Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Leányvállalatot alapított az USA-ban a szegedi Solvo Zrt.

A bostoni irodára az utóbbi időben jelentősen megnövekedett piaci igények miatt volt szüksége a biotechnológiai cégnek.
A szegedi székhelyű Solvo Zrt., Közép-Európa egyik vezető biotechnológiai vállalkozása a közelmúltban leányvállalatot alapított az USA-ban – tájékoztatott a cég.

A bostoni irodára az utóbbi időben jelentősen megnövekedett piaci igények miatt volt szükség – közölte Berend Oosterhuis üzletfejlesztési igazgató.

A szakember elmondta, a piaci növekedés főleg az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyezési Hatóság (FDA) új szakmai irányelvének köszönhető, amely alapján a gyógyszerkutató cégek gyógyszerkölcsönhatás tanulmányaik során kötelesek a transzporterfehérjéket is vizsgálni. A piacon a Solvo Zrt. jelent meg elsőként ilyen tesztrendszerrel, és bár a cég jelenleg is piacvezető ezen a szakterületén, az egyre nagyobb verseny miatt mégis szükséges a közvetlen jelenlét az USA-ban.

Az 1999-ben magyar kutatók és üzletemberek által alapított, és a mai napig jórészt magyar tulajdonú Solvo Zrt., amely kizárólag külföldön - elsősorban USA, EU és Japán - értékesíti termékeit és szolgáltatásait, eddig is jelen volt az amerikai piacon, a további terjeszkedésben azonban komoly hátrány a cég földrajzi helyzete. Ezeket igyekszik a cég csökkenteni az amerikai leányvállalat létrehozásával, amely a cél elérése érdekében elsősorban amerikai munkavállalókat kíván foglalkoztatni.

A Solvo Zrt. összbevétele tavaly lépte át először az egymilliárd forintot. Az eladások 50 százalékos növelésével a vállalkozásnak sikerült megerősítenie világpiaci pozícióit.

A 38 országban több mint négyszáz ügyfelet – köztük a világ húsz legnagyobb gyógyszergyárát kiszolgáló - Solvo Zrt. 2012-ben is árbevételének 50 százalék feletti bővülését várja. A cég foglalkoztatotti létszáma meghaladja a kilencvenet, több mint egyharmaduk PhD-fokozattal rendelkezik.

Olvasóink írták

 • 10. Narumon 2012. március 11. 12:15
  „Én csak azt nem értem miért éri meg Magyarországon tartani a céget egyáltalán? A környező országok közül messze a legrosszabbak MAgyarországon a feltételek. Bár lehet, hogy ez a nyitás már a lassú kiszervezés elkezdése. Gondolom semelyik tulaj nem ellensége saját magának és pénzének.”
 • 9. benzol 2012. március 11. 12:11
  „Jó az index cikke. Tényleg úgy tűnik, hogy ez a cég csak azért van hogy a pályázati pénzeket fel tudják venni. Amelyik cég tulajdonosi körében offshore cég is van + átláthatatlan a tulajdonosi köre , az számomra hiteltelen”
 • 8. bánki 2012. március 11. 12:01
  „GMO ?

  Oszkónak és néhány menő szocinak is van cége egzotikus országokban !”
 • 7. ingen 2012. március 11. 10:55
  „Ha már szóbakerült az Index tényfeltáró cikke, akkor azért hogy ne legyen olyan egyértelmü a dolog , itt van a korrekció is hozzá:
  http://www.solvobiotech.com/news/a-solvo-zrt-koezlemenye-az-indexhu-cikkevel-kapcsolatban.

  Régóta megy már ez a derbi.”
 • 6. TUTI 2012. március 11. 07:49
  „Köszi billan a tisztánlátást...:)
  de azért HAJRA MAGYAROK!...a remény hal meg utoljára!”
 • 5. vélemény 2012. március 10. 23:05
  „Az öreg Duda kapcsolatai nélkül lehet, hogy nem itt tartanának.
  A Boci tejivóban szerzett tudás és tapasztalat nem lett volna elég.”
 • 4. Commander-V2 2012. március 10. 22:32
  „Volt erről a cégről egy komoly tényfeltáró riport az indexen, érdemes frissíteni.”
 • 3. billan 2012. március 10. 18:48
  „Nem az árbevételt kellene kiírni, hanem hogy megáll-e a saját lábán. Pályázati és támogatási pénzek nélkül fél éven belül tönkremenne. Ha egy cég 13 év óta nem tud profitot termelni, akkor az nem életképes. Most pedig már a közelgő konkurenciától retteg.
  Akkor most milyen sikerről beszélünk?
  Az egymilliárdos árbevétel súlyáról pedig csak annyit, hogy van olyan gyógyszertár, melynek árbevétele ennek a többszöröse volt már évekkel korábban...
  (Egy biopolisz fikázó...)”
 • 2. újratöltve 2012. március 10. 16:28
  „További sok sikert! Hová lettek a biopolisz fikázói?”
 • 1. igazságkereső 2012. március 10. 08:32
  „Mindig is tudható volt az, hogy az SZBK, a Solvo Zrt a biológiai kutatások nemzetközi élvonalába tartozott és tartozik! További sikereket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden ünnepel a Republic

Különleges, megújult, ünnepi koncertműsorral áll a szegedi közönség elé a 22 éves Republic zenekar március 15-én, 19 órától a Városi Sportcsarnokban. Tovább olvasom