Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Látott már péniszcsontot? Nézze meg a Móra-múzeumban!

Szeged – A nagy sikerre való tekintettel az "Egyszer volt... az ősember" című tárlatot október 25-ig meghosszabbítja a szegedi Kultúrpalota.
Óriási népszerűségnek örvend a szegedi Móra Ferenc Múzeum ősember-kiállítása: a tárlatot kicsik és nagyok egyaránt gyermeki örömmel veszik birtokba, a kiállítást május óta már 18 ezren látták.

Barlangi medve péniszcsontjával, száz négyzetméteres őskőkori barlangfolyosóval, Frédi és Béni autójával, valamint megtapintható állatcsontokkal is találkozhatnak a látogatók a Móra-múzeum ősember-kiállításán. A tárlat izgalmas, interaktív eszközök segítségével mutatja be az ősember életét, környezetét és mindennapjait: a látogatók állatbőrbe bújva vadászhatnak, mamutos sátorban pihenhetnek, valamint egy barlangi feltáráson is részt vehetnek.

Ki lehet próbálni. Fotók: Móra Ferenc Múzeum
Ki lehet próbálni. Fotók: Móra Ferenc Múzeum

A tanév utolsó heteiben például egymást érték a lelkes iskolás csoportok, akik nehezen akartak útnak indulni a tárlat felfedezése után, annyira megragadták őket a különleges, interaktív eszközök. Folyamatos az érdeklődés a nyári szünetben is: nemcsak a gyermekek, hanem a szülők is nagy örömmel vetik bele magukat az őskőkori világ rejtelmeibe.

Péniszcsont. Kemény.
Péniszcsont. Kemény.

A nagy sikerre való tekintettel a Móra-múzeum úgy döntött, hogy október 25-ig meghosszabbítja a kiállítást, hogy minél többen részesei lehessenek az ősemberek titokzatos világának. Emellett minden csütörtökön 18 órakor tartanak ingyenes tárlatvezetéseket a kiállításon a múzeum munkatársai.

Olvasóink írták

 • 12. szabójóska 2013. augusztus 03. 10:23
  „Köszönöm a legutóbbi hozzászólást. Ilyenkor utána szoktam nézni a dolgoknak. Azt látom,mennyi állatfajnak van és milyen változatos alakra meg méretre:De a medvének sokkal értékesebb trófeáji is vannak pl bőr mérete színe stb. Ez inkább bizonyíték hogy hímet lőttünk De ami legjobban tetszett az eddigi barangolásomban:Ha a nőstény türelmetlen volt bele is tört az említett csont,Ami persze később összeforrt.Meg ,hogy a Biblia fordítási hibája:Mert az Úr ebből és nem a bordából csinálta meg a nőt. Aztán,hogy a nőnek is volt csak kicsi.Kár ,hogy az ujság nem ragozta tovább”
 • 11. drdozsag 2013. augusztus 02. 21:25
  „A medve péniszcsontja trófea. Az elejtett medvék pontozása nem olyan egyszerű, mint például egy őz vagy szarvas agancsa. Több dologból tevődik össze. A világrekord medvéket általában Romániában ejtik el.
  DG”
 • 10. szabójóska 2013. augusztus 02. 16:40
  „A bika azért ,hogy nagy állat a tehenet szereti. Érdemes megnézni működés közben is,nem kell akkor vágóhídra menni. Higgye el impozáns! Nem biztos,hogy könnyű ma már találni,mert inszeminálás van. Ilyenkor a boci visszanéz:Doktor Úr legalább egy csókot. Szóval a kis jó mára mind elmúlik.”
 • 9. Secem 2013. augusztus 02. 16:35
  „Bagoly mondja verébnek...”
 • 8. mirjam 2013. augusztus 02. 15:51
  „7. szabójóska 2013.08.02. 13:35
  Már bocsájtson meg,de én vágóhídra nem fogok soha elmenni,mert nem bírom a mészáros munkát,de bikacsököt volt szerencsém látni,nem mintha érdekelt volna,csak a férjem hívta rá fel a figyelmem,mint érdekességet.”
 • 7. szabójóska 2013. augusztus 02. 13:35
  „Nem akarok én mindig,mindenkit kiokítani, de tisztelt mirjam, menjen le a vágóhídra azt kérjen egyet frissen, majd szárítsa meg és utána kezdjen beírogatni.Tudja azt ,hogy mi a csökött? Szerintem nem,pedig az.”
 • 6. szabójóska 2013. augusztus 02. 12:50
  „Régi Vicc: a medika a csontozatból vizsgázik. A professzor mondja és még: .... pénisz. ...No abban nincsen csont ,legfeljebb maga úgy érezte.
  Most minden régi viccből cikk lesz? Sanyarú.”
 • 5. zsozso64 2013. augusztus 02. 12:47
  „Te, nem kéne ezt a csodát lényegesen komolyabban védeni? Főleg ha csak ez a kettő van belőle, hogyan jutna így mindenkinek? Én nem csodálkozom, hogy folyamatos az érdeklődés... Azt kéne még tudni, hogy ez a két csont egy szerszámhoz való, vagy két külön csont két külön szerszám. Mert ha csak egy van a csontból, akkor a képen jól látszódik hogy van jobb, és balkezes eszköz is???!!! Maci, neked nem is kellett kék-bogyó? Ezzel a genetikai forral, hogy lehetett kihalni?”
 • 4. Lacusch69 2013. augusztus 02. 12:09
  „3. Mer´ a kötelet nem lehet tolni...”
 • 3. kumisz 2013. augusztus 02. 10:47
  „A macinak mé´ kellet bele csont?”
 • 2. mirjam 2013. augusztus 02. 10:22
  „A bikacsök is ilyen.Hosszú,kemény,és iszonyatosan nagyot lehet vele súlytani.Önvédelmi eszköznek kiválló lenne.”
 • 1. jozkó 2013. augusztus 02. 09:39
  „Jaaa, úgy könnyű volt keménynek lenni!
  Mára maradt a mese: az azért puha Drágám, hogy ne fájjon Neked :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

334 milliós támogatás a szegedi tömegközlekedésnek

Országszerte 86 település helyi közlekedésének támogatásáról döntött Pintér Sándor belügyminiszter. Tovább olvasom