Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Leárazás: Harmadáért frissíthetjük fel a ruhatárunkat

Leárazás: Harmadáért frissíthetjük fel a ruhatárunkat
A szokásos karácsony utáni leárazásban hatalmas kedvezménnyel szerezhetünk be szinte bármit az üzletekben. Ruhaneműt, cipőt, illatszereket kaphatunk akár nyolcvanszázalékos kedvezménnyel. Van, aki taktikusan vásárol, van, aki csak nézelődik.
– Ez az ing a nyáron még majdnem hétezer forintba került, most pedig csak kétezret kell fizetnem érte, így már megéri – mondta tegnap vásárlás közben az Árkád H&M üzletében Rácz Zoltánné, aki férjével érkezett a karácsony utáni leárazásra. Elárulta, több ruhát is kinézett az utóbbi hónapokban, és várta, mikor lesz akciós. Most megveheti őket. Van, aki hozzá hasonlóan kész taktikával érkezik, de vannak olyanok is, akik csak nézelődnek. A 13 éves Júlia, aki édesanyjával, Annamáriával érkezett, a karácsonyra kapott ajándékutalványát szeretné levásárolni. – Főleg felsőket, pulóvereket keresek, ha lehet, kék színben – mondta Júlia. 

Bár Magyarországon még nem forgatnak valóságshow-kat az ünnepek utáni árleszállításról, az USA-ban már igen. Ott akár órákat autóznak a legelszántabbak, hogy nyitásra odaérjenek az üzletbe. Vagy szétnézhetnénk akár London bevásárlóutcáin is, ahol a nap végére sokszor összetaposott ruhák és kiabáló vásárlók látványa fogadja az arra tévedő turistát. 
 
Kurusa Bernadett minden évben hatalmas szatyrokkal tér haza. Fotó: Kuklis István

Kurusa Bernadett minden évben hatalmas szatyrokkal tér haza.
Fotó: Kuklis István

Itthon, ha belépünk az Árkád Szeged Bevásárlóközpontba, az áruház mindkét oldalán piros molinók és feliratok sorakoznak. Hirdetik: itt most minden olcsóbb. Vehetünk télikabátot, Hawaii-mintás alsónadrágot fél áron, de akár egy különleges Bibliát is, amit most több mint félmillió forintról kétszázezer forintra áraztak le. 

Sok a vásárló, de tömegtől nem kell tartani. A H&M-ben tettünk egy kisebb sétát, ahol Kurusa Bernadett elárulta, minden évben végignézi a karácsony utáni akciókat. Szinte mindig hatalmas szatyrokkal tér haza. – Ilyenkor fontos, hogy mindent sokkal jobb áron kaphatok meg. Főleg ruhákat, fehérneműt és ékszereket keresek. Van, hogy a karácsonyi ajándékokat is cserélem, de most nemigen kaptam ruhaneműt – mondta Bernadett, miközben nadrágokat válogatott a piros színű Leárazás feliratok alatt. A H&M üzlet menedzsere, Skultéty Bernadett elmondta, ők már karácsony előtt elkezdték a leárazást, de a legtöbb vásárló most érkezik. 

Ahogy az Árkádban sétáltunk, láttunk olyan vásárlót, aki csak nézelődött, de volt olyan is, aki kipirult arccal sietett minden olyan üzletbe, ahol meglátta az ötven-, hetven- vagy akár nyolcvanszázalékos leárazást hirdető feliratokat. Most is láttunk tipikus áruházi életképet, hiszen akadtak olyan férfiak, akik a korlátnak támaszkodva várták, hogy barátnőjük, feleségük kimondja a varázsszót: mehetünk haza.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös segítség a hidegben - fotók

Közös segítség a hidegben - fotók
A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei a Máltai Szeretetszolgálat munkatársaival együtt meleg teát és takarót osztottak fedél nélkülieknek. Tovább olvasom