Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Leraktuk az új sajtóház alapkövét

Új sajtóházat épít a napilapjainkat, a Délmagyarországot és a Délvilágot kiadó Lapcom Kft. Szegeden, a Szabadkai úton, a műjégpálya mellett. A másfél milliárd forintos beruházás alapkövét tegnap délután Szammer István ügyvezető igazgató rakta le, az ünnepségen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mondott beszédet.
Botka László, Gyurcsány Ferenc, Szammer István ügyvezető igazgató, Pap Klára kiadóigazgató, Edward Hawkins, a Daily Mail General Trust property managere és Szetey András főszerkesztő az alapkőnél
Amikor a 95 éves Délmagyarország első száma 1910-ben megjelent, a kor, a huszadik század elejének technikai színvonalához képest a legkorszerűbb körülmények között állították elő a lapot – kezdte beszédét Szammer István, a Lapcom Kft. ügyvezető igazgatója. – Az akkori lapalapítás sajtótörténeti pillanat volt – folytatta –, a fővároson kívül ugyanis sehol sem indítottak akkora apparátussal sajtókiadványt. Most, csaknem száz évvel később, a fejlődés újabb jelentős állomásához érkezett az a Délmagyarország, amely 2000 óta a Daily Mail brit médiabirodalom része, s amelynek dolgozói hamarosan a huszonegyedik századnak megfelelő korszerű épületbe költözhetnek.

„A jövő sajtóközpontját szeretnénk megépíteni Szegeden" – jelentette ki, majd a leendő 3500 négyzetméter hasznos alapterületű, szerkesztőséget, kiadót, nyomdát magába foglaló épület alapkövébe elhelyezte a Délmagyarország első számának reprint kiadását, s a két napilap tegnapi számát is tartalmazó hengert.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt hangsúlyozta beszédében, mennyire fontos, hogy a modern demokrácia felnőtt, okos polgárai tájékozódni tudjanak a világban, hogy független, mértéktartó véleményeket olvashassanak egy lapban; nem mindegy, azok befolyásolják-e, avagy megteremtik a lehetőséget az eseményekben való eligazodásra. A miniszterelnök közéleti szereplőként azt tartja elsődlegesnek, hogy egy lap legyen független és szabad, ne legyenek rá hatással a rövid távú profitérdekek, és tudja a dolgát: az olvasót szolgálni.

A miniszterelnök gratulált a Délmagyarország és a Délvilág tulajdonosainak, a lapoknak – amelyek köré az elmúlt években Magyarországon (és már Szlovákiában is) médiabirodalom teremtődött – azt kívánta, legyenek sikeresek, szabadok, függetlenek, mértéktartók.
Az alapkőletételre meghívott országgyűlési képviselőknek, a megyei közgyűlés elnökének, s a városok polgármestereinek Pap Klára, a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó igazgatója és Szetey András főszerkesztő mondott pohárköszöntőt az ünnepséget követő fogadáson.

A vendégek között ott volt Botka László, Szeged polgármestere, aki elmondta: jelzésértékűnek tartja, hogy abban az évben, amikor Szeged jövőjét hosszú távon megalapozó beruházások valósulnak meg, úgy döntött a város lapja, hogy felkészül a huszonegyedik századra. Dobó László fideszes országgyűlési képviselő azt fejtette ki, meggyőződése, hogy jobb körülmények között készülhet majd a jövőben a lap, és ez olyan bővüléssel is jár, hogy nagyobb teret adhat majd a politikai sajtóeseményeknek is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc hónapja nem tudja eltemetni édesanyját

Muskó Ferenc január közepe óta nem tudja eltemetni az édesanyját a Belvárosi temetőben – a… Tovább olvasom