Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Letartóztatták a gereblyés gyilkost

Balástya - A Szegedi Városi Bíróság kedden letartóztatta a balástyai gereblyés gyilkost, ám a faluban mégsem függesztik fel a nő szabadlábra helyezése ellen indított tiltakozó aláírásgyűjtést. Az asszony lánya a bíróság döntése után öngyilkossággal fenyegetőzött.
A Csongrád Megyei Főügyészség kedden ismét indítványozta a balástyai B. Mihályné T. Ilona előzetes letartóztatását, mivel a gereblyés gyilkosként emlegetett nő az elmúlt napokban háromszor is megszegte a házi őrizet szabályait.

– Öngyilkos leszek! – kiáltott fel B. Mihályné lánya, miután a tárgyalóteremből kilépő anyja közölte vele, hogy egy hónapra letartóztatták.

Az asszony, mint azt már megírtuk, Balástyán, a Dózsa György utcában március 16-án gereblyével és a szerszám kettétört nyelének darabjával agyonverte szomszédját, Lajos Lászlót. Az idős nőt a Szegedi Városi Bíróság március 19-én 30 napra letartóztatta. A döntés ellen B. Mihályné T. Ilona és kirendelt védője, Török Béla szegedi ügyvéd fellebbezett. A Csongrád Megyei Bíróság Kovalcsik Éva vezette büntetőtanácsa azonban megváltoztatta a városi bíróság döntését, és a nőt házi őrizetbe helyezte. A gyanúsított pedig az első busszal hazautazott.

Bilincsben vezették el a tárgyalás után a balástyai asszonyt, aki a lányába kapaszkodva távozott. Fotó: Karnok Csaba
Bilincsben vezették el a tárgyalás után a balástyai asszonyt, aki a lányába kapaszkodva távozott. Fotó: Karnok Csaba

Balástyán a gereblyés gyilkos felbukkanása óriási botrányt kavart. A nő szomszédjai nem merték kiengedni a gyermekeiket az utcára, és az idősek sem hagyták el házaikat. Rengetegen tiltakoztak az asszony házi őrizetbe helyezése miatt. Néhányan aláírásgyűjtést kezdeményeztek, hogy a bíróság változtassa meg korábbi döntését, és a környezetét rettegésben tartó nőt tartóztassák le.

A bíróságra két rendőr kísérte B. Mihályné T. Ilonát. A Szegedi Városi Bíróság bírója, Lakatos Zsolt a meghallgatások után úgy döntött, hogy az asszonyt harminc napra letartóztatja, egyúttal elrendelte a nő elmeállapotának vizsgálatát is.

– Fellebbeztünk! – jelentette ki Somogyi Éva ügyvédjelölt, B. Mihályné T. Ilona védője, aki még annyit elmondott, nem tudják, hogy ki fog gondoskodni az asszony gyámságra szoruló lányáról.

– A Csongrád Megyei Bíróság néhány napon belül dönt a fellebbezésről – mondta Cseh Attila, a megyei bíróság elnökhelyettese, szóvivő.

A nőt megbilincselve vezették el a bíróság épületéből. Úgy tudjuk, előbb a Szegedi Rendőrkapitányságra, onnan a fővárosi Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították.

