Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

László Boldizsár: Szeged nélkül saját árnyékom se lennék

Szeged - Csütörtökön délután László Boldizsár, a Cotton Club Singers egykori vezetője volt a delmagyar.hu vendége, aki imád szórakoztatni, és nem hisz a csak elgondolkodtatni vágyó művészetben.
manna: Egyértelmű volt számodra, hogy az operaénekesi pályára lépsz? Elégedett vagy ezzel a munkakörrel?

László Boldizsár: Én a Cotton Club Sigbers alatt is operaénekesnek tartottam magam, csak az idejét nem tudtam, hogy mikor. Ezért jött kapóra a szegedi felkérés. A Szegedi Nemzeti Színházba hihetetlenül hamar beilleszkedtem, köszönhetően a fantasztikus kollégák szeretetének.

Judith: Végleg búcsút mondtál az a capellának?

László Boldizsár: A Singers későbbi koncertjei során sokszor fel-felbukkanok majd ötödikként a színpadon - ezt részint a kollégáim, részint a közönség, és nem utolsósorban magam miatt is teszem.

anonymus: Ha jól tudom, menedzserként maradtál a Cotton Club Singersnél. Új ez a szerep vagy korábban is te egyengetted a formáció útját?

László Boldizsár: Nem tartom magam menedzsernek, viszont a zenekar vezetőjeként számos olyan feladatom volt és van, ami a menedzseléssel kapcsolatos. Ez így volt régen, és egy darabig így is marad, amíg nem kerül erre a posztra egy nálam alkalmasabb ember.

László Boldizsár: Ma déleőtt a Faust első vagyok túl, valószínúleg ez ült ki az arcomra... Fotó: Karnok Csaba
László Boldizsár: Ma délelőtt a Faust első próbáján vagyok túl,
valószínúleg ez ült ki az arcomra... Fotó: Karnok Csaba

olvasó: Hofimánia, ABBA-est, Sinatra-műsor stb. rengeteg ötletet ellőttetek a Cotton Clubbal. Van még szufla a csapatban?

László Boldizsár: Azért is hagytam el a csapatot színpadi énekesként, hogy a szufla, amit említesz, az újra lélegzethez jusson. A szegedi Fool Moonból ismert Czutor Ignácz, aki az utódom lett a csapatban, már most komoly húzóerője az új felállású Cotton Club Singersnek. Ezekben a percekben is gőzerővel próbálnak a március 7-i bemutatkozó koncertjükre, amin Sting dalait dolgozzák fel. A koncert címe nemes egyszerűséggel Stingers lesz és Budapesten, a Nyugati Teátrumban lesz látható és hallható.

ny71: Gondoltad volna, hogy Zséda ilyen sikeres lesz szólóban?

László Boldizsár: Adrienn imádni való babaarca mindig is magában hordozta Zséda sikerét. A Cotton Club Singers egy csapatmunka, és ő nem igazán olyan típusú csapatjátékos, mint mi voltunk. Ezért is tett jót, annak idején a saját karrierjének és a Singers jövőjének, hogy kilépett. Amit azóta elért, az számunkra is felemelő, hiszen egy helyről indultunk.

manna: Ritkán vagy Szegeden. Mivel telnek a napjaid? Rohanással?

László Boldizsár: Lassan a mondat úgy szól: ritkán vagyok Budapesten. Korai kelés, autó, gyerek suliba, fél tízkor lerakom a kocsit Szegeden apósom háza előtt, reggeli az öreggel, majd troli vagy görkori a Tisza-parton - az időjárástól függően. Tíztől kettőig próba, fél háromtól ebéd após urammal, alvás hattól kilencig, majd próba megint. Amikor fellépés van és nincs próba, akkor természetesen Pesten vagyok.

Fotó: Karnok Csaba
Online interjú napsütésben - nincs is ennél jobb...
Fotó: Karnok Csaba

ny.p.: Azt olvastam, volt, amikor trombitásnak készültél. Gondolom, nem bánod, hogy nem trombitás lettél...

László Boldizsár: Hétéves korom óta fújom ezt a rezet, mai napig show-elemként elő-előkapom a színpadon, még szerencse, hogy nem urológusnak készültem... :) Egyébként nem bánom, hogy inkább énekes lettem, így énekesként jó trombitásnak számítok, viszont trombitásként a kutyát nem érdekelte volna, hogy hogyan éneklek.

Gáborrr: A Hal a Tortán című műsorban a sztriptíztáncosnő, Pirner Alma ruhájában parádéztál. Szereted meghökenteni a társaságod?

László Boldizsár: A lényegemnél fogtál meg. A műsor negyedik napján a sztriptíztáncosnőnél megfenekleni látszott az adás. Ha akkor ezt nem teszem meg, a szerkesztők harakirit követtek volna el, olyan szinten unalmasan hömpölygött a felvétel. Ezután mindenki megkönnyebbült, és a nézettség is az egekbe szökkent. Nem hinném, hogy ez egyenesen arányos eredményt hoz az operai oldalon, de igyekszem feledtetni azokkal, akik ezt nem nézték jó szemmel...

Melitta: Szeretsz ún. celebként feltűnni különböző műsorokban vagy ezt pusztán munkádként vagy munkád velejárójaként fogod fel?

