Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Letette szárnyát, de tovább dolgozik Sütő Zsanett

Szeged - Az önkéntesek és a munkatársak segítségével egy év alatt 10 millió forint pluszbevételhez és önálló irodahelyiséghez juttatta a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítványt Sütő Zsanett. Főállású angyalként dolgozott náluk egy évig, bérét egy mobilszolgáltató cég fizette. Bár mandátuma lejárt, félállásban továbbra is az újszülöttmentőknél dolgozik.
Egy évvel ezelőtt főállású angyalt kapott a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány. A Vodafone programjának köszönhetően Sütő Zsanett tavaly szeptemberben kezdhette meg munkáját az alapítványnál, bérét a mobilcég állta. Kommunikációs és marketingfeladatokat vállalt, rendezvények szervezését, valamint azt, hogy segít a kapcsolatépítésben, az adománygyűjtésben és az önkéntesek toborzásában.

Sütő Zsanett mandátuma másfél hónappal ezelőtt lejárt, azonban még mindig az újszülöttmentőknél dolgozik. Pintér Sándor kuratóriumi elnök ugyanis úgy látja, szükségük van valakire, aki összefogja a csapatot. – A fő feladatunk a mentés, de ahhoz, hogy tudjunk dolgozni, gyűjtenünk kell az adományokat, hiszen az államtól kapott pénzhez havonta 2,6 millió forintot kell hozzátennünk. Szervezettség nélkül viszont ez nem megy hatékonyan.

Sütő Zsanett idén plusz 10 millió forinthoz és egy önálló irodához segítette hozzá a Pintér professzor vezette alapítványt. Fotó: Karnok Csaba
Sütő Zsanett idén plusz 10 millió forinthoz és egy önálló irodához segítette hozzá a Pintér professzor vezette alapítványt. Fotó: Karnok Csaba

Hogy valóban angyali segítséget kapott az alapítvány, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy idén 10 millió forinttal több bevétel folyt be adó 1 százalékokból, mint tavaly. Ez azt jelentette, hogy a korábbi évekkel ellentétben idén nem kellett hitelt felvenni, hogy az alapítvány megtartsa működőképességét, vagyis hogy tudják menteni három régió újszülöttjeit. Tavaly és tavalyelőtt összesen 15 millió forint mínusszal zárták az egyenleget – ez mostanra eltűnt.

– Előre kitöltött rendelkező nyilatkozatokat gyártottunk, és ezeket több mint 50 önkéntesünk és a szolgálat munkatársai folyamatosan osztogatták. Legalább fél év erre a kampányra ment rá, de úgy tűnik, megérte – fogalmazott Sütő Zsanett.

Pintér professzor elmondta: az összegyűlt pénz jövő márciusig garantálja, hogy nem lesznek működési nehézségek. – Ez sokkal megnyugtatóbb helyzet, mint a tavalyi, amikor attól rettegtünk minden hónapban, lesz-e elég pénzünk üzemanyagra – mondta a kuratóriumi elnök.

Pintér Sándor professzor. Fotó: Karnok Csaba
Pintér Sándor professzor.
Fotó: Karnok Csaba

Az önkéntesek, a munkatársak és a támogatók segítségével főállású angyalként Zsanett nemcsak az alapítvány anyagi helyzetét tette rendbe, hanem helyiséget is szerzett. Pintér professzor klinikai szobája helyett nemsokára egy 107 négyzetméteres ingatlanba költöznek a Tábor utcába, ahol nemcsak az önkéntesekkel tudnak megbeszéléseket tartani, de a tervek szerint találkozókat, tanfolyamokat is indítanak a mentett babák szüleinek, illetve várandós anyukáknak. Az évek óta lakatlan ingatlant azonban még rendbe kell hozni, amelyhez néhány millió forintra van szükségük. És nem ez az egyetlen, amire most gyűjtenek.

– Két mentőautónk közül az egyikben annyira öregek a műszerek, hogy mindenképpen cserére szorulnak – mondta Pintér Sándor. – Az új felszerelés 40-45 millió forintba kerül, erre kezdünk most el spórolni – hangsúlyozta a professzor.

Ezt a programot azonban már nem Sütő Zsanett viszi, hiszen kisbabát vár. A következő hónapokban azonban még segíti utódát, hogy zökkenőmentesen tudja átadni feladatait.

– Ha pedig szükség lesz rám, bármikor szívesen segítek ezután is – mondta Zsanett.

Olvasóink írták

 • 6. Szurkoló 2013. október 28. 21:19
  „Szívből gratulálok Önöknek!
  Kedves Zsanett, köszönjük!”
 • 5. l3xi 2013. október 28. 18:49
  „Vannak érdekes összefüggések (mentők, kórházi dolgozók, munkabérre költött pénz aránya, stb), nézd meg a mérlegüket :) Érdemes!”
 • 4. Ferrer 2013. október 28. 14:55
  „Na ott se volt mutyi.. (amellett, hogy nyilván az alapítványnak is sok pénz maradt :))”
 • 3. Zotya100 2013. október 28. 14:45
  „Nagy gratula!!!!”
 • 2. V42515 2013. október 28. 12:19
  „Pintér professzor úr lelkesedése és kitartása jó társra talált Zsanett szervezőkészségében és ügyességében - csal így tovább!!!! :-)) Sok sikert, sok megmentett kisbabát!”
 • 1. KamuNeni 2013. október 28. 10:38
  „Hajra Zsanett”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Móra Ferenc: A menekülő rendőrt gázolta el a hummeres

Tanúskodik kedden az osztrák gázoló perében Móra Ferenc, aki S. Gábor rendőrnek segített legyűrni Thomas R. B.-t. Tovább olvasom