Aláírásgyűjtés. – Az aláírásgyűjtést nem hagyjuk abba, már nem sok hiányzik az ezerhez. Ennyit akarunk a polgármesterrel és a jegyzővel együtt átadni a Csongrád Megyei Bíróság elnökének – mondta lapunknak az aláírásgyűjtés egyik kezdeményezője, Palotás István.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. psicho 2008. június 04. 13:37
  „SPÁRTA!!!!!!! Ismeritek a törvényeit?! Aki selejt az megy a szakadékba. és PONT”
 • 21. ukuku 2008. április 16. 23:31
  „Csatlakozom, nagyon igazad van. Egyáltalán minek engedték ki?”
 • 20. balu kapitány 2008. április 16. 20:22
  „Az a baj,hogy azok az "értelmes"emberkék ott a parlamentben eldöntötték,hogy bezáják a Pszichiátriai Intézetet és kiengedték a vakvilágba a betegeket akik most bolyonganak kinn a vakvilágban mint egy-egy időzített bomba mely bármikor robbanhat!!!!
  Ezeket a betegeket elszállásolnám ezeknél az "okosoknál"”
 • 19. Bigroy 2008. április 16. 20:16
  „Azoknak a bíróknak kellene egy házban élni ezzel az elmebeteg nővel akik úgy indokolták először a szabadon engedését,hogy nem áll fenn a bűn megismétlés lehetősége....Hány embert ölhet meg valaki,hogy benntartsák végre??Ezeknek a bíróknak fura tükreik lehetnek,hogy lazán ,lelkiismeretfurdalás nélkül bele mernek nézni!!”
 • 18. Tudós 2008. április 16. 17:10
  „Kovalcsik Éva személyismerete úgy látszik ismét nem volt helyénvaló. Az élet bebizonyította. Mit várjunk az ilyentől milyen ítéleteket hoz. Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt ismét tragédia. Valaki vizsgálja meg, hogy felelősségrevonják-e az olyan bírókat, akik rendszeresen rosszul döntenek. Legközelebb a háziőrizetest költöztessék oda ehhez a bíróhoz, és ő majd vigyáz rá.”
 • 17. higi 2008. április 16. 15:38
  „Ezüstke,szépen leirtad, és én is ezt kérdezzem."Úndoritó" némelyik ügyvéd!Törvény modósítás kellene.”
 • 16. csesnye 2008. április 16. 15:02
  „én összegyűjtöttem volna a falu lakókat, az aláírás mellé egy törött gereblye nyelet nyomtam volna a kezükbe, és megvártam volna míg kidugja az orrát a házából, utána, hogy nem kelt volna fel egydarabig az is fix. két törött láb a kórházban lassabban gyógyul, mint 30 nap, de az, hogy egy vén bolond rettegésben tartson egy egész utcát/települést.. na neeeeeem....”
 • 15. szkeptikus 2008. április 16. 13:41
  „24-órás élőerős felügyelet minden futóbolond mellé azért meglehetősen nagy megterhelést jelentene a környezet számára. Föltalálták viszont a láthatatlan villanypásztort házikedvencek számára ami igen hatékony, lehetne ennek továbbfejlesztett változatát alkalmazni háziőrizeteseken, mondjuk kiegészítve olyan extrákkal, hogy jelet küld a rendőr őrsre, ha az őrizetes buherálni akarja (szabotázsvédelem), ill. keményebb impulzusokat nyomna a levédett határvonal megközelítése esetén is, hogy még csak véletlenül-se kísérletezzen a dobbantással .”
 • 14. Dózsa utcai lakos 2008. április 16. 13:20
  „Hála a jó Istennek végre nyugtunk lesz már egy kicsit az utcában. Már régen erre vártunk, hogy elvigyék. Csak az a baj, hogy újra kitalál majd valami kifogást, és újra itthon lesz. Remélem egyszer majd megkapja a méltó büntetését azért amit tett.
  A törvényeket emberek alkotják és azok is tartatják be. De aki ezt nem tartja be azt igen is meg kell büntetni.”
 • 13. naca 2008. április 16. 11:38
  „Ki fog gondoskodni a lányról? Ha gyámságra szorul, valószínű van valami baja. El kell helyezni egy intézetben. Igaz, sok ilyet bezártak mostanában, ebből is látszik, mennyire nincsenek tisztában a törvényhozók a valós élettel. Az anya maga is gondoskodásra szorul, elképzelhetetlen, hogyan lehet gyám. Úgy látszik, abban a családban a terheltség öröklődik.”
 • 12. taraj 2008. április 16. 10:53
  „A magukat nem biztonságban érző szomszédok-falubeliek azért tudtak volna egyet-mást tenni a biztonságuk érdekében, például 24 órás figyelőszolgálat a beteg asszany háza előtt, és ha elhagyja azt engedély nélkül, azonnal értesíteni a rendórséget. Ez tudom nem kis feladat lett volna, de szerintem kétórás váltásokban meg kellett volna oldani, a környékbeliek küzül sokan áldoztak volna az idejükből naponta-másnaponta ennyit, a saját és a köznyugalom érdekében.

