Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 5°C

Lázár János 4 órát beszélt a parlamentben

Csongrád megye - 223-szor emelkedtek szólásra 2011-ben Csongrád megye parlamenti képviselői a Tisztelt Házban. A parlament.hu adatai alapján elemeztük a honanyák és honatyák teljesítményét.

B. Nagy László Csongrád megyei kormánymegbízottat (Fidesz) egyszer hallhatta beszélni eddig a 2010 májusában megalakult országgyűlés, 6 perc 10 másodperc erejéig. Idén – 15 képviselőtársával együtt – nem szólalt fel, és egyéni indítványt sem jegyzett. A parlament.hu oldal adatait felhasználva vizsgáltuk az országgyűlési képviselők 2011-es aktivitását – azt foglaltuk táblázatba, amit munkájukból számszerűsíteni lehet: felszólalásaik számát, időtartamát, valamint önálló és nem önálló indítványaikat.

Minden kategóriában Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, Hódmezővásárhely polgármestere végzett az élen: 45-ször emelkedett szólásra, összesen több mint 4 órán át beszélt, a feszített munkatempójú törvényhozásból 21 önálló és 141, más képviselőkkel jegyzett indítvánnyal vette ki a részét.

A 14 Csongrád megyei képviselő közül az itt indult, de végül a Jobbik országos listájáról mandátumot szerző Varga Géza áll a második helyen: 44 alkalommal összesen 209,48 percet beszélt. A törvényhozó munkában (56 indítvány) voltak nála szorgalmasabbak: Kalmár Ferenc (KDNP) 109 indítványhoz adta a nevét – interpellálva például „az egykori MHSZ-székház zűrös ügyeiről" vagy azonnali kérdéssel élve a kárpátaljai Nagymuzsaj faluról.


A Norton-kutakért, a magyar hajósokért és a falugazdászokért aggódott 2011-ben Vincze László (Fidesz), Zagyva György Gyula (Jobbik) Csongrád megye képviselőjeként arra a kérdésre is választ keresett, „kap-e még az idén a tél beállta előtt új burkolatot az Egerszalókot Verpeléttel összekötő útszakasz?" Bodó Imre (Fidesz) 7 alkalommal beszélt, az agrárgazdaságról szóló jelentéshez, az alaptörvény vitájához, a közneveléshez is hozzászólt, összesen 56 percben. Bohács Zsolt (Fidesz) csak kétszer kért szót, de akkor pártja vezérszónokaként beszélt a közszolgálati tisztviselőkről és „a bírósági eljárások időszerűségének biztosítása érdekében egyes bírói álláshelyek betöltéséről".

Vezérszónokként számított pártja, az MSZP Ujhelyi Istvánra a népességfogyásról szóló vitában – az Országgyűlés alelnöke ebben a ciklusban 3916 technikai megszólalást jegyez, az ülésvezetéshez kapcsolódó megnyilatkozásait nem tüntettük fel a táblázatban. Szintén láthatta vezérszónoki szerepben a Tisztelt Ház Botka Lászlót, Szeged polgármesterét az önkormányzati törvény vitájában, közel 17 percben. Ehhez 76 módosító javaslatot nyújtott be frakciótársaival. Farkas Sándornak (Fidesz) is jutott hasonló feladat, az agrárgazdaság 2010-es évéről szóló jelentésnél. Módosító indítványt jegyez többek között a költségvetéshez és a munka törvénykönyvéhez is. Nógrádi Zoltán (Fidesz) a chipsadóként is ismert népegészségügyi termékadóhoz terjesztett be módosítót, hogy tavaly szeptember helyett idén januárban lépjen hatályba, a beszállítók, kiskereskedők éves megállapodásaira hivatkozva – nem járt sikerrel.

Magyar Anna (Fidesz) beszélt a népességfogyásról és az esztergomi önkormányzat egyes intézményeinek átvételéről is. Mágori Józsefné (Fidesz) pedig három önálló indítványában többek között arra a kérdésre kereste a választ: hogyan lehetne megvédeni az áfacsalóktól és számlagyárosoktól a makói gazdákat?

