Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Legalsó polc: zacskós levest teszteltek Gézáék - galériával

Legalsó polc: zacskós levest teszteltek Gézáék - galériával
,,A kölöknek a legbiztosabban felismert zöldséges ízlett legjobban, másodszorra a marha, amiről az gondolta, hogy sima csirke."
Levelet kaptunk Gézától, aki nagyon kikapott élete párjától, amiért nem tudott elmosogatni, hogy három egyforma tányér legyen a fotókon - ráadásul az egyik csorba is. Azért is elmarasztalta az asszony, hogy az abrosz nem makulátlan fehér, pedig úgy kapta a teszthez. Photoshop-pal el tudnánk tüntetni Géza pecsétjeit, kicsit több munkával tányért is lehetne cserélni, de ez már így marad.

Korábban írtuk:

Nem tudjuk, miért éppen a torkos csütörtök után, de gasztronómiai tesztet kaptunk rendszertelenül jelentkező olvasó tudósítónktól, Gézától. A petőfitelepi szivárvány- és siklómentő néha virágokat is küld, máskor birkát keres vagy lekvárt főz, ezúttal azonban alaposan meglepte szerkesztőségünket. Az alábbiakban a szerkesztet változatot olvashatják.

„Iskolás gyermekeinket képtelenek vagyunk a menzára rábeszélni, a szakítás már a nagy sótalanítás előtt megtörtént. Így meglehetősen komoly fogyás mutatkozik nálunk a séfek és orvosok által elátkozott zacskós levesből. Meleg is, sós is, tészta is van benne – körülbelül ez számít, van valami a gyomrukban."
Nem volt nagy beruházás a levesteszt. Fotó: olvasó-tudósító - GALÉRIA


Géza a legnagyobb szegedi bevásárlóközpont legalsó polcáról összeszedte az összes zacskós levest, szám szerint hatot - 595 forintot hagyott a kasszánál - és próbára tette vele gyermekeit. Marhahús, zöldséges, garnélarák, csirkehús, csirkehús-curry valamint gombás ízesítéssel traktálta őket – eléggé el nem ítélhető módon, szombaton délidőben, egy nappal a Valentin előtt.

„Először hármat főztem le, kicsit talán kevesebb vízzel, mint az előírás. Kisebbik gyermekem, akinek elárultam a hatféle ízt, az első háromból csak a zöldségest találta el. A marhára garnélát tippelt, a garnélára meg gombást."
Így kezdődött. Fotó: olvasó-tudósító - GALÉRIA


Kiderült, a második kör lekészítése után, alaposabb „illatolást" és kóstolást követően hatból négyet már eltalált a kölök – de a marhát és a sima csirkehúst összetévesztette. A nagyobbik, náthás gyerek csak kettőt talált el az elkészült hatból – a szaglására sem hagyatkozhatott, – őt a finomsági versenyre nem is kérte fel Géza.

„A kölöknek a legbiztosabban felismert zöldséges ízlett legjobban, másodszorra a marha, amiről az gondolta, hogy sima csirke. Harmadik a currys csirke lett nála, negyedik a sima csirke, amit különben marhának érzett. A garnéla majd a gomba zárta a sort."
A második kör, már több lével. Fotó: olvasó-tudósító - GALÉRIA


A körömpörköltet és a birkagulyást roppant kedvelő Géza is végigkóstolta a lassan már csak tésztát tartalmazó leveseket, s neki meglehetősen egyformának tűntek. Nem is fogyott el mind, sőt gyakorlatilag két egész zacskónyi sem, ami máskor azért simán lecsúszik a suli után, a felnőttek hazaérkezése előtt.

„Azt hiszem, besokalltak a gyerekek, abban bízom, hogy a következő néhány napban-hétben valamivel kisebb lesz a fogyás. De az is lehet, hogy csak a magasabb polcról kérik majd..."
Együttállás: ránézésre egyformának tűnnek. Fotó: olvasó-tudósító - GALÉRIA

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csokiautó volt a sztár a szegedi csokoládéfesztiválon - galériával

A csokiautó volt a sztár a szegedi csokoládéfesztiválon - galériával
Csokoládéfesztivált tartottak pénteken és szombaton az Árkádban, ahol 250 kiló csokival vontak be egy közel ezerszáz lóerős Ford Mustangot. Tovább olvasom