Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Leszerelték a veszélyes játékokat

Elvitték az elavult játékokat a Klapka térről. A játszótér parkját földcserével fölújították, új padokat tettek ki, és szánkódombot is építettek. A fűmaggal bevetett területen járólapokból kirakott út vezet át, mellette három új padon üldögélhetnek a gyerekekre vigyázó szülők.
Homokozó, hinta és libikóka a játszótéren Fotó: Karnok Csaba
Elvitték a régi és veszélyes játékokat a szegedi Klapka térről, s fölújították a játszótér körüli parkot. Nem hagyhatták meg a tönkrement forgót, viszont megvan még a láncos hinta és a libikóka is, amelyeknek üléseit az uniós szabványoknak is megfelelő elemekre cserélték. Megmaradt a fölújított homokozó is.

A játszóteret földcserével parkosították. A fűmaggal bevetett területen járólapokból kirakott út vezet át, mellette három új padon üldögélhetnek a gyerekekre vigyázó szülők. A tér Árvíz utcai végében kis szánkódombot emeltek. Az 5 millió forintos munka beruházója a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht., kivitelezője a VÁDER Kft. volt. A költségeket a városi zöldalapból fedezték.

Kalmár Ferenc önkormányzati képviselő azt tervezi, hogy jövőre újabb játékokat hoznak a Klapka térre. Várhatóan szeptemberben írják ki az új élelmiszerbolt építésére szóló pályázatot. Amint többször is megírtuk, a lebontott barakk-ABC helyén kialakított telket azzal a föltétellel adják el, hogy a tulajdonos a környéket ellátó kisboltot épít a portán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szabadúszók is tarifával

Egy héttel ezelőtt megírtuk lapunkban, hogy a szegedi taxitársaságok átlagosan tíz százalékkal… Tovább olvasom