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Yetilovag 2012. január 10. 07:40
  „Több munka több pénz! Mert, hát mindenki annyit ér ........! Hogy, ő /szándékos/ mennyit ér? Ez már egy más kérdés. Erről egy vicc jut eszembe a párt titkár és az úszás esetéről. Szerintem nem süllyedne el.”
 • 23. muhelyiek 2012. január 09. 19:50
  „Ki sokat szól,keveset/ésrengeteg baromságot!!!/mond.”
 • 22. kopkop 2012. január 09. 18:24
  „14. Együgyű

  Kimaradtak a felsorolásból az "elvtársak"”
 • 21. macs 2012. január 09. 15:50
  „19. W666W,
  tudod úgy szokott lenni, hogy a főnök kiszignálja a feladatokat, egyeztett az érintett vezetőkkel és meghatározza a határidőket. A szakmailag toppon lévő vezetők és a beosztottak dolgoznak. Amennyiben probléma merül fel, megoldják saját hatáskörben, ha nem tudják, akkor - XXI. században élünk - e-mailen, telefonon egyeztetnek a nagyfőnökkel.
  Ne érts félre nem védem őket, de a mai világban már így mennek a dolgok.
  A FB tagság nem jelent tevőleges részvételt a cég mindennapjaiban. A céges beszámolókat megkapják és többnyire a stábjuk elemzi az anyagokat, ők csak egy vezetői összefoglalót kapnak. Legalábbis jobb helyeken így megy.
  A tisztelt képviselők, képviselő-polgármesterek nem reneszánsz emberek, van stábjuk, aki elvégzi a feladatokat és tájékoztatja őket a különféle témákról. :-)”
 • 20. pog 2012. január 09. 14:24
  „Mágoriné és hogyan lehetne.....Talá n a régi énjéből emlékszik valamire...”
 • 19. W666W 2012. január 09. 12:26
  „Első kérdésem az lenne Lázár Jánoshoz..
  Tisztelt képviselő, és polgármester úr !!!!
  Ha Ön ennyirre aktív volt a parlamentben ami azt feltételezi, hogy igen sűrűn volt fent Pesten akkor hogyan volt képes mint Polgármester Hódmezövásárhelyen is TISZTESSÉGESEN ellátni a feladatát ????
  DE ez vonakozik az ÖSSZES polgármester / képviselöre is....
  Egy nagyváros vezetése szerintem igen összetett feladat lenne ha valaki BECSÜLETESEN akarja csinálni...
  Gondolom ÉN marha....
  De van olyan mélyen tisztelt képviselö úr aki vagy 4 cégnél FB tag plusz képviselö plusz a lakóhelyén is vagy polgármester vagy méga városházán is képviselö....

  De ha ennyire "profik" ezek az emberek akkor hogyan lehetséges az hogy MINDENKI a VILÁGON arról beszél, hogy lassan csödbe kerül az ország ????

  na de ha a gazdaságunk olyan erös mint amilyen akkor miért nincs elegendö munkahely ????

  <moderálva...>

  Mi lenne ha egyszer az életben mindenki csak EGY DOLGOT VÁLLANA BE ?????
  Polgármester a várost igazgatná és nem a parlamentben bohockodna ...

  tessék példát venni TARLÓS ÚR RÓL..Azért Róla mert ahogy Föpolgármester lett egyböl húzott el a parlamentböl....

