Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Lázár János újabb erdőt, szántót, legelőt vett

Lázár János újabb erdőt, szántót, legelőt vett
Csongrád megye - Lázár János újabb erdőket vásárolt, B. Nagy Lászlónak 6,5 millióval apadt a bankszámlája, de csökkent a hitele is, Farkas Sándornak viszont 10 millió forinttal nőtt a megtakarítása. Szabó Sándor eladta részvényei jórészét, és autót cserélt. A megyei parlamenti képviselők legfrissebb vagyonnyilatkozatait böngésztük.
Képviselői százezrek

A parlament honlapján nyilvánosak a képviselői javadalmak.
B. Nagy László (Fidesz) havonta bruttó 224 ezer forintot, Farkas Sándor (Fidesz) és Szabó Sán-
dor (MSZP) pedig havi bruttó 897–897 ezer forintot keres. Ezt az összeget nem tüntették fel a legfrissebb vagyonbevallásukban, igaz, nem is kell, mert itt csak az országgyűlési képviselő javadalmazásán kívüli adóköteles jövedelmeket kell szerepeltetni.
Lázár János újabb erdőket vásárolt, B. Nagy Lászlónak 6,5 millióval apadt a bankszámlája, de csökkent a hitele is, Farkas Sándornak viszont 10 millió forinttal nőtt a megtakarítása. Szabó Sándor eladta részvényei jórészét, és autót cserélt. A megyei parlamenti képviselők legfrissebb vagyonnyilatkozatait böngésztük.

Az országgyűlési képviselőknek minden év elején kötelezően nyilatkozniuk kell a vagyonukról, arról, hogy mennyi pénzt takarítottak meg az előző évben, mennyi a hitelük, milyen ingóságaik és ingatlanaik vannak. Itt a legfrissebb bevallás, ami vasárnap éjfélkor került fel a parlament honlapjára. Csongrád megyét négyen képviselik a T. Házban.

B. Nagynak 6,5 millióval apadt a bankszámlája

B. Nagy Lászlónak összesen 15 ingatlana van. A fideszes képviselő tulajdonosa egy 120 négyzetméteres szegedi családi háznak, valamint egy 135 négyzetméteres szegedi társasházi lakásnak. Röszkén összesen 15,9 hektár szántója, a Pest megyei Délegyházán pedig 15,6 hektár bányatelke, fél hektár szántója és 8000 négyzetméter útja van. Egy Mercedes S320-ast és egy Volkswagen CC-t, a Passat négyajtós sportos változatát tüntette fel vagyonbevallásában. Változatlanul 3500 részvénye van a Humetből és 281 a Phylaxiából. A 2014-es 7,2 millió forintos bankbetéte 752 ezer forintra csökkent. B. Nagynak továbbra is 8 millió forinttal tartoznak magánszemélyek.

A banki hitelét 2,9 millió forinttal csökkentette egy év alatt, így már csak 24,2 millió forintot kell visszafizetnie. Föld-, ingatlan- és gépjármű-bérbeadásából továbbra is bruttó 327 ezer forint a havi jövedelme.

Farkasnak 10 millióval nőtt a megtakarítása

A Szentesen élő fideszes Farkas Sándornak a 170 négyzetméteres szentesi családi ház és a 2329 négyzetméter szentesi beépítetlen terület mellett 40 hektár szántóföldje van Fábiánsebestyénben. Személygépkocsija továbbra sincs, csak egy Bayliner 185-ös motorcsónakja. Készpénze 3,1 millióról 5,9 millió forintra nőtt. A korábbi 5 millió forinttal szemben 12,4 millió forint megtakarítása van takarékbetétben. Farkasnak egy év alatt 10,2 millió forinttal nőtt a megtakarítása.

