Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Lázas készülődés előzi meg a lakodalmas döntőt

Lázas készülődés előzi meg lakodalmas fesztiválunk döntőjét: pénteken nagyszabású gálán, több ezer néző előtt dől el, melyik zenekar nyeri meg a versenyt. Az előkészületek nemcsak lapunknál folynak: a Szegedi Városi Televízió is készül, ugyanis élőben közvetítik a négyórás műsort.
Egy helyi tévé számára óriási kihívás az élő közvetítés. Mintegy húsz tévés dolgozik azért, hogy pénteken este a Szegedi Városi Televízió nézői is láthassák lapjaink lakodalmas fesztiváljának döntőjét. A hibátlan közvetítéshez nemcsak kiváló digitális műszaki és technikai felszerelés, de csapatmunka is kell. Az öt operatőr mellett hangmérnök, feliratozó, műszaki vezető, több technikus és asszisztens tevékenykedik. A nagy létszámú stáb munkáját a rendező irányítja.

– Digitális technikával dolgozunk, a jelet egy optikai szál segítségével továbbítjuk a sportcsarnokból a VTV szegedi stúdiójába – avat be a technikai részletekbe az élő közvetítés rendezője, Szögi Lackó. – Vagyis nem csupán a sportcsarnokban dolgoznak majd kollégáink, hanem a Fekete Sas utcai stúdióban is. A zenekarok SMS-számait például onnan feliratozzák, így a tévénézők a képernyő alján olvashatják, hogyan szavazhatnak kedvenc zenekarukra.

SMS-szavazás

A műsor alatt SMS-ben várjuk a közönség és a VTV nézőinek szavazatait, a legtöbb voksot kapott formáció tagjai egy-egy Samsung X510 típusú kamerás mobiltelefont kapnak ajándékba. A szavazáshoz nem kell mást tenni, mint a 06-91/332-510-es telefonszámra elküldeni az együttes hatbetűs kódját az alábbiak szerint: Atlantic együttes: ATLANT. Dél-Alföldi Négyesfogat: DELALF. Gera Fivérek: GERAFI. Kasza Béla és zenekara: KASZAB. Martonosi Révész Együttes: MARTON. Nefelejcs együttes: NEFELE. Parti Team Band: PARTYT. Party zenekar: PARTYZ. Az SMS díja 125 Ft + áfa. Az SMS-ben szavazók között egy 50 ezer forint értékű családi vacsorameghívást sorsolunk ki, amelyet a Roosevelt téri vagy a Fehértói halászcsárdában válthatnak be. Ezenkívül 10 darab Délmagyarország ajándékcsomag is gazdára talál.

Pénteken már hajnali háromkor megkezdődik a munka a sportcsarnokban. Elsőként a színpadot állítják fel, aztán érkeznek a hangtechnikai berendezések, reflektorok. A döntőbe jutott nyolc zenekar déltől próbál, vagy ahogy mondják „beáll". A tévés stábnak mintegy négy órára lesz szüksége ahhoz, hogy az összes kamera, monitor, keverőpult, kábel a helyére kerüljön, hogy az összes reflektor tökéletes szögben világítsa meg a színpadot, a táncteret, a zsűri tagjait. Délután négyre mindennel el kell készülni, hiszen a kapukat fél 5-kor megnyitjuk a közönség előtt.

Hat órakor pedig megkezdődik négyórás fesztiválunk, a lakodalmas döntő, amelyen számítunk önökre – akár a sportcsarnokban, akár a Szegedi Városi Televízió csatornáján. Mulassanak velünk!

Az újszegedi sportcsarnokban pénteken délután fél 5-kor nyitjuk ki a kapukat, helyfoglalás érkezés szerint. Pontosan este 6 órakor elkezdjük műsorunkat, melyet a Szegedi Városi Televízió élőben közvetít. 18 óra és 19.30 között négy zenekar mutatkozik be, a sorrendet sorsolással határozzuk meg. A zenekarok 15-15 perces műsort adnak. 19.30-kor kezdődik a fesztivál főtámogatója, a Csermák Hangszerüzlet hangszerbemutatója, amelyen a fesztiválunk fődíjaként felajánlott Roland EXR–E2 szintetizátort ismerhetik meg a közönséggel, a zenészekkel.

Ezután divatbemutatót láthatnak. 20 órától további négy zenekar játszik szintén 15-15 percet, majd 21.20-kor kezdődik Bódi Guszti és a Nagyecsedi Fekete Szemek műsora. 21.50-kor eredményhirdetés, ekkor kiderül, melyik zenekar kapja a közönségdíjat, ki lesz a második helyezett és a győztes. A mintegy négyórás monstre-műsort a nyolc zenekar közös örömzenéje zárja.


Pontozás

A lakodalmas zenekarok fesztiváljának döntőjén hattagú lesz a zsűri. Elnök Pálinkó Lujza táncművész, tagok: Székhelyi József, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, Kiszin Miklós, a Molnár Dixieland nagybőgőse, zenetanár, Szurdi Zsolt, zenész, zenetanár, V. Fekete Sándor, a Délmagyarország és a Délvilág főszerkesztő-helyettese, valamint Bódi Guszti. Minden zenekar produkciója után a zsűri 3-3 tagja mond véleményt, majd külön-külön 1-től 10-ig pontozzák a produkciót. A nyolc zenekar fellépése után részeredményt hirdetünk: a négy legtöbb pontot kapott zenekar marad versenyben. A négy zenekar közül választja ki a zsűri minden tagja azt az egyet, amelyiket a legjobbnak gondol. A közönség a zenekarokra SMS-ben szavazhat. Az SMS-szavazatok nem csak a közönségdíjat döntik el. A zsűri tagjainak voksa mellett egy szavazatot kap a továbbjutott négy együttes közül az, amelyik a közönségtől és a nézőktől a legtöbb voksot gyűjtötte be. Bódi Gusztiék koncertje után kihirdetjük, melyik zenekar kapja a közönségdíjat, ki végzett a második helyen, és melyik formáció a győztese lakodalmas fesztiválunknak. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letartóztatták a Karcsikát felkutató Földesi-Szabót

Letartóztatták a Mehmet Karcsikát felkutató és hazautaztató alapítvány kuratóriumi elnökét.… Tovább olvasom