Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Lázár a rezsi további csökkentését ígérte

Algyő - A gáz és az áram árának csökkentése mellett idén mérséklik a víz és a csatorna, valamint a szemétszállítás díját. A megélhetési költségek csökkentése jövőre folytatódik – jelentette ki Lázár János. A vásárhelyi országgyűlési képviselő fórumot tartott csütörtökön Algyőn.
Választókerületet vált Algyő 2014-től: nem a szegedi, hanem a vásárhelyi központú Csongrád megyei 4-es számú körzethez tartozik. Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár először tartott fórumot Algyőn csütörtök este. A Fidesz által szervezett találkozón az algyői faluházban megjelent a nagyközség jelenlegi és korábbi polgármestere, több önkormányzati képviselője mellett közel 150 helyi lakos.

– 2014 nyarára az áram és a gáz árának legalább 30 százalékkal kell csökkennie – jelentette ki Lázár János. A politikus elmondta: a kormány azon dolgozik, hogy 2013. június 1-jétől a víz- és csatornadíj, továbbá a szemétszállítás költsége is mérséklődjön minimum 10 százalékkal.

Szövetségben Algyővel

Szövetséget kínált az algyőieknek Lázár János, aki szerint egy jól vezetett településen az emberek jól érzik magukat. Az algyőiek kérdéseire válaszolva elmondta, miként támogatja a kormány a mezőgazdaságot, javítja a vízgazdálkodást, miként képzeli el a környezet- és természetvédelem túlzó szabályainak élethez igazítását. Elmondta: ösztönzi a 47-es főút felújítását, mellette kerékpárút építését Szegedig, illetve a két megyei jogú város központját összekötő, az algyőiek számára is előnyös „elővárosi villamos" beruházást.

 
Lázár kifejtette: 2010-ben emberek milliói voksukkal azt üzenték, hogy a rendszerváltás időszakát le kell zárni, valami újra van szükség. Szerinte ma Magyarországon nem jobb- vagy baloldali a kormányzás, az a kérdés, kinek a pártján áll a politika: a magyar emberek vagy a profitorientált multik, pénzintézetek, energiaszolgáltatók érdekei alapján születnek a döntések. Megmutatkozik ez abban a vitában is, hogy ki fizesse vissza az állam által korábban fölvett hiteleket és elköltött pénzt. Az EU és az IMF azt mondja: az adósságot úgy lehet visszafizetni, ha a törlesztésben minden ember, a legszegényebb munkás és nyugdíjas is részt vesz. De a mai kormány szerint a magyar társadalom nem terhelhető tovább, ezért változatták meg az adórendszert, terjesztették ki a közteherviselést.

A társadalmi depressziót, az elszegényedést érzékelve lépett a kormány. A következő időszak tennivalói közül az egyik legfontosabbnak a nyugdíjak és a keresetek vásárlóerejének növelését tekintik. Ezért folytatják a rezsiköltségek csökkentését. Kiemelte, hogy a közfoglalkoztatási programmal a kormány hozzájárult a közgondolkodás változásához, mert immár Magyarországon nem alanyi jogon jár a segély, a rászorulóknak erejükhöz mérten, de meg kell dolgozniuk a támogatásért.

2014-re utalva Lázár János kifejtette: két választás között természetesnek tekinti a rebelliót, a pártszimpátia szerinti megnyilvánulásokat, de a voksolást megelőzően szerinte érdemes lehiggadni, és végiggondolni, hogy ki áll az emberek oldalán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csókolom, mi csak élni szeretnénk!

A Subasa-fórumon a főépítész arról beszélt: sok időbe telik, mire a szegedi kiskertekben magasabb lesz a beépíthetőség, mint 3 százalék. (képgalériával) Tovább olvasom