Farkas Sándor családi gazdaság tagja, földművelő, amiből 6,4 millió forint időszakos jövedelme van. 2014-ben ez még nem szerepelt a vagyonnyilatkozatában. A fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt.-ben 37,4 százalékban tulajdonosa és igazgatósági elnöke, amiért bevallása szerint egy fillért sem kapott. Farkas továbbra is 50 százalékban tulajdonosa a szentesi Magrárius Termelő és Szaktanácsadó Kft.-nek. 2014-ben még 40 százalék tulajdona volt a fábiánsebestyéni Lovasturisztikai Kft.-ben. Ez már nem szerepel a legfrissebb bevallásában. Míg 2014-ben 1,5 millió forint uniós támogatást kapott a Kinizsi, 2015-ben 405 millió forint támogatást kapott a Kinizsi 2000 és a Kinizsi Sportklub. Utóbbi a fogathajtó-világbajnokságra kapott 244 millió forintot.

Lázár új szerzeményei: erdő, szántó, legelő

Lázár Jánosnak a korábbi 19-cel szemben ma már 21 ingatlanja van. A fideszes politikus felerészben tulajdonosa egy 260 négyzetméteres vásárhelyi családi háznak, valamint ma már összesen a korábbi 52 helyett mintegy 68,4 hektár szántója van Vásárhely, Mártély és Mindszent határában. Lázár új szerzeményként Vásárhely határában 6 hektár erdőt és 16,4 hektár szántót, legelőt, erdőt vásárolt tavaly.
 

Erről azt írja bevallásában, hogy az adásvétel folyamatban van. Továbbra sincs saját autója, megmaradtak viszont a védett műtárgyai, például gróf Széchenyi Zsigmond karosszéke és egy kézirat. Tavaly is vásárolt műtárgyakat, de azt nem írja, hogy mit és mennyiért. A megtakarítása (kötvény, életbiztosítás, törzsrészvény) 8 millió forinttal – 46,8 millió forintról 54,8 millió forintra – nőtt tavaly. Továbbra is 45 millió forinttal tartozik a banknak és 36 millióval magánszemélyeknek.

Miniszterelnökséget vezető miniszterként havonta bruttó 1,1 millió forintot keres. Földbérleti díjból korábban időszakosan 5 millió, tavaly már 8 millió forint folyt be Lázárnak. A miniszter erdőgazdálkodó is a jövedelemnyilatkozata szerint, de azt nem írja, hogy ebből mennyi a jövedelme. A fideszes politikusnak van részvénypakettje (2 százalék) a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt.-ben. Lázár 100 százalékban tulajdonosa a kolozsvári székhelyű ERD Conditor SRL Kft.-nek.

 Szabó Sándor autót cserélt

A parlamentbe újonnan bekerült Szabó Sándornak van egy 140 négyzetméteres szegedi családi háza, és tavaly vásárolt egy Fordot. A honatya a 2005-ös Seat Cordobáját cserélte le egy fiatalabb, de használt Ford Mondeóra. A szegedi szocialista képviselőnek már nincs meg a 6000 darab Magyar Telekom-részvénye, a 18 ezer 500 darab Synergon-részvénye, a 78 ezer KEG 100 részvénye, és a tavaly még 2 millió 927 ezer forintot érő Erste megtakarítási alapja.

A legfrissebb vagyonbevallásában már csak 412 ezer darab Estmédia-részvénye szerepel, amely tegnapi árfolyamon 660 ezer forintot ért. Szabó Sándornak 2014-ben 2276 euró (mintegy 700 ezer forint) volt a személyi hitele, és 32 ezer 103 euró (mintegy 10 millió forint) a devizaalapú jelzáloghitele. A legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint 9 millió 250 ezer forint lakáscélú hitele van jelzáloggal.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téli szünetet tart a CityBike

Téli szünetet tart a CityBike
Egyik olvasónk hívta fel figyelmünket arra, hogy hónapok óta nem tudja használni a szegedi CityBike kerékpárokat. Megtudtuk: nem romlottak el a biciklik, csak a téli karbantartást végzik. Tovább olvasom