  Lehet kevesebb pénzt tud így .... de Ö azért ennyirre karakán, hogy tudja hogy egy valaggal nem lehet 4-5 lovat megülni ....”
 • 18. kilo 2012. január 09. 11:07
  „12: en ugyan nem vagyok Jobbik-szavazo, de aki egyszer mar vegigment azon az uton, igazat kell adjon a kepviselonek.”
 • 17. dömdödöm 2012. január 09. 10:37
  „most már minden másnap kapunk egy lázáros írást? nem kérjük köszönjük...”
 • 16. karaly 2012. január 09. 10:14
  „Sok!”
 • 15. dédi8 2012. január 09. 10:00
  „Kedves Qllancs!
  Neked először olvasni kellene megtanulni, mielőtt szólsz!
  Mágoriné 35 felszólalással közel 90 percet beszélt. Mielőtt a hivatalos trollok lerohannak valakit, jó lenne elolvasni a www.parlament.hu oldalon a hozzászólások szövegét is. Már amelyikőtök tud olvasni, vagy nem takarta el ebbéli képességét a gyűlölet gőze.”
 • 14. Együgyű 2012. január 09. 09:57
  „Sok beszédnek sok az alja! De biztos vagyok abban, hogy a hívők menteni próbáljak társaikat. Ez tattól függ, kinek van a jelen helyzetben még a tejbe aprítania. De nem csak a komcsik tehetnek mindenről az előző választások óta. Sőt nem is kizárólag a mostani nemzetközi gazdasági helyzet. Gondoljunk csak Viktor apánk beszédeire. Laza Jani vigyorogva tett mondataira. Továbbá Kósa Laja bátyó bölcselkedéseire. Szíjas Peti nyilatkozataira és magyarázataira. Deutsch Tamás bunkó írásaira és EU-s eddigi eredményes működésére. Fizetését most senki ne merje firtatni! Mert diplomás embőr ő is és sokat tanult! Selmeczi Gabriella ígyen
  kiflit szopogatós üres vérlázító buta beszédéire. Evvel is lehet előmenetelt szerezni a Magyar honban. Jaj, Rogán Antal bátyóról, zsenialitásáról meg ne feledkezzek. De lehetne mondani a többi Fidesz- KDMP-s honatyát is. Pampogásukkal már a forintot úgy elértéktelenítették és értéktelenítik, hogy mi beledöglünk! Most lekel engem moderálni ilyen és másoló szavakat csak egy diplomás fő értelmiségi használhat! A por nép embörinek ugyi nem illik! Annak csak a hazaszeretet jut és a szabadságharcban való részvétel! Most már jöhetnek a hozzászólásaikkal a tehetős Fityesz-KDMP atyai és vallásos szimpatizánsok. Elnézést kérek tőlük, hogy zavartam őket az írásaik elkészítésében. Egyben teljesen igazuk van. Ebben az ezer éves, szabad, demokratikus magyar jóléti államban a XXI. században is olyan széthúzás van a gazdagok, kiváltságosok és nem tehetősek között, mint a múltban. Persze a honfoglalás és az előtte levő időszak kivételek közé tartozott. Mert mindenki a létéért küzdött. Ezt egy történész mondja! Mehet tovább az egyéni érdekek védése a közérdekkel szemben! OFF!”
 • 13. zehn 2012. január 09. 09:45
  „Pedig elég lett volna egy mondat is: Köszönöm a bizalmat, sajnos alaposan visszaéltünk vele, tudom a kötelességem, viszlát,találkozunk a krumpliföldeken!”
 • 12. Vandorr 2012. január 09. 09:27
  „"Zagyva György Gyula (Jobbik) Csongrád megye képviselőjeként arra a kérdésre is választ keresett, ,,kap-e még az idén a tél beállta előtt új burkolatot az Egerszalókot Verpeléttel összekötő útszakasz?"
  Derék, igaz magyar ember!
  :)))))”
 • 11. Qllancs 2012. január 09. 09:26
  „Lézer J. 4 órán keresztül szívatta a népet !Hazugság minden szava ! Annyi sületlenség hagyta el a száját .
  De aki meg csak ott ült ..pl.bnagy, v.bohács ,v.magyarpanni --lapultak <moderálva> . Ha egyáltalán bent voltak !
  Igaz mágoriné 3 percet szólt --de jobb lett volna ha inkább csendben van .v. alszik !!!”
 • 10. BiróCsaba 2012. január 09. 09:02
  „Hát ez az!! CSAK beszéltek!!”
 • 9. szandokán 2012. január 09. 08:52
  „A romák egyébként is sokat beszélnek ez Lázár esetében nem furcsa.”
 • 8. tótkomlósi 2012. január 09. 08:50
  „De értelmes dolgot egy percig sem mondott!”
 • 7. kumisz 2012. január 09. 08:50
  „Már megint egy igen "hasznos" tanulmány!”
 • 6. tcs 2012. január 09. 08:22
  „Beszelt....inkabb ferditette az igazsagot(muszaj szepen fogalmazni)......”
 • 5. qrumpli 2012. január 09. 08:16
  „Ne 4 órát beszéljen,hanem az értéke legyen négy óra.”
24 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó vidéken élni, de Szeged azért legyen közel

Csak Szeged, Mórahalom és Sándorfalva lélekszáma nőtt 1990–2010 között, az összes többi városban kevesebben élnek, mint két évtizeddel ezelőtt. Tovább olvasom