  Lehet, így hamarabb kiderült volna a lakhely-elhagyási tilaom megszegése, és hamarabb oda került volna az illető hölgy, ahova kerülnie kell.”
 • 11. Carlo 2008. április 16. 10:52
  „kötekedő!
  na hallod igazad van, had hulljon a férgese...
  s nem is nagyon rontaná a statisztikát...
  még ezek fellebeznek, fenyegetőznek?
  én meg nem tudom jogosan megvédeni magam, mert úgy meghurcolnának, hogy belegebednék

  saztán letelik majd az 1 hónap is....... akkor majd újra cikkezünk”
 • 10. egy 2008. április 16. 09:56
  „Sajnálom, hogy ennyi eszetek van, hogy vitatkoztok olyan dolgon, amin nem mi, egyszerű halandók fogunk dönteni...! (eü. reform)
  Van végre egy jó hír, hogy már nem az utcán szaladgál szabadon ez a nő, hanem egy darabig zárt helyen...
  Ezzel kell foglalkozni!
  Cikk szerint megszegte a háziörizet szabályait, tehát elhagyta azt a területet, amit nem lehetett volna.
  Gondolom a helyi rendőrök kimentek, és nem találták otthon, és ezt jelentették valahová! Jól tették ezek szerint! :)
  Remélem sokáig benntartják, mert kiderült, hogy az őt kiengedő kedves, és drága bírónő szava mit sem ért... Vegyék csak figyelembe, mielőtt legközelebb kiengednék!
  Szép napot mindenkinek!”
 • 9. 3xhe 2008. április 16. 08:50
  „Tisztelt LOG! Valóban ott a helyem, de én lennék az ápolód:-) 8 napon túl gyógyulnál, úgy hivnálak gyogyó:-)”
 • 8. Ezüstke 2008. április 16. 08:48
  „Vajon "miből" van az az ügyvéd, ügyész, aki egyértelműen bűnös helyzetekben is "véd, és fellebbez" máskor meg kicsinységek tűnő, egyszeri botlásokért is évekig szívatja a delikvenst? És amikor már a bíró is felülbírálja az ítéletével, mert átlátja helyesen a helyzetet, egy ügyész, v. védőügyvéd még mindig erőlködik? Még ha kötelességből teszi is, Ő mért nem vonható felelősségre az egyértelmű hülyesége miatt? és hogyan tud nyugodtan aludni?? jogba burkolózva?”
 • 7. igazság 2008. április 16. 08:39
  „Log!Az igazsászolgáltatás akkor működik,ha igazságos döntést hoznak.Nekünk az az igazság,hogy ilyen emberek ne járjanak az utcán,nyugodtan élhető életet élhessünk.Az ő számukra viszont ez nem igazság.Nyilván ezért lesz újabb eljárás ellene.”
 • 6. gyám 2008. április 16. 08:33
  „Ha öngyilkossággal fenyegetőzik(az otthon végzett munkához nem beteg) a lánya őt is meg kell vizsgáltatni.Ha szükséges intézeti elhelyezést lehet biztositani számára.Nemcsak otthonában lehet ám foglalkoztatni...”
 • 5. Log 2008. április 16. 08:28
  „3xhe: neked is ott lenne a helyed a jelek szerint.

  Úgy tűnik működik az ig. szolgáltatás.”
 • 4. 140 2008. április 16. 08:25
  „3xhe, jól elhelyezett propaganda!
  Egy baj van vele: ez az asszony a téján sem járt ilyens intézménynek.
  Amúgy egyetértek Veled, nem vagyok híve a kórház-bezárásoknak. Viszont híve lennék egy JÓ eü. reformnak.”
 • 3. Hné 2008. április 16. 07:58
  „Ha a nő elmeállapotára hivatkozva kibújtatják a felelősségrevonás alól, akkor hogyan lehet az elmebeteg lányának a gyámja?
  Választ???? Még egy-két ember halála, s a bíró moshatja kezeit.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöldhagyma, paradicsom – még drágák a primőrök

Szeged - Átlagosan öt százalékkal emelkedett a primőr zöldségek ára az elmúlt évhez képest. De a… Tovább olvasom