Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

''Lelemény'' az Oroszlánban

Eltűnt az Oroszlán utcai földbe süllyeszthető oszlopok egyike. Az önkormányzat még nem döntött, tesz-e feljelentést az ügyben. Mióta hiányzik az építmény egyik eleme, bárki bejuthat a gépkocsiforgalom elől elzárt utcába.
Sok autóst kizárt a sétálóutcáról az ügyes szerkezet – amíg ki nem szedték. Fotó: Gyenes Kálmán
A környékbeli boltosok úgy tudják, néhány ittas fiatalember emelte ki egy éjszaka az Oroszlán utcai süllyeszthető oszlopok egyikét. Azóta nem is került elő a tömör fémből készült szerkezet. Az idén júliusban átadott rendszer arra lenne hivatott, hogy csak az engedéllyel rendelkező gépjárművek hajthassanak be a díszburkolatos utcába.

– A Szegeden egyedülálló építmény eddig jól vizsgázott – állítja Szondi Ildikó, a városrész önkormányzati képviselője –, hiszen igazi
sétálóutcává vált ez a szakasz. Voltak viszont olyanok, akik az átadást követő hetekben rendszeresen megrongálták a berendezés elektronikáját, így bárki behajthatott az elzárt területre. Az utóbbi hónapokban azonban beállt a rend, és mindenki elégedett volt az oszlopok működésével – teszi hozzá a képviselőnő.

Hasonló véleményen vannak a környékbeli üzletek tulajdonosai is. Molnár Sándor, a szerkezet szomszédságában lévő utazási iroda vezetője is jó ötletnek tartotta a süllyesztett oszlopok elhelyezését, mert azóta sokkal biztonságosabb a környék. Az oszlop eltűnésével azonban kezd visszaállni a régi rend, és egyre több autó hajt be a tiltott területre.

– Azért kértem az önkormányzatot, hogy fontolják meg, tesznek-e feljelentést, mert ez jelzés lenne minden rongálónak: büntetlenül nem lehet ilyet csinálni – mondja Szondi Ildikó. A berendezés francia gyártmány, az oszlop körülbelül 50 ezer forintba kerül. A képviselőnő azt ígéri, amint lesz rá pénz, megépítik a hiányzó akadályt.

Sz. Gy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napszámosa gyújtotta fel az idős asszony tanyáját

Akkor is a tanyáján akar élni az a hetvenéves bordányi asszony, ha agyonüti a napszámosa, aki a múlt… Tovább olvasom