László Boldizsár: Bármelyikőtök elmehetne újságírónak, olyan frappánsan és lényegre törően kérdeztek rá a lényegre. Én alapvetően szórakoztatni szeretek és nem hiszek a csak elgondolkodtatni vágyó művészetben. Az is kell, de alapvetően a mi fő szerepünk egyfajta szelep a társadalom szórakozni vágyó rétegén. Ha ezt a Hal a tortán című műsorban tudom megmutatni, akkor ott mutatom meg, ha a Szegedi Nemzeti Színház színpadán, az is egyet jelent az előbb leírtakkal. Az én fejemen - ha lehet így mondani - Szeged a szelep.

A mi fő szerepünk egyfajta szelep a társadalom szórakozni vágyó rétegén. Fotó: Karnok Csaba
A mi fő szerepünk egyfajta szelep a társadalom szórakozni vágyó rétegén.
Fotó: Karnok Csaba

N. Noémi: Új formációban is látható-hallható Boldizsár, a Boldi és a Keresztapákban... Decemberben ott voltunk a barátaimmal a Symbol Club-ban, és nagyon tetszett az opera-swing ötvözet. Mikor és hol lesz a következő fellépésük? És még valami: hallottam Szegeden Boldit opera-premierjéban, az Adriana-ban. Fergeteges volt, nagyon szép hangja van. Mi lesz a következő darab, amiben újra rácsodálkozhatunk az Újmagyartenor tehetségére?

László Boldizsár: A Boldi és a Keresztapák ragyogóan ötvözi azt, amiben jelenleg vagyok: operaáriákat dolgoztunk fel swing műfajban, amire sokan gondolom, néznek, mint a tejbetök, de nem kell azért még nénózni, mint egy mentőautó, hiszen az igazi végcél mégis csak a klasszikus módon előadott opera. A Keresztapákkal március 8-án ugyancsak a Nyugati Teátrumban leszek látható, amiről már olvashattatok is itt a Délmagyarban, hiszen 30-án ennek a műsornak volt vendége itt Szegeden Lakatos Krisztián. Az Újmagyartenor pedig kifejezetten örül az olyan N. Noémiknek, akik egy hónapon belül két különböző produkcióban is megnézek engem. A következő darab, amiben láthatnak a szegediek - vagy akár az egész ország, ha ide jön mindenki - a Kalózkaland című angol vígopera, amelyben egy február 29-én, azaz szökőnapon született 21 éves ifjú kalóz inast játszom, aki jelenlegi énemnek akár a fia is lehetne. És hogy súlyosbítsam a helyzetet: a szökőnap miatt a darabban ötévesnek kezelik. Ezután egy hónappal, nem kis váltásként Berlioz Faust elkárhozása című gigantikus operában nézhetik meg, ahogy a francia nyelv akadályait letörve, feledve a 21 éves fiú csetléseit-botlásait, hirtelen Faustként lát majd a közönség. Az érdekessége a két szerepnek, hogy egy időben, két hónap alatt kell betanulnom őket. Nem kis feladat, de százszor inkább ilyen megterhelést, mint akár csak egy napot egy bizottságban ülve a Parlametben lássanak... :)

László Boldizsár: Ha nem lenne Szeged, árnénya lennék önmagamnak... Fotó: László Boldizsár
László Boldizsár: Ha nem lenne Szeged, árnyéka lennék önmagamnak...
Fotó: László Boldizsár

Olvasóink írták

 • 10. achilleus 2009. február 20. 08:15
  „9. hozzászólás gardista33 2009.02.20. 07:58
  Ott a magyarázat a kép alatt:
  "László Boldizsár: Ma délelőtt a Faust első próbáján vagyok túl,
  valószínúleg ez ült ki az arcomra... "

  Valszeg Mephistót játssza, és nem Margitot.”
 • 9. gardista33 2009. február 20. 07:58
  „meg olyan sunyi a nézése.ki ez? :D”
 • 8. joy 2009. február 19. 23:08
  „Jó fej, jó cikk, ötletes képek!
  Boldinak sok jó szerepet, sikereket, és jó közönséget kívánok.”
 • 7. kyo 2009. február 19. 22:42
  „Hát elég elvarázsolt komának tünik így első ránézésre ,de másodikra is! :)”
 • 6. flexsnake 2009. február 19. 21:53
  „Tudom, annyira hülye nem vagyok :D
  Náci zenét meg be kell tiltani. Cigányzenét mindenhova! :))))))))”
 • 5. abdul66 2009. február 19. 21:15
  „Nem jön be ez a pampogós fos zene,nemzeti rock-ot minden médiába!”
 • 4. sziszka1 2009. február 19. 15:32
  „flex: László Boldizsár a Cotton Club Singers nek volt tagja nemrégiben.”
 • 3. flexsnake 2009. február 19. 13:24
  „kijazalászlobodizsár?”
 • 2. Sebus 2009. február 18. 19:01
  „Nade Piki....:-)”
 • 1. Piki 2009. február 17. 15:15
  „Táncolj Boldi, a port jobban bírjuk....:D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autót kölcsönöznek a rendőröknek

Elromlott néhány hete a tarjáni rendőrőrs egyik járőrkocsija. A tápai polgárőr-egyesület Lada… Tovább olvasom