Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Legyőztünk két rendőrkapitányságot és a közlekedési hatóságot is

Szeged – A megye legjobb sajtó-csapata lett a delmagyar.hu az MBB Segítők Közlekedési Versenyén. Részegen tántorogtunk és utánfutóval is tolattunk.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága (MBB) közlekedési versenyt szervezett az MBB rendezvényeiről tudósítóknak, segítőiknek. Az autós ügyességi versenyszámokra számos csapat nevezett, a megye meghívott médiái – szegedma.hu, Rádió 88, VTV, Webrádió, MTV, akit kihagytunk és nem jött el, elnézését kérünk – közül a delmagyar.hu és a Rádió Plusz vállalta a megmérettetést.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság udvarán és az ATI Császárné Kft. termeiben tartott versenyen ügyességi feladatokkal mérték össze tudásukat a makói, a vásárhelyi, a szentesi, és a csongrádi rendőrkapitányság csapatai, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a szegedi tűzoltók, a katasztrófavédelem, a Rádió Plusz és a delmagyar.hu versenyzői.

Legyőztünk két rendőrkapitányságot is!. Az MBB versenye segítőknek és tudósítóknak. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Hóláncszerelési versennyel indult a baleset-megelőzési bizottság napja, a szegedi tűzoltók abszolút fölénye már a kezdetekkor érződött. Csapatunk tisztességesen helyt állt: alig pár másodperccel maradtunk le a lánglovagok mögött. Az izgalmakat fokozandó az ATI Császárné Kft. utánfutós tolatással tette próbára a kisebbségben lévő úrvezetőket: rögtön látszott rajtunk, hogy ritkán járunk zöldséggel a piacra, tolatás közben több bóját is halálra ítéltünk. A 10 perces szintidőbe – amit alatt S alakban hátrafelé tolatva a szomszédos falat kellett elérni – minden versenyző belefért, bár néha az az érzésünk támadt, hogy a versenyzésre szánt Toyota Corolla kuplungtárcsája már kopófelület nélküli.

A könnyednek tűnő feladatok után a részegszemüveges vetélkedő várta a versenyzőket: a szervezők szétszórtak 20 darab érmét, és két pingponglabdát, amit erősen ittas, éjjeli szemüvegben kellett megtalálnunk, majd szétválogatva az asztalra tennünk. A szigorú zsűri szerint meglepően gyorsan és hatékonyan végeztünk a feladattal: eláruljunk, nem azért, mert minden héten az asztal alá isszuk magunkat. Ellenben az idáig remekelő szegedi tűzoltók megizzadtak a pénz és labdakutatással: úgy látszik tőlük is távol áll a részegség.

Legyőztünk két rendőrkapitányságot is!. Az MBB versenye segítőknek és tudósítóknak. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Amíg a mentősök a 17 emeletes házban lépcsőztek, utolsó harcunkhoz készültünk, amit egy motoros szimulátoron vívtunk meg. Robogóztunk, egy ködös, autókkal zsúfolt városban. Az instruktor elárulta: számítsunk szabálytalankodó autósokra is. A záróvonalat többször átlépő, elsőbbséget meg nem adó autósok és kerékpárosok miatt kétszer is meghaltunk: annak ellenére, hogy alig 30-40-nel tötyörögtünk.

A nap zárásaként végre kiderült: az idén először induló kétfős delmagyar.hu csapata az előkelő ötödik helyen végzett. Megelőztük a csongrádi, vásárhelyi rendőröket, a közlekedési hatóságot, és legfőbb riválisunkat, a Rádió Pluszt is. Az élen a hivatásosok taroltak: a szentesi rendőrkapitányság harmadik, a szegedi tűzoltók második, és a makói rendőrkülönítmény az első helyen végzett.

Olvasóink írták

 • 17. ATI-Császárné 2010. november 02. 11:49
  „1. Zsoltee0716

  Kérdéseidre választ Császár Illésné szívesen ad a 20/9431-444-es telefonszámon, vagy csak böngészd a www.aticsaszarne.hu honlapot.

  11.Tahoszegedi

  Általános és középiskolás osztályfőnökök kérésére az osztályfőnöki órára korábban is és ezután is ingyenesen visszük ki, és tartunk bemutatót a részeg-szimulátorral.
  Ez ügyben Császár Illésnével kell felvenni a kapcsolatot a 20/9431-444-es számon.”
 • 16. Szöszy 2010. november 02. 11:03
  „Kedves Tahoszegedi!

  Ezt a problémát már nem az ilyen szervezetek feladata megoldani! Mint ahogy nem a tanár feladata a nevelés!
  Otthon kell keresni a problémákat!!! (és a fejekben!)

  Szerintem erőn felül megtesznek mindet amit lehet, de ez a szülői nevelés nélkül édes kevés...”
 • 15. tahoszegedi 2010. november 02. 10:39
  „14. hozzászólás segesvarics 2010.11.01. 09:40

  Késő bánat eb gondolat.

  14 évesen már taj részegen tántorognak az utcákon "tini" diszkóból jövet.
  Ortájoznak, kukákat döntögetnek, üvegeket dobálnak.”
 • 14. segesvarics 2010. november 01. 09:40
  „11. hozzászólás tahoszegedi 2010.11.01. 07:36

  a 17 éveseknek egész évben megy az oktatás, lásd pár napja a tápaiban. ezt azért nekünk tartották h megköszönjék h tudósítunk. bár túlzás megköszönni, de mégis szép gesztus.

