Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Látott már ennyi zoknit egy helyen?

Látott már ennyi zoknit egy helyen?A Zoknimanó is lehetne a program kabalája. Fotó: Karnok Csaba
Közel négyszáz kilónyi zoknit gyűjtöttek össze a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola diákjai.
 Ők voltak a legsikeresebbek a szegedi zoknicsereprogramban, amelyben 13 iskola és a zsombói óvoda is részt vett. Kinőtt, lyukas és páratlan lábbeliket ajánlottak fel újrahasznosításra. Mint megtudtuk, tűnemezelt filc készül majd belőlük, amelyet a bútorgyártáshoz használnak majd fel szigetelőanyagként. Ezer kilogrammnyi zokni egy focipályányi méretű filc alapanyaga.
Szegedi zoknicsereprogram: győzött a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola. Fotó: Karnok Csaba

– Sok lyukas zoknim volt. Pedig vigyázok rájuk – mesélte a 4. c osztályos Roli. Arra a kérdésre azonban, hogy akkor mitől lesz előbb-utóbb krumpli rajtuk, a többiek is csak vonogatták a vállukat. – Mert használjuk – zárta le végül a dolgot egy fiú. Így már csak egy kérdésünk maradt: hova lesznek a fél pár zoknik, amelyek aztán soha nem kerülnek elő. – Elviszi a Zoknimanó – vágták rá nevetve.

A zoknicsereprogramnak egyelőre nem a Zoknimanó a kabalája, pedig lehetne: a mostani akcióban 1 tonnányi haszontalanná vált lábravalót kaptak, a program kezdete óta pedig 5 tonnányi gyűlt már össze. Nem is tudjuk elképzelni ezek ismeretében, hogy nézhet ki a Zoknimanó lakása.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzifára is kell vásárlói tájékoztató

Tűzifára is kell vásárlói tájékoztató
Újfajta szállítójegyet és vásárlói tájékoztatót is kell kapniuk azoknak, akik tűzifát vásárolnak Tüzépeken és más kereskedésekben. Tovább olvasom