Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Lebuktatós Aranka: bűnös

Szegedi gimnazisták előtt tartott egy korosztályukat is érintő képzeletbeli pert a Szegedi Törvényszék a Nyitott bíróságok programsorozatban.
Megsértette Léhűtő János képmáshoz fűződő személyiségi jogait Lebuktatós Aranka – a Szegedi Törvényszék pénteki ítélete szerint. Szabó Tamás bíró ezért a nőt eltiltotta a további jogsértéstől, kötelezte 250 ezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére, valamint 15 napon belüli nyilvános bocsánatkérésre a facebook.com közösségi oldalon.

Az ítéletet egy szimulációs tárgyaláson hozta meg a Törvényszék, ami a Szegedi Ítélőtáblával közösen a Nyitott bíróságok program részeként tavaly kötött megállapodást 5 szegedi gimnáziummal, hogy az ott tanuló diákok testközelből tapasztalhassák meg a korosztályukra legjellemzőbb bűncselekményeket, illetve tisztában legyenek jogaikkal és kötelezettségeikkel.

A Szegedi Törvényszék tegnap több tucat tanulót látott vendégül a díszteremben, a szimulációs tárgyalás témája egy mindennapos élethelyzet volt. Egy diáklány mobillal lefotózta legjobb barátnője barátját egy diszkóban, ahol a táncparketten éppen egy másik lánnyal csókolózott, a fotót pedig azonnal megosztotta a Facebook nevű közösségi oldalon. A kép szakításhoz vezetett, a fiú számos sértő kommentet is kapott. A bíró meghallgatta a Törvényszék munkatársai által alakított felperest és alperest, valamint az esettel kapcsolatban 3 tanút.

A fotót készítő lányra nézve elmarasztaló ítélet után az Eötvös József gimnázium tanulói közül a fiúk szerint nonszensz, hogy ilyen kis dolog miatt is bíróság elé kerülhet valaki, míg a lányok inkább az elmarasztalt alperes pártján álltak, mondván, erkölcsileg nem ítélhető el a tette, amiért így akarta figyelmeztetni a barátnőjét. A fiatalok mindegyike fent van a Facebookon, és szoktak egymásról készített fotókat is megosztani. – Legközelebb még mobiltelefont sem viszek magammal a buliba! – döntötte el az ítélet tudatában egy tizenegyedikes fiú.

Olvasóink írták

  • 1. Francois 2013. április 06. 17:01
    „Én ismerek olyan volt bírónőt, akinek a mostohalánya azt hiszi mindent megtehet! :) Ez is megérne egy tárgyalást, bár lehet a vádak elég sokfélék lennének! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A műfaj sztárjai szegedi gitárfesztiválon

Az SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay Termében vasárnap estig tart a XIV. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál. Tovább olvasom