Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Lázár János: Lukács János keze mindenhova elér

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek a szegedi Megyeházán, ahol kiderült, Magyar Annának a 6., B. Nagy Lászlónak az 1. pont a kedvence a 12-ből. Lukács János rendőrfőkapitány lett a megye díszpolgára.
Csongrád Megye Önkormányzata pénteken délután emlékezett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire a szegedi Megyeházán. A hagyományokhoz híven átadták Csongrád megye sajtódíját, amit Gémes Sándor fotóriporter, a szegedma.hu hírportál munkatársa kapott. B. Nagy László kormánymegbízott elmondta, azért is fontos a díj, mert az 1848 március 15-én megfogalmazott 12 pont első pontja a sajtószabadság.
Magyar Anna, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke elmondta, a 12-ből jelenleg a 6. pont a legaktuálisabb, azaz a közös teherviselés. Szerinte Magyarországnak jelenleg olyan kormánya van, amelyik ezt a pontot valóban be is tartja.

Lázár János: Lukács János keze mindenhova elér - GALÉRIA

A megye díszpolgárának járó díjat Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkár adta át Lukács János dandártábornoknak, megyei rendőrfőkapitánynak. A politikus elmondta, az elmúlt néhány esztendőben látványosan javult a Csongrád megyében élők biztonságérzete, úgy, hogy az itt dolgozó 1600 rendőrnek nem csak a falvak és városok nyugalmát kell őrizniük, hanem az Európai Unió külső határát is. Az államtitkár hangsúlyozta, 2010-ben 44 ezer rendőr szolgált Magyarországon, ma 4 ezerrel többen. A szigorúbb jogszabályoknak köszönhetően a négy évvel ezelőtti 12 ezer helyett 18,5 ezer bűnöző tölti büntetését a börtönökben. Hozzátette, Lukács János keze mindenhova elér, ő az utolsó mohikánok egyike, 57 év fölött mindössze 200 rendőr teljesít szolgálatot az országban.
Lukács János elmondta, sosem gondolta volna, hogy díszpolgárnak választhatnak egy rendőrt, éppen ezért nagyon örül a kitüntetésnek, családjának és valamennyi munkatársának hálával tartozik érte.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először adták át a Csada László-díjat

A fogyasztóvédelmi hét zárásaként a Fogyasztóvédelmi világnapon adták át először a dr. Csada László-díjat. Tovább olvasom