Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Lehallgató szofvereket kínált a kivancsi.com

Szeged - Csak néhány hétig kínált mobiltelefonra telepíthető lehallgató szoftvereket egy szegedi házaspár. B. B.-ék néhány napja megijedtek, honlapjuk, a kivancsi.com hétfőn fejlesztés alatt állt, majd teljesen átalakult. Új kínálatukban a lehallgatás már nem szerepel.
– Tudja, ha gyerekről van szó, nem számít se Isten, se ember! – mondja határozottan Cs. M.

A fiatal, kétgyermekes, kereskedelmi végzettségű nő ezzel magyarázta, hogy a férjével, a vagyonvédelemmel foglalkozó B. B.-vel miért kínáltak a kivancsi.com honlapjukon mobiltelefonra telepíthető lehallgató- és megfigyelőszoftvereket, néhány tízezer forinttól akár 200 ezer forintig.

– Ha ezt valaki másra használta, használja, arról mi nem tehetünk. Ez olyan, mintha a legálisan gyártott és eladott fegyverrel emberekre lőnek, azért nem a forgalmazó a felelős – válaszolják mind a ketten arra a közbevetésre, hogy az általuk kínált titkosszolgálati eszközök nemcsak gyermek, hanem mondjuk házastárs „engedély nélküli" megfigyelésére, lehallgatására és tartózkodási helyének a meghatározására is használhatók.

A házaspár honlapja működik, ám nem kínálják az ominózus szolgáltatást Fotó: Frank Yvette
A házaspár honlapja működik, ám nem kínálják az ominózus szolgáltatást.
Fotó: Frank Yvette

– Sok tragédia megelőzhető lenne, ha gyorsan meg lehetne tudni, hogy az eltűnt családtag hol van. Ehhez kínáltunk segítséget – folytatja a fiatal nő.

A „preparált" telefonba nem kerül(t) idegen tárgy, azaz ha valaki kinyit egy ilyen telefont, ugyanazt látja, mint bármelyik más telefonban. A lehallgatás, a telefonbeszélgetés hallgatása, a hangrögzítés vagy az SMS-ek továbbítása egy, a telefon azonosítását szolgáló szám ismeretében három perc alatt feltölthető szoftverrel érhető el. A poloskát szoftverfrissítéssel ki lehet „irtani".

Ki hallgathat le?

„A Nemzetbiztonsági Hivatalt az 1995. évi CXXV. törvény hatalmazta fel megfigyelési és lehallgatási feladatok végrehajtására. A hivatal csak szigorú, a törvényben meghatározott feltételek mellett korlátozhatja a magánlakás, a magántitok és a levéltitok sérthetetlenségéhez, a személyes adatok védelméhez fűződő alapvető állampolgári jogokat. A titkos információgyűjtésre a hivatal javaslatot tesz, de azt kizárólag az igazságügy-miniszter vagy a Fővárosi Bíróság kijelölt bírója engedélyezheti" – olvasható a Nemzetbiztonsági Hivatal honlapján.  

– A gyermekéért az ember mindenre képes, vigyázza, óvja, őrzi. Ha kell, akár le is hallgatja vagy ellenőrzi, merre jár! Ha netán valami történik vele, akkor az általunk kínált lehetőséggel könnyűszerrel megtalálható. Ezért kezdtünk el ezzel foglalkozni – egészíti ki a felesége által elmondottakat a férj.

A házaspár által üzemeltetett weboldal, a kivancsi.com csak vasárnapig működött, hétfőn „fejlesztés alatt állt". Szerdától már újból elérhető, de kínálata jelentősen megváltozott.

– Egy kicsit megijedtünk. Hivatalos helyeken akarjuk ellenőrizni, hogy amit kínáltunk, legális. Bár az interneten könnyen hozzá lehet jutni „poloskákhoz", az is köztudott, hogy a mobilszolgáltatók biztosítják a flottatagok mozgásának legális ellenőrzését, mi átmenetileg mégis felfüggesztettük ezt a tevékenységünket – mondja B. B.

A férfi és felesége először kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy honnan szerezték be az általuk néhány hétig kínált szoftvereket, végül annyit elárultak, hogy „egy Európán kívüli országból".

– Az interneten bukkantam rá, kipróbálási lehetőséget kértem tőlük, majd vásárlójuk lettem. Nem sokáig csináltuk, pár hétig mindössze. Nem volt sok vevőnk. Persze tudjuk, hogy a párjuk hűségét ellenőrizni akaró férfiak és nők is voltak a vásárlóink között. Nem gazdagodtunk meg rajta, még mindig ott dolgozom, ahol korábban – mondja a vagyonvédelemmel foglalkozó B. B.

Bemutató

A preparált készülék használata nagyon egyszerű, amit B. B. be is mutatott: felhívta felesége telefonszámát, és az asszony előttünk lévő készüléke segítségével lehallgatott bennünket. – Én kértem a férjemtől, hogy telepítse a szoftvereket a telefonomra. Bármi megtörténhet, egyáltalán nem zavar, hogy ha akarná, megtudhatná, kivel, mit beszélek, vagy éppen merre vagyok – mondja Cs. M.

