre sem jutnának el igazi önerőből, nemhogy a viva cometre. Biztosan vannak még Szegeden amatőr zenekarok, akik nagyon jók. Boldizsár talán őket is segíthetné egy kicsit..”
 • 2. soligor 2010. április 28. 18:56
  „:)hasonló jutott eszembe”
 • 1. Laurens 2010. április 28. 15:11
  „Jaj :D egyem is meg a kis szívüket a drágáknak xD”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nők Éjszakája

Egész estés divatbemutatók az ország legszínvonalasabb szalonjaival, üzleteivel; szépségipari… Tovább olvasom