  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/partidrogok_pia_es_a_tinik_-_rendhagyo_bunmegelozes_szegeden/2185953/”
 • 13. pardon 2010. november 01. 08:57
  „déván este 10-kor csekket adott a kpmes,de hogy ne lógjunk meg elvitte a rendszámot
  meg a forgalmit”
 • 12. deszkás 2010. november 01. 08:28
  „Kell a pénz bármi áron is (Kósa-Tarlós inditvány melyről nem derül ki hogy milyen hatóságokra gondolnak) igy a közlekedési is lehet hiszen ez a legjobban "fejhető" réteg. Az autósok meg mintha nem is akarnák megvédeni magukat birka módon tűrik hisz nincs is aki(k) megvédenék a túlkapásoktól.A regnáló kormányok meg mindig a pillanatnyi elmeállapotuktól teszik függővé :mennyiért is büntessünk? A magyar rendszámú autós meg tudja hogy ő MINDIG "jó fizető". A többit meg kit érdekel azt csinál amit akar.Mert a kresz is azon alapszik hogy kölcsönösen betartjuk a szabályokat. Már aki., és igy akarnak közlekedési kultúráról beszélni. Aki a 43ason jár tudja miről csaholok mert kutyaugatás nem hallatszik az égig.”
 • 11. tahoszegedi 2010. november 01. 07:36
  „Felvetődik az emberben a kérdés, hogy miért sajtósoknak szervezték?

  Miért nem a 17éves kis csicska fikás kölökgólyáknak akik vasárnap hajnalban emberek életét kockáztatva hajtja "legjobb esetben" saját kocsiját a halálba.

  3. hozzászólás Logaritmus 2010.10.31. 13:33
  Cimbora, ez hogy jön ide? Bár helyeselném a közigazgatási törvény a-kénti módosítását, hogy a külföldi gyorshajtóktól a helyszínen levehető legyenek értékek a bírság meg nem fizetésének fedezetéül.”
 • 10. siklo 2010. november 01. 00:06
  „csak helyesírásban és fogalmazásban buktatok el...”
 • 9. CsImre 2010. október 31. 19:56
  „7.

  Kösz, közben megtaláltam máshol is.”
 • 8. Zsoltee0716 2010. október 31. 19:47
  „2. Nem feltétlen kell, ha nem akarsz vele munkát vállalni, de amúgy "C" kat. forg.-ban vagyok!”
 • 7. szatyi 2010. október 31. 18:22
  „5. hozzászólás CsImre 2010.10.31. 16:56

  Pl: stop.hu”
 • 6. Mignon 2010. október 31. 16:58
  „En is legyöztem a rendörkapitanysagot!

  1986-ban Szegeden voltam, setaltam a Kossuth sgt.-on.
  Egyszer, megallt mellettem egy Zsiguli rendörauto, mondtak hogy le vagyok tartoztatva...
  Kerdeztem, hogy
  maguk mar regota vannak a rendörsegnel...?

  Ki se hallgattak, elvettek az amerikai utlevelemet, es
  jegyzökönyvbe vettek, hogy en New Yorkbol jöttem.

  2-ora mulva kirugtak.”
 • 5. CsImre 2010. október 31. 16:56
  „3. :O Ennek mi a forrása?”
 • 4. Ahmadinejad 2010. október 31. 15:28
  „Hogy bárki legyőzi a zsarukat bármiben is, az ott látszódik meg amikor a kuruc.infon láttam a videót, amikor egy gárdista igazoltat, és ir fel három civil ruhás hivatásos zsarut, akik nyakba akasztott jelvénnyel voltak szolgálatban:) Kemény a magyar rendőrség, de azért leirom éljenek a politikai foglyok, a Budaházy-ék! Bocs az offért, a pintér rendőrségéről meg már nem is irok!”
 • 3. Logaritmus 2010. október 31. 13:33
  „Két fideszes képviselő pénteken benyújtott törvényjavaslata elvenné a társadalmi és érdekképviseleti szervek jogát arra, hogy jogorvoslati eljárásokat indítsanak közigazgatási hatósági eljárások esetében.
  Módosítaná a közigazgatási hatósági eljárás szabályairól szóló törvényt és egyes kapcsolódó törvényeket a fideszes Kósa Lajos és Tarlós István, akik pénteken nyújtották be erről szóló javaslatukat a parlamentnek.”
 • 2. suzukirobi 2010. október 31. 11:33
  „Zsoltee ha vezetsz forgalomban teherautót, vagy buszt, akkor kellett csinálnod GKI vizsgát, amiben van szimulátoros rész”
 • 1. Zsoltee0716 2010. október 31. 10:47
  „A szimulátor mennyiért lehet ki próbálni?

  Teherautót vagy buszt kellene kipróbbálni rajta. Az egyiket forgalomba is hajtom már!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köszöntjük időgépünkben! Magánál mennyi az idő?

Az év egyik legstresszesebb, legnagyobb tortúráját élje át velünk! Magánál ennyi az idő a jobb alsó sarokban?! Tovább olvasom