Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Leugrott egy ember a Bertalan hídról! - A jégen szörnyethalt

Szeged – Leugrott egy ember hétfőn reggel a Bertalan hídról Szegeden. A jég azonban elég erős volt, nem szakadt be. Mégis szörnyethalt az esés és a becsapódás miatt.
Több tűzoltó és rendőrautó állta el a Bertalan híd Újszegedre vezető sávját hétfő reggel. Kiderült, a gyalogosok szeme láttára egy középkorú férfi a híd közepén fellépett a korlátra, majd a mélybe vetette magát. A napok óta tartó kemény fagyok miatt a jégre, és nem a Tisza vizébe zuhant. Azonnal szörnyethalt.
A jégen halt szörnyet a Bertalan hídról leugró férfi. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

– Járókelők értesítették a Szegedi Rendőrkapitányságot, hogy egy férfi a Tisza jegén fekszik. Tájékoztattuk a tűzoltókat, akik több egységgel a helyszínre vonultak – közölte a mentés befejeztével Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A szakadó hóban a szerencsétlenül járt férfiért a szegedi tűzoltók indultak a jég közepére. – Kollégáink száraz, azaz teljesen vízmentes búvárruhát húztak, így ha beszakadnak, akkor sem áznak át. Miközben társaik a partról, egy kötéllel biztosították őket, gyalog, négykézláb indultak a befagyott folyón a sérültért – magyarázta a helyszínen Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

A tűzoltók nem sokat teketóriáztak: létrával a kezükben, nekivágtak a havas Tiszának – csak a szerencsén és a fagyos időjáráson múlt, hogy nem szakadtak a jéghideg folyóba. Több percig tartott mire a férfihez értek, közel 60-80 métert másztak a jégen. Miután meggyőződtek róla, hogy a hídról leugrott férfi elhunyt, testét a létrára pakolva, a part felé indultak. A helyszínre érkező mentősök is csak a halál beálltát tudták megerősíteni. A Szegedi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban vizsgálja az esetet.


Korábban írtuk:
Információink szerint hétfőn reggel leugrott egy ember Szegeden a Bertalan hídról. Eredeti terve nem sikerülhetett: a jég ugyanis elég erős volt a Tiszán, nem szakadt be alatta. A rendőrség és a mentők megkezdték a mentést, további részletek hamarosan!

Olvasóink írták

97 hozzászólás
 • 97. info 2012. február 17. 15:30
  „88. atti414 2012.02.14. 12:04 -- a munkája igen, jó lehetett de, az élete nem biztos. Aki erre az elhatározásra jut megvívta önmagában a súlyos harcot.-Csak sajnos szűk hazánkban az ilyen esetek része le van zárva "idegenkezűség kizárva"-az idegen a nincstelenség a pénztelenség, amikor a jövőt nem tudja biztosítani gyermekei és önmaga számára, de benne feszül a tény, hogy többet nem tud tenni."47000 -ből meg lehet élni!"Az igazi hátterét sosem fogjuk megtudni, nagyon sajnálni való amit tett, ami erre vezérelte.”
 • 96. Fanka1 2012. február 15. 22:17
  „Ebben a felfoghatatlan tragédiában mélységes részvétem az Egész Családnak! Nagyon sok erő és kitartás szükséges most hosszú-hosszú ideig.
  A történetre nem lenne elegáns bármit is mondani és főleg minősíteni az esetet. Az viszont tény, hogy végtelenül korrekt, megbízható, hivatását és kötelességét szolgáló munkatárs volt. Mindenkihez kedves, udvarias.
  Nyugodjék békében!”
 • 95. Smerdis 2012. február 14. 22:10
  „91. mackópajtás 2012.02.14. 14:31

