Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Lerakták az ÁRKÁD Örs vezér tere 2 alapkövét

Az ÁRKÁD 2 Budapesten épülő bevásárlóközpont alapkőletételére április 24-én került sor, miután az építkezés 2011 őszén elkezdődött. Az Örs vezér terén található ÁRKÁD 1 Bevásárlóközpontot 10 évvel ezelőtt nyitottuk meg. A bevásárlóközpont sikere arra késztette az ECE/Otto-csoport és a DWS zártvégű befektetési alapjának befektetőit, hogy megkezdjék a szomszédos ÁRKÁD 2 építését. A bevásárlóközpontban három kereskedelmi szinten körülbelül 20 ezer négyzetméter bérbe adható területet alakítunk ki. Az ÁRKÁD 1 és 2 együttesen a legnagyobb kereskedelmi területtel rendelkező bevásárlóközpont lesz Magyarországon.
Az ÁRKÁD 2 Bevásárlóközpont 2013 tavaszán nyit meg. Ezt követően kerül sor az ÁRKÁD 1 korszerűsítési munkáira, illetve bizonyos részek – például az ételudvar – már korábban átalakításra kerülnek. A teljes kivitelezési munka a tervek szerint 2013 őszén készül el. A két épületben összesen 68 ezer négyzetméter bérbe adható területen több mint 200 szaküzlet, kávéház, vendéglátó-ipari és szolgáltatóegység foglal majd helyet. A bevásárlóközpont látogatóinak pedig több mint 1600 parkolóhely áll majd rendelkezésükre. A beruházási volumen kb. 80 millió eurót tesz ki.Már az ÁRKÁD 1 szinte valamennyi jelenlegi bérlője meghosszabbította bérleti szerződését. Az ÁRKÁD 2 építése, valamint az ÁRKÁD 1 felújítása lehetővé teszi, hogy számos új üzlet költözzön a bevásárlóközpontba, amivel mindenekelőtt a fiataloknak és a családoknak szóló árukínálatot szeretnénk jelentősen bővíteni. Így többek között új divatáru-kereskedőként a Van Graaf nyit üzletet nagyjából 4200 négyzetméteren. Ezen kívül az Interspar, a Hervis, a H&M, a Deichmann és a Terranova is bővíti majd eladóterét. A vendéglátás színvonalát pedig további éttermek (pl. Guru) és kávézók (pl. Coffeeshop Company) fogják emelni.Az építkezés generálkivitelezője a Market Építő Zrt., amellyel az ECE a múlt év őszén sikeresen fejezte be az ÁRKÁD Szeged Bevásárlóközpont építési munkáit. Az ÁRKÁD 1 és az ÁRKÁD 2 Bevásárlóközpontot hosszú távon az ECE üzemelteti és adja bérbe.

ECE – egy erős partner

Az ECE 1965 óta fejleszt, tervez, épít, ad bérbe és üzemeltet bevásárlóközpontokat. A cég 140 bevásárlóközpontot üzemeltet 16 országban, ezzel piacvezetőnek számít Európában. Az ECE bevásárlóközpontjaiban kb. 15 ezer üzlet összesen 4,4 millió négyzetméter értékesítési területen 16 milliárd euró éves forgalmat bonyolít le. Bevásárlóközpontjaihoz tartozik többek között a berlini Potsdamer Platz Arkaden, a lipcsei Promenaden im Hauptbahnhof, a hamburgi Alstertal-Einkaufszentrum, a dortmundi Thier-Galerie, a bécsi BahnhofCity Wien West és a stettini Gareria Kaskada. Európában további 19 bevásárlóközpont épül, illetve áll tervezés alatt, így többek között a koblenzi Forum Mittelrhein, a Frankfurt am Mainban található Skyline Plaza, a stuttgarti Milaneo, az isztambuli Marmara Park és a bécsi BahnhofCity Wien Hauptbahnhof. Az ECE a METRO-csoporttal közösen létrehozott vegyes vállalatán keresztül még további 38 bevásárlóközpontot üzemeltet Németországban. Az irodai, közlekedési és ipari ágazatokban az ECE olyan fejlesztésekkel is foglalkozik, mint például a Philips németországi központja Hamburgban, az esseni ThyssenKrupp negyed vagy a Steigenberger Hotel a Berlin-Brandenburg új fővárosi repülőtéren. Magyarországon az ECE jelenleg már öt bevásárlóközpontot üzemeltet: Budapesten (2002), Pécsett (2004), Győrben (2006), Debrecenben (2008) és Szegeden (2011).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legóban is helyből a legjobb az ÁRKÁD!

Legókiállítás nyílik az Árkádban ezen ahéten szombaton, amely egészen május 26-áig látható. Tovább olvasom