Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Letakart árak a benzinkutakon

A legutolsó benzináremelés hozott ki először lényeges különbséget a benzinkutak áraiban. A szegediek rosszabbul jártak, mivel nekik minimum 20 kilométert kell autózniuk, ha 800 forintot szeretnének megtakarítani egy tankoláson.
A Molnál sincs kiírva az ár. Fotó: Schmidt Andrea
Mi is számoltunk és érdekes eredményre jutottunk, amikor azt vizsgáltuk, érdemes-e megnéznie az autósnak, melyik benzinkúthoz áll be tankolni. Egy középkategóriájú, 50 literes benzintankkal rendelkező kocsit vettünk alapul, majd először Szegedet jártuk körbe. Ezt a módszert azonban másoknak nem ajánljuk: a benzinnel ugyanis csak úgy lehet spórolni, ha nem kell sokat autózni az olcsó üzemanyagért.

A körút során kiderült, legfeljebb 300 forintot lehet megtakarítani, ha megválogatjuk a benzinkutat. Szegeden a legolcsóbb üzemanyagtöltő állomás a vásárhelyi út mellett lévő JET, ahol egy liter 95-ös ólmozatlan benzinért „mindössze" 268 forint 90 fillért kérnek, vagyis ötven liter naftát 13 ezer 445 forintért kapunk meg. A JET-et a Shell követi a sorban 270,90, majd az Esso 271,90, legvégül a Mol és az OMV 274,90-es benzinárral. A legdrágább tankolás végeredményeként 13 ezer 745 forinttal lett szegényebb a folyószámlánk, a JET-hez képest tehát 300 forint a különbség.

Az a szerencsés autós, aki munkája folytán a megyét járja, így útjába esnek az olcsóbb kutak. Elegendő ugyanis csak Mórahalomig elmenni – 20 kilométert, igaz, oda- vissza 40-et megtéve –, hogy az ottani Agipnál mindössze 259 forintért tankoljunk, és ezzel 795 forintot megtakarítsunk.

Kisebb, de Szegedhez képest sokkal jelentősebb árkülönbözetet érhetünk el a deszki és a székkutasi Agipnál is. A válogatást azonban megnehezíti, hogy a benzinkutak újabban nem írják ki az árakat – mint kiderült, erre nem kötelezhetők –, tehát be kell menni a töltőállomásra ahhoz, hogy információhoz jussunk, majd ha úgy döntünk, odébbálljunk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dorozsmán marad a kirakodóvásár

Kiskundorozsmán marad a híres kirakodóvásár – erről tegnap állapodott meg Botka László a… Tovább olvasom