  jó ebben igazad van, ha nem lennék olyan helyzetben, hogy válogassak, hanem a kaja múlna rajta, akkor nyilván én is bemennék a helyi tüzépre.”
 • 94. OkosKata 2012. február 14. 20:20
  „Mélyen meg vagyunk rendülve, hogy így döntött. Mindenki szerette, rendes ember volt. Hogy miért adta fel? Nehéz rájönni. Nehéz elfogadni a döntését. Nem így ismertük meg. A családjának sok erő kell a feldolgozáshoz. Kívánok nekik sok erőt, s remélem sokan segítik őket. Muszáj. Nagyon szerettük ezt az embert. Jobb munkatársat nem kívánhat az ember. Tegnap óta nincs perc , hogy ne gondolnék rá. Próbálom megérteni, magyarázatot találni, de nincs. Köszönöm a Sorsnak, hogy találkozhattunk. Most már azt kívánom felülről segítse a családját.”
 • 93. mozdony 2012. február 14. 19:15
  „86!Vagy másszon fel az ács helyett a negyven fokban a tetőt ácsolni,vagy a buszt vezetni nyáron légkondi nélkül,öltönyben,vagy minden télen a hídon kapaszkodni a csuklóssal,vagy minden nyáron rózsát szemezni a legmelegebb időben,mert akkor kell csinálni,vagy irigyelni az újságost,aki most is éjjel kettő óta hordja a lapokat !Tiszteletem a tűzoltóknak,de azért még sem normális,hogy két ismerősöm is 38 éves kora óta nyugdíjas,mindenki 65 éves koráig dolgozik,ők pedig 65-ig másodállásban dolgoznak,vagy mondjam ki:feketén.Persze nekik is IS kell korkedvezmény,mondjuk 10 év,de csak a vonulósoknak!Változatlanul csodálom a tűzoltókat és jó egészséget kívánok Nekik!”
 • 92. mozdony 2012. február 14. 19:01
  „Jó munkája volt ,szerették, mert megbízható volt ,családja volt.Ne kombináljatok hülyeségeket!
  Nagyon sajnálom,hogy így döntött!Akinek a családjában volt már tragédia az tudja,hogy az itt maradókat kell most már sajnálni és segíteni,mert megkezdődik a soha el nem múló érzelmi pokoljárás.Őszintén velük érzek!”
 • 91. mackópajtás 2012. február 14. 14:31
  „80. Smerdis

  Nah igen. Ez az amiről beszélek... Ha olyan helyzetbe vagy ,hogy nincs melód, és enni meg kellene akkor nem válogatni kell, hanem bemenni a helyi tüzépeshez is. Nekem régebben pl. volt olyan pultos munkám (hamburgeresnél), hogy bementem munka után érdeklődni és mondták, hogy épp ma akarták feladni az álláshirdetést, így rövid beszélgetés és betanítás után már másnap kezdhettem is. Nem volt egy álommeló, de a semminél jobb volt. És persze lehet mondani, hogy szerencsém volt, de ez aznap már a sokadik hely volt. Megpróbáltam, bejött, de ha meg se próbálom mitől várnék csodát? ... A másik meg ,hogy sok egyetemistának/főiskoláknak,teledumálják a fejét, hogy ha végeznek ennyi meg ennyi a kezdő fizetés, és ez jól is hangzik csak aztán ha nem olyan munkát találnak amire számítottak, hanem olyat amiért talán fele annyit fizetnek, az persze, hogy nem kell nekik, mert mi az már...”
 • 90. paris12 2012. február 14. 13:36
  „Egyetértek Bendegúzzal. Részvétem a családnak. Mackópajtás, Te pedig veregesd meg a vállad, hogy nem rugta még ki a sors alólad a lábad.”
 • 89. Bendegúz007 2012. február 14. 12:34
  „Az öngyilkosság gondolata bárkit megrészegíthet,sose tudhatjuk azt, hogy mi mikor jutunk el arra a pontra,mikor úgy érezzük hogy nincs más megoldás mint a .............
  A mai nehéz gazdasági,és társadalmi helyzetben sajnos egyre többen gondolják,hogy a végső megoldás a halál.
  Beszűkül a látóköre az embernek,és nem lát kiutat.
  Ezért senkit se ítéljünk el,mert mi is kerülhetünk ilyen helyzetbe.”
 • 88. atti414 2012. február 14. 12:04
  „Jó munkája volt, mindenki szerette, kitette az asztalra a végrendeletét, utána a gyerekét elvitte az iskolába, majd hazafelé menet leugrott. Számomra teljesen érthetetlen. Részvétem a családnak.”
 • 87. anya5353 2012. február 14. 11:06
  „"szerencsétlenül járt "?
  Szerintem tudta, mit csinál.....”
 • 86. OkosKata 2012. február 14. 06:19
  „Az aki a tűzoltóktól sajnálja a korkedvezményt másszon be a Tisza jegére 60 évesen!”
 • 85. SP 2012. február 13. 23:34
  „""...te mit ajánlasz, ami megfelelő az öngyilkossághoz..""