Olvasóink írták

 • 6. Délmagyar.hu 2010. április 20. 14:25
  „:D ennyit írni..”
 • 5. szergiusz 2009. november 22. 03:44
  „Fogyasztói társadalom, nem beszélünk értékről, csak 2 ellenségünk van az unalom és a kényelmetlenség, ezek ellen pénzcsinálással és vásárlással védekezünk. Fiataljaink többszörösen követnek ezekben bennünket, hiszen az ambíciójuk is többszörös mert fiatalok. Szódacsinálás helyett ásványviz-palackokkal szennyezzük a környezetet, textilpelenka helyett nadrágpelenkával szolgáljuk kényelmünket, mindennel időt spórolunk, hogy legyen több idő a több pénz keresetre, hogy mégtöbbet költsünk az unalom és a kényelmetlenség ellen. Gyermekeinknek új neveket adunk - Inez, Josi, Armandó, Vivienn...stb - amiket a TV-ből tanulunk, hiszen tudat alatt arra vágyunk, hogy gyermekeink azokhoz a filmbéli Inezekhez, Josikhoz, Armandókhoz, Viviennekhez legyenek hasonlóak, ugyanis ők menők, keveset unatkoznak és kényelmesen élnek. Ha virágüzlet az minimum Zsanett lehet, a Bözske virágszalon hülyén hangzana, mert a Bözske név a régi, elavult módon élő templomküszöb-koptató nénikre emlékeztet. A TV és holdudvara a kereskedelmi média annyira átmossa az agyakat, hogy még gyökereink neveit is kidobjuk a szemétbe, ahelyett, hogy az eufória iránti vágyat generáló reklámokat meg a kereskedelmi adókat fogó TV készülékeinket adnánk le a veszélyes hulladékgyűjtő helyeken! Márió ennek a pusztító, butító, olvasásról leszoktatott, TV-kábított társadalomnak az áldozata. Nem a habszifon és a gáztöltőárusítás-korlátozása a megoldás, hanem a kereskedelmi TV és a reklámok likvidálása életünkből, a sztárműsorokra való szivalkodás helyett családi beszélgetések az élet nagy dolgairól. Engem erre figyelmeztet a cikk, és köszönöm a tragédiát átélt szülőnek, hogy megosztotta velünk gyászát. Ne hagyjuk magunkat befolyásolni tudat alatt se, ne hagyjuk magunkat a pénz rabszolgáivá tenni, gondolkodjunk kik vagyunk mi magunk, mely gondolatok vannak az egyéniségünk kibontakozásáért és mely hatások érnek minket azért, hogy az eufória és a kényelem hajszolásával töltsük egész életünk. Vannak vallások, gondolkodók, népmesék, etikai beszélgetés-könyvek, Internet (ha nem saját magunk függővé-tevésére használjuk)...Mondjunk nemet a gyrmekeink és saját magunk butítására!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 4. en 2008. augusztus 01. 15:43
  „"Hát, gondolom az Indexes cikk nemvárt "érdeklődést" biztosított a számukra, ott legalábbis még nem ilyen megszeppent hangnemben nyilatkoztak. Jogosan ijedtek meg, gyorsan rájuk szállhattak."

  -A megszeppent hangnem.. ez az újságírótól függ... melyik hogy jelenteti meg a cikket.. (a DM újságíró korrekt módon végezte a munkáját)

  ".......Itt van az az Index cikk ami után koppintott a DM"

  - A DM nem koppintott, a DM saját cikket írt.... aki koppintott az az esti RTL. fokusz volt
  ráadásul egy kémprogramnak elnevezett vackot talált a Neten ami 2004 óta létezik és az összes vírusírtó eltávolitja (F-Secure)...
  a Symbian 9.3 rendszerbe nem használható a *#7370# vagy is használható de nem szedi le a programokat stb. :-)


  "És akkor már nem is adnak el ilyen cuccot?"

  Sajnos a Magyar törvények szerint nem forgalmazható...”
 • 3. nbh 2008. augusztus 01. 13:15
  „Délvilág! És akkor már nem is adnak el ilyen cuccot?”
 • 2. Baba_ 2008. augusztus 01. 12:36
  „Hát, gondolom az Indexes cikk nemvárt "érdeklődést" biztosított a számukra, ott legalábbis még nem ilyen megszeppent hangnemben nyilatkoztak. Jogosan ijedtek meg, gyorsan rájuk szállhattak.”
 • 1. 1. 2008. augusztus 01. 07:56
  „[url=http://index.hu/tech/mobil/spysoft0723/]Itt van az az Index cikk ami után koppintott a DM[/url]”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

9 településnek 140 millió

Szeged - Csongrád megye kilenc települése 140 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jut… Tovább olvasom