Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Lévai Krisztián sikeres Fohásza

Szeged - Lévai Krisztián szegedi amatőr fotográfus Fohász című alkotása bekerült a National Geographic fotópályázatán a legjobbak közé.
Lévai Krisztián három éve foglalkozik komolyabban a fényképezéssel. A 31 éves szegedi férfi a természet- és makrofotózást kedveli, de épületeket és romokat is szívesen megörökít. Rengeteget gyakorol, és a National Geographic 2009 volt az első pályázat, amelyre két képet is beküldött – egyet kultúra, egyet pedig természet kategóriában. A beérkezett 5700 fotó két rostán ment át, és a Fohász című alkotása bekerült azon 125 mű közé, amelyet kiállítottak.

– A Westend City Centerben tartották a díjátadót, amelyre meghívtak. Az első három alkotást jutalmazták, amelyeket külön tablón helyeztek el. A Fohász is elnyerhette az ítészek tetszését. Ezt abból gondolom, hogy az ünnepség helyszínén még felállítottak tíz tablót, amelyre az én alkotásom is felkerült. A bevásárlóközpont minden emeletén helyeztek el fotográfiákat. Ez az eredmény megerősített abban, hogy jó úton járok, érdemes a jövőben is a fotózással foglalkozni, komolyabb felszerelést, gépet vásárolni – mondta Krisztián.

Lévai Krisztián szegedi amatőr fotográfus Fohász című alkotása
Lévai Krisztián szegedi amatőr fotográfus Fohász című alkotása.

A Szegeden, az alsóvárosi Mátyás templomnál készült Fohászt eredetileg ajándéknak szánta ismerősének. A mű létrejöttében Lévai Krisztián párja, Darázs Ágnes is szerepet kapott: szükség volt ugyanis modellre, ő imádkozott egy kockás pokróccal a fején egyik este a templom külső falánál.

Lévai Krisztián szigorú önmagához: úgy véli, hogy az általa eddig készített több ezer fényképből talán 50 olyan fotó akad, amelyet szívesen kiállítana. Példaképe Robert Capa és a szegedi Dusha Béla. Jövőbeli terveiről szólva elmondta, szeretné megmutatni a hétköznapi tárgyakat szokatlan perspektívából.

Olvasóink írták

  • 1. kovyboy 2009. december 05. 13:14
    „Elsőként szeretnék gratulálni Chris kollégának, ehhez a kiváló eredményhez. :)
    Krisztián pályafutását van szerencsém közelről szemlélni. Együtt kezdtünk el egy fotós tanfolyamot Dusha Béla fotóművésznél Szegeden, ott ismerkedtünk össze, melynek köszönhetően mái napig tartjuk is a kapcsolatot.
    További Sok Sikert kívánok kolléga! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljelentések: 5–0 a város javára

Összeszedtük azokat a feljelentéseket, amelyeket a városi beruházásokkal kapcsolatban tettek egyesületek, politikusok, magánszemélyek. Tovább olvasom