  Akiben a gondolat
  ilyen elszántsággal felmerül
  azonnal forduljon orvoshoz a nehéz pillanatokon, napokon történő átsegítéshez.

  Újra értékelve
  tiszta fejjel a helyzetet meg lehet találni a kiutat a krízishelyzetből.”
 • 84. Olvasóka 2012. február 13. 23:04
  „82. Niky90.! A tűzoltók szakmájukból adódóan mindig veszélyben vannak, erre fel vannak készítve, készülve. Ez nem volt túl okos hsz.

  Az elhunyt nyugodjon békében, részvétem a családtagjainak!”
 • 83. Queenmargareth 2012. február 13. 22:52
  „nem veszélyeztetett senkit, te mit ajánlasz, ami megfelelő az öngyilkossághoz?”
 • 82. Niky90 2012. február 13. 22:33
  „Ha valaki megakar halni,akkor úgy tegye,hogy más embereket ne veszélyeztessen! Mert ha beszakad a tűzoltók alatt a jég,elsodorja őket az áramlat,akkor... Még szerencse,hogy ez nem történt meg!”
 • 81. Emberségetavilágnak 2012. február 13. 22:07
  „Modi!
  Tragikus eset.
  Miért, mondd miért engeditek a hozzászólást?”
 • 80. Smerdis 2012. február 13. 21:21
  „71. mackópajtás 2012.02.13. 19:22

  kíváncsi vagyok milyen állást kerestél ezzel a zseniális módszerrel. gondolom budapesti székhelyű komoly multinacionális vállalatoknál kilincseltél így. az irodaházban max a portáig jutnál te nagyokos. a helyi tüzépeshez besétálhatsz, de egy normális céghez bizony csak akkor, ha hívnak.”
 • 79. klj-54 2012. február 13. 21:18
  „Egy tény:
  Barátném pedagógus végzettséggel bébisinter állást keres, unja a nyögdíjas létet.
  Egyetlen meghirdetett lehetőségre 60 jelentkező volt és ugye nem egy hatvan közeli bébisintert választanak ki.
  Szóval nem nagyon kell itt vagdalkoznia : "nem akar dolgozni" kijelentéssel!”
 • 78. jozko 2012. február 13. 21:11
  „62. sapi:

  Szerintem nem kellene ilyen sommásan ítélkezned.

  Ajánlott megoldásod: egy részvétnyilvánító mondat - és semmi több...valójában a probléma megkerülését jelenti.
  Sokan sokféleképpen látjuk ugyanazt a dolgot-függ ez a mentalitásunktól, korunktól, tapasztalatainktól , pillanatnyi helyzetünktől, neveltetésünktől, világnézetünktől- hogy csak egy néhányat említsek.

  Ha istenhívő vagy , fogadd el: Isten sokszínűnek teremtette a világot!
  Ha nem vallási alapon közelíted meg, úgy is jó: az evolúció sokfélévé tett minket.

  Konkrét tények ismerete nélkül könnyelműség ítélkezni, bárki tenné is azt.
  Az "elemzés", a "tamáskodás" - sőt bizonyos élettapasztalatokon túl némi bírálat is - belefér.
  Ez még nem kegyeletsértés - ha a hozzászólásomat mégis annak tartod, bocsánatot kérek:
  nem szántam annak.”
97 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi orvoshallgatók gyűjtenek az onkológiai osztálynak

A szegedi gyermekklinika daganatos és leukémiás betegei számára szerveznek jótékonysági estet az orvoskar hallgatói